4 άτομα συνελήφθησαν για την αφαίρεση ποσότητας καθαρού χαλκού και καλωδίων υψηλής τάσης από ορυχείο της Δ.Ε.Η. – Κατασχέθηκε καθαρός χαλκός 370,80 κιλά, καθώς και καλώδια υψηλής τάσης μήκους 52 μέτρων

6 Σεπτεμβρίου 2018
13:59
Κανένα σχόλιο

Συνελήφθησαν χθες (05-09-2018) το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, τέσσερα (4) άτομα, εκ των οποίων δυο ημεδαποί, 46 και 50 χρονών και δυο αλλοδαποί, 42 και 44 χρονών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι να έχουν αφαιρέσει ποσότητα καθαρού χαλκού και καλώδια υψηλής τάσης από ορυχείο της Δ.Ε.Η. Ειδικότερα, βρέθηκαν στην κατοχή τους:

  • δύο (2) σάκοι περιέχοντες καθαρό χαλκό, συνολικού βάρους σαράντα τριών κόμμα ογδόντα (43,80) κιλών,

  • δύο (2) πλεξούδες καθαρού χαλκού, συνολικού βάρους τεσσάρων (4) κιλών και

  • καλώδια υψηλής τάσης, μήκους είκοσι πέντε (25) μέτρων.

Ακολούθως, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο ημεδαπών σε περιοχή της Πτολεμαΐδας βρέθηκαν:

  • στην μεν οικία του 46χρονου ποσότητα καθαρού χαλκού, συνολικού βάρους τριακοσίων είκοσι τριών (323) κιλών,

  • στη δε οικία του 50χρονου καλώδια υψηλής τάσης, μήκους είκοσι επτά (27) μέτρων.

Κατασχέθηκαν συνολικά τριακόσια εβδομήντα κόμμα ογδόντα (370,80) κιλά καθαρού χαλκού και καλώδια υψηλής τάσης μήκους πενήντα δύο (52) μέτρων, τα οποία και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο της Δ.Ε.Η.  

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.