To foodaholics.gr προτείνει πάστα πραλίνας με καραμελωμένα φουντούκια.
Συστατικά
0/12 συστατικά
Οδηγίες
0 από 9 βήματα ολοκληρώθηκαν
-
-
Βράζουμε το νερό μαζί με τον καφέ και την ζάχαρη.
-
Προαιρετικά σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγη ζάχαρη να γίνει καραμέλα και προσθέτουμε τα φουντούκια.
-
Τα απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί ώστε η καραμέλα να σταθεροποιηθεί.
-
Όταν κρυώσουν τα θρυμματίζουμε.
-
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
-
Προσθέτουμε την πραλίνα, την λιωμένη σοκολάτα, τα καραμελωμένα ή ωμά φουντούκια και ανακατεύουμε.
-
Κάνουμε μία στρώση από σαβαγιάρ, που έχουμε βουτήξει στον κρύο καφέ, σε φόρμα 30×12 εκατοστά.
-
Απλώνουμε την μους πραλίνας και σκεπάζουμε με σαβαγιάρ που έχουμε βουτήξει στον κρύο καφέ.
-
Προαιρετικά διακοσμούμε με την κρέμα γάλακτος που χτυπήσαμε σε σαντιγί και ενσωματώσαμε την λιωμένη σοκολάτα.
-