O E. Σημανδράκος απαντά στον Τ. Πολιτίδη για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών: “Τ’ ότι έχω το θάρρος να τοποθετηθώ ανοιχτά, δεν είναι στοιχείο ακροδεξιάς ρητορείας ή πατριδοκαπηλίας αλλά δημοκρατικής συναίσθησης και πολιτικής ευθύνης”

23 Σεπτεμβρίου 2018
20:49

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Τάσο Πολιτίδη, σύμβουλο στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, για τις πολύτιμες υποδείξεις που μας κάνει με το προχθεσινό του λιβελογράφημα. Θα λάβουμε υπόψη τις παροτρύνσεις του να καταπιούμε το πικρό χάπι της Συμφωνίας των Πρεσπών αμάσητο. Θέλουμε λοιπόν κι εμείς με τη σειρά μας όμως να του επισημάνουμε το εξής: Πως το φύλλο πορείας μιας κυβέρνησης το βγάζει ο λαός. Ενίοτε όμως, το υπαγορεύει η ίδια η ιστορία. Κι ο Ελληνικός λαός ουδέποτε έδωσε τη συναίνεσή του για την παραχάραξη της ιστορίας μας και την παραχώρηση των εθνικών μας κεκτημένων. Αν οι υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών, αντιλαμβανόταν αυτά που διάβαζαν, θα μπορούσαν να κατανοήσουν τις παράλογες παραχωρήσεις που έγιναν.

Ο κ. Πολιτίδης μιλά για ακροδεξιά ρητορεία. Θεωρείται ακροδεξιός ρήτορας όποιος έχει εθνικές ευαισθησίες; Αν χαρακτηρίζεται ως ακροδεξιά η ανησυχία μας για το μέλλον των Ελληνικών και τοπικών επιχειρήσεων, παραγωγών και προϊόντων, τότε πως χαρακτηρίζονται οι πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ ο οποίος ανέφερε πως «Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας»; Το ποια είναι η Μακεδονία το έχει γράψει η ιστορία, συχνά με αίμα των προγόνων μας. Γι’ αυτό και θεώρησα καθήκον μου να ενημερώσω τους ιδιοκτήτες των Ελληνικών επιχειρήσεων για τα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μετά τη θέση σε ισχύ της Συμφωνίας, μεταξύ των τελευταίων και το υψηλότατο κόστος για την κατοχύρωση των προϊόντων που παράγουν και εξάγουν.

Το ότι έχω το θάρρος να τοποθετηθώ ανοιχτά, δεν είναι στοιχείο ακροδεξιάς ρητορείας ή πατριδοκαπηλίας αλλά δημοκρατικής συναίσθησης και πολιτικής ευθύνης απέναντι στους πολίτες τους οποίους υπηρετώ και θα υπηρετώ. Το ότι ο κ. Πολιτίδης εκθειάζει εκείνους που σιωπούν μας ξεπερνά(!).

Όπως και για κάθε άλλο θέμα της περιοχής μας, έτσι και γι’ αυτό, το οποίο ξεχωρίζω ως ένα από τα σοβαρότερα, τοποθετούμαι και θα τοποθετούμαι δημόσια, και κριτής γι’ αυτό θα είναι οι πολίτες και η ιστορία, που κρίνουν πρόθυμα την απόσταση μεταξύ αυτών που λέμε και αυτών που γίνονται. Οι απόψεις και η ελευθερία έκφρασης στο δημόσιο πολιτικό διάλογο σε μια Δημοκρατία δε φιμώνονται και δεν καθοδηγούνται, και όπως έγραψε χθες ο εθνικός μας μουσαγέτης “η φίμωση του τύπου υπήρξε πάντοτε η απαρχή ζοφερών εξελίξεων”.

 

Διαβάστε εδώ τι είχε προηγηθεί….

37 σχόλια

    • Το θεμα ειναι το ποτε θυμηθηκες να τοποθετηθεις ανοιχτα Σημανδρακε. Τωρα για τις ψηφους. Γιατι μεχρι τωρα δεν αρθρογραφουσες;ποσο ακομη να δουλεψετε το λαουτζικο;να πας να δουλεψεις κι εσυ κι ολοι σας για να δειτε πως βγαινουν τα 400 το μηνα που εσυ μ αυτα αγοραζεις καλτσες ενω οι αλλοι ζουν ενα μηνα. Τοσο πατριωτης εισαι κι εσυ και ολοι τους και κοντα στον πανικο μη χασεις τις μισθαρες εγινες λαλιστατος και υπεραμυνεσαι τα δικαια. Αλλου αυτα. Δε ψηφιζουμε κανεναν για να καμαρωνει χρυσοπληρωμενος. Τελος οι κοροιδιες.

      • Ο Σημανδρακος απ το Φεβρουαριο εγραφε για το θεμα. Αν ανατρεξεις στα δημοσιευματα της στηλης θα το διαπιστωσεις. Επισης… αλλοι ηταν ανεπαγγελτοι. Και καλα θα κανεις να τους ξαναψηφισεις για να μη μεινουν ξανα. Οσο για τα 400αρια μαθε πρωτα ποσο παιρνουν οι αυτοδιοκητικοι κι υστερα βγες να γραψεις την πονηρη σου προπαγανδα.

        • Αλλου οι εξυπναδες Βαγγελη.Οσο για το τι θα ψηφισω δεν σε αφορα. Συμβουλες στον εαυτο σου μονο. Αυτο ελλειπε να μας πεις πως παιρνεις 400 ευρω το μηνα. Να σε βοηθησουμε ρε παιδι μου… ε οχι και πονηρη πτοπαγανδα ο απλος πολιτης που τολμα ν αντιδρασει στις μπαρουφες σας,αλλα τι να περιμενει κανεις …

  • Πραγματι τετοιες ευκαιριες απο τετοιους ανθρωπους δεν τις αφηνεις ανεκμεταλλευτες,εχουμε και προεκλογικη περιοδο.Λουκουμι ηταν οι δηλωσεις του Πολιτιδη…

  • Βαγγέλη γιατί κανείς τον κόπο;…η απαξίωση είναι η καλύτερη απάντηση…αυτό αρμόζει σε αυτούς τους δήθεν λυτρωτες της χωρας..απαξίωση και αδιαφορία προς το πρόσωπό τους

  • κ.ΠΟΛΙΤΙΔΗ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ-ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    • ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

      Τό συλλαλητήριο ἐνάντια στή συμφωνία τῶν Πρεσπῶν παρά τήν λυσσώδη προσπάθεια τῆς κυβέρνησης νά τό συκοφαντήσει καί νά τό ἀκυρώσει πραγματοποιήθηκε καί πέτυχε τό σκοπό του. Δεκάδες χιλιάδες Ἑλλήνων ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ, ἀλλά ἀπέδειξαν μέ τήν παρουσία τους ὅτι οἱ ἐμπνευστές τῆς κατάπτυστης συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν, θά μᾶς βρίσκουν πάντα μπροστά τους. Αὐτοί πού δέν γνωρίζουν οὔτε πῶς νά στέκονται στήν ἀκρόαση ἑνός ἐθνικοῦ ὕμνου, δέν δικαιοῦνται νά κάνουν μαθήματα στό λαό γιά τό τί εἶναι ἐθνικά ἐπωφελές καί τί ὄχι! Ἡ πραγματική ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ καί ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΠΟΤΕ τήν ἐκχώρηση τοῦ Ὀνόματος, τῆς Ταυτότητας, τῆς Γλώσσας καί τῆς Ἱστορίας τῆς ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας σέ ἀλλότριους σφετεριστές!

  • Με ποια ιδιότητα υπάλληλοι της κυβέρνησης απαντούν σε αυτοδιοικητικούς; Μήπως δουλεύει στο γραφείο τύπου ο μετακλητός; Ή ανέλαβε το ρόλο του δικηγόρου για εκείνους που τηρούν σιγή ιχθύος.

  • Ο φασισμός και ειδικά ο αριστερόστροφος τελειώνει. Μαζί και η παρά φύση συνύπαρξη αριστεράς του κ..ου με τον ακραίο δεξιό λαϊκισμό του Καμένου. Σε λίγο κανείς δεν θα θυμάται κανέναν Πολιτίδη. Ισως τους θυμηθεί η δικαιοσύνη. Μην τους δίνεις βήμα κ. Σημανδράκο.

  • Α ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ ΡΕ ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟ. ΕΣΥ ΚΙ Ο ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΑΛΛΟΙ.

    • ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ από αντίδραση
      Ανακοίνωση Άρδην: «Όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας από Τσίπρα-Κοτζιά-Καμμένο»
      Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, αν υπογράψει τη συμφωνία την ερχόμενη Κυριακή στις Πρέσπες, θέτει τη Μακεδονία σε κίνδυνο και γυρίζει το ρολόι της ιστορίας έναν αιώνα πίσω. 15 Ιουνίου 2018

  • Εχει πολύ πλάκα ο Σημανδράκος !!!
    Νομίζει ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου και έχουμε ξεχάσει τη συμπόρευση του με τον Καρυπιδη, τις κωλοτούμπες του και τη στάση του για το όνομα των Σκοπίων στο Περιφερειακό Συμβούλιο……
    Έλεος …..

    • Στο κενο η συκοφαντια φιλε μου. Ολοι θυμουνται τη σταση του. Ειναι καταγεγραμμενη. Και η περιφερεια εβγαλε ψηφισμα κατα της Συμφωνιας.

  • Αλήθεια κΠολατιδη τι έχετε να πείτε για τις προηγούμενες δηλώσεις του κ Ζαεφ και τις σημερινές για ένα Μακεδονικό κράτος αυτό τον Σκοπίων και μια μακεδονική γλώσσα? Και βέβαια όλοι αυτοί που εσείς κάποτε δεν θέλατε ούτε στο στόμα σας να πείτε Αμερικανούς Γερμανούς κτλ λόγω έντονης αλλεργίας να τους προτρέπουνε να ψηφίσουν θετικά στο δημοψήφισμα Τόση πλέον αγάπη για τους ασπονδους εχθρού σας Είναι τελικά φίλοι μας!

  • Στην Ελλάδα του Συριζα αν φωναξεις ζητώ η Ελλάδα ή κρατάς σημαία είσαι εθνικιστης, αν όμως κυκλοφορεις δημόσια γυμνός ή βρίζεις και χλευαζεις τα θεία δεν τρέχει τίποτα.

    • Ενω ολοι οι αλλοι που τα φαγαν και μας εφτασαν σ αυτους εδω χαιρουν της εκτιμησης της εκκλησιας (των ανθρωπων της στρατευομενης) μια και φαρισαικα αραδιαζονται μπροστα μπροστα στις επισημες ακολουθιες…αντι να φερουν πισω τα κλεμμενα

  • Έχεις κάτι για το οποίο είσαι αρμόδιος και υπεύθυνος για να μας πεις;
    Για Γρεβενά ενοώ!
    Όλα κάτω από το μηδέν
    Αλλα αφού δεν έχεις αντιπολίτευση να σε αποκαλύψει…κάνε λίγο υπομονή και όλα θα έρθουν στην ώρα τους
    Πιστεύω να αναρτηθεί το σχόλιό μου αφού τελευταία δεν τους αρέσουν τα σχολία που αφορούν την αφεντιά σου!

    • “Ο αόρατος Αντιπεριφερειάρχης….τωρα που άρχει….καταλαβαίνει ο καθένας….μόνο για τα σήμαντρα είναι….”, “Ασχολήσου με την ΠΕ Γρεβενών που »έπαψε» να λειτουργεί και άσε τα ανέξοδα λόγια!!!”, “Ρωτήστε πως λειτουργεί η ΠΕ Γρεβενών! Ρωτήστε αν συνεδρίασε ποτέ το Περ.Συμβούλιο Γρεβενών! Ρωτήστε τι απάντησε στον Σκουρλέτη για ΒΙΟΠΑ και Μελέτες”, κι ακόμη ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ σχόλια σας (ΟΛΌΚΛΗΡΗ ΛΊΣΤΑ) που έχουν δημοσιευτεί με ίδιο και παραπλήσιο περιεχόμενο. Από κει και πέρα αν θέλετε να αναρτούμε στο kozan.gr ό,τι γράφετε, συκοφαντικό – υποτιμητικό κτλ., πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πως κακώς “κόβεται” κάτι, σας καλούμε, να αφήσετε τις γνωστές πονηριές, στηριζόμενος σε πλάτες άλλων κι αναμένουμε επώνυμα, με στοιχεία επικοινωνίας, αυτά τα συγκεκριμένα σχόλιά σας στα οποία αναφέρεστε. Εμπρός λοιπόν, μη διστάζετε, αφού κατά την άποψή σας ό,τι γράφετε δεν εμπίπτει σε κάποιο περιορισμό. Περιμένουμε, να δημοσιεύσουμε ό,τι θέλετε με το ονοματεπώνυμό σας και στοιχεία επικοινωνίας.

  • Μπορεί να πει ο κος Πολιτίδης πως ορίζει την έννοια της “ακροδεξιάς” ρητορείας; Διότι ο κος Σημανδράκος στο άρθρο του που έγραψε σε τούτη τη στήλη δεν αναφέρθηκε με μειωτικούς χαρακτηρισμούς ή εθνικιστικές κορώνες στους κατοίκους της γειτονικής χώρας. Παρά μόνο επεσήμανε τους κινδύνους που θα προκύψουν για τις εγχώριες επιχειρήσεις μας. Οι ακροδεξιές κορώνες έρχονται μόνο από δύο κόμματα σήμερα και τους εκπροσώπους του. Ξέρει ο κος Πολιτίδης ποια είναι αυτά ή μήπως να του τα επισημάνουμε; Αφού αφιέρωσε χρόνο να ασχοληθεί για ένα θέμα “εθνικό” ας ασχοληθεί και με άλλα “εθνικά” όπως είναι το ξεπούλημα της ΔΕΗ και το επικείμενο κλείσιμο μονάδων αλλά και τη ζημιά που προκάλεσε η εξορυκτική δραστηριότητα όπως οι αναγκαστικές μετεγκαταστάσεις οικισμών για τις οποίες τηρεί σιγή ιχθύος.

  • ΕΣΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΕΙΣ.ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΖΑΝ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.ΠΟΝΗΡΕ.Ε ΠΟΝΗΡΕ

  • Σημανδράκο τους εγκλώβισες στο αδιέξοδό τους. Αλλά έτσι είναι μαθημένοι. Να διχάζουν, όχι να ενώνουν τους Έλληνες. Αντί να μη μιλάνε που ο κόσμος θα μπορούσε να ανεχθεί τη συμφωνία, βγαίνουν κι από πάνω να υποστηρίξουν τα αστήρικτα!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.