Kozan.gr: Πολιτικό μνημόσυνο, στα Νταμάρια στην Παναγιά Κοζάνης, για τους 45 εκτελεσθέντες από τους Ναζί (Φωτογραφίες & Βίντεο)

5 Φεβρουαρίου 2017
12:03

Πολιτικό μνημόσυνο για τους 45 εκτελεσθέντες από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στις 26 Γενάρη του 1944, στα Νταμάρια στην Παναγιά Κοζάνης, διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ, σήμερα Κυριακή 5 Φεβρουαρίου .

12 σχόλια

  • Μπράβο. Αγώνας της μνήμης ενάντια στην λήθη είναι αγώνας ενάντια στην εξουσία (Μίλαν Κούντερα)

    Σήμερα το βράδυ στο εργατικό κεντρο έχει ντοκυμαντέρ για τους απογόνους των ναζί. Επίκαιρο.

  • Χάθηκε ο κόσμος να κρατάνε και μία Ελληνική σημαία. Δεν τιμούν Ελληνες πεσόντες;
    Όσο για τη Ελληνική σημαία που φαίνεται αυτή είναι του ιδίου του μνημείου.
    Τα κόμματα το λέει και η ίδια η λέξη είναι κομμάτια και διαιρούν το όλον δηλ. την Πατρίδα.

    • Η σημαία μεγάλε πατριώτη είναι της πανελλήνιας Ένωσης αγωνιστών Εθνικής αντίστασης και δημοκρατικού στρατού Ελλάδας. Αλλά όσο πατριώτης αλλο τόσο ανοιχτοματης είσαι… Ο πατριωτισμός ενός κόμματος κρίνεται από τις θυσίες και τους αγώνες του και όχι από εσένα…

  • Γιατί πολιτικό μνημόσυνο και όχιθρησκευτικό. Αφού δεν είστε άθεοι.
    Ο αγιορείτης ιερομόναχος π. Αθανάσιος : «Εμείς, όμως, (στη μονή της Σιμωνόπετρας), του κάναμε εκκλησιαστική κηδεία και τρισάγιο. Όλα κανονικά». Αυτή είναι η ιστορία του Χαρίλαου Φλωράκη, που εις τας δυσμάς του πολυκύμαντου βίου του ανένηψε από τις αθεϊστικές κοσμοθεωρίες του και αναζήτησε καταφύγιο και ψυχική λύτρωση στην Ορθοδοξία και στον Χριστό.
    Η Σημερινή, 22/09/2012 – Αγιορείτικες μνήμες http://aktines.blogspot.gr

      • Είμαι σίγουρος ότι ποτέ δεν επισκέφτηκες το Άγιο Όρος Ανώνυμε – Φεβρουάριος 5th, 2017 at 17:24.
        Προσωπική εμπειρία : O αρχοντάρης της μονής Σιμωνόπετρας μου είπε 1. στο βιβλίο επισκεπτών ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ έγραψε: το άγιο όρος είναι η κιβωτός της Ορθοδοξίας. 2. όταν τον ρώτησε ομάδα νεαρών μοναχών -περίμενε να βρεί γεροντάκια που κατουριούνται πάνω τους κατά δήλωσή του-ΠΡΟΕΔΡΕ πες μας κάτι απήντησε “τι νας πω, εάν αυτά που πιστεύετε είναι αλήθεια εγώ τι θα γίνω”.

        ΕΡΩΤΗΣΗ : Είναι τσαρλατάνοι οι μοναχοί του Όρους, μεταστραφέντες πρώην κουμμουνιστές ;
        ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Αν κάνατε μικρή προσέγγιση στην Ορθοδοξία θα ήσασταν τώρα τουλάχιστον το τρίτο κόμμα στη Βουλή.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.