Σιάτιστα: Ρίγη συγκίνησης με το μοιρολόι των γυναικών της Αιανής για το θάνατο του Παύλου Μελά, στην εκδήλωση με θέμα «Μνήμες του Μακεδονικού Αγώνα»

14 Οκτωβρίου 2018
07:40

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018. στο «Βουδούρειο» Πολιτιστικό Κέντρο Σιάτιστας, η εκδήλωση με θέμα «Μνήμες του Μακεδονικού Αγώνα».  Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης με υπεύθυνο τον Αρχιμανδρίτης Νικόλαο Αλεξίου. Την εισαγωγή στην εκδήλωση έκανε η κα Ματίνα Πατσάκα. Αφηγητές ήταν, ο Κώστας Ιωαννίδης που διάβασε αποσπάσματα  από ιστορικές πηγές, η κα Αναστασία Ιωσηφίδου ως Πηνελόπη Δέλτα και η κα Ελένη Κωσταντινίδου ως Ναταλία Δραγούμη. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Νικόλαος Βασιλειάδης επίκουρος καθηγητής, ο κ. Δημήτριος Ευαγγελίδης συγγραφέας και ο κ. Απόστολος Παπαδημητρίου ιστορικός ερευνητής. Στους ομιλητές δόθηκαν αναμνηστικά δώρα από την Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης.  Στην εκδήλωση συμμετείχε η χορωδία του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης με χοράρχη τον κ. Ευάγγελο Μυλωνά μαζί με την ορχήστρα χάλκινων ακουσμάτων “Παύλος Μελάς”. Ρίγη συγκίνησης με το μοιρολόι των γυναικών της Αιανής για το θάνατο του Παύλου Μελά, στην εκδήλωση με θέμα «Μνήμες του Μακεδονικού Αγώνα»  (δείτε τη στο παρακάτω βίντεο, από το 13:30 και μετά).

Πηγή siatista-info.blogspot.com

 

Η αίθουσα του «Βουδούρειου» Πολιτιστικού Κέντρου Σιάτιστας ήταν κατάμεστη από κόσμο!

 

Γ.Γ. Siatista-Info

Πηγή siatista-info.blogspot.com

 

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.