Σεισμός! Κουνήθηκε η μισή Ελλάδα από 6,8 Ρίχτερ στο Ιόνιο, 3 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζακύνθου! Αισθητή η δόνηση και στην Δ. Μακεδονία

26 Οκτωβρίου 2018
03:30
Κανένα σχόλιο

Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το πρωί της Παρασκευής (26.10.2018) στα ανοιχτά της Ζακύνθου, τρομάζοντας τα Επτάνησα και την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα, «φτάνοντας» μέχρι και στην Αττική.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Ευρωμεσογειακού Κέντρου το μέγεθος ήταν 6,8 Ρίχτερ και το επίκεντρο 53 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζακύνθου.

Πάντως, το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) τον μέτρησε ακόμα πιο ισχυρό, στα 6,9 Ρίχτερ, ενώ το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έδωσε μέγεθος 6,7.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 10 χιλιόμετρα, δηλαδή ήταν σχετικά επιφανειακός.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ηλεκτροδότηση στο νησί της Ζακύνθου έχει διακοπεί, προκλήθηκαν υλικές ζημιές και οι κάτοικοι, ανάστατοι, έχουν βγει στο ύπαιθρο και σε δρόμους.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κλήση στην πυροσβεστική του νησιού για να παρασχεθεί κάποια βοήθεια.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.