kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Εκλογική – άτυπη – συνεργασία Καρυπίδη – Ιωαννίδη …και στις εκλογές του Μαΐου το 2019

5 Νοεμβρίου 2018
10:27

 

Οι συνδυασμοί του Θ. Καρυπίδη και του Λ. Ιωαννίδη θα στηριχθούν στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, του Μαΐου 2019, από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα ψηφοδέλτιά τους, σ’ ένα βαθμό (μικρό ή μεγάλο, θα φανεί),  θα στελεχωθούν, κατά κανόνα, με υποψηφίους που ψηφίζουν ή ανήκουν στο συγκεκριμένο κόμμα. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και την προηγούμενη φορά, το 2014, στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής κίνησης “Κοζάνη- Τόπος να Ζεις” κι αναμένεται να συμβεί και τώρα, συμπεριλαμβάνοντας στο ίδιο “καθεστώς” και το ψηφοδέλτιο του Θ. Καρυπίδη, ο οποίος, την περασμένη φορά, λόγω της υποψηφιότητας του Θ. Μουμουλίδη, δεν είχε, σχεδόν καθόλου, πρόσωπα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα σημερινά δεδομένα είναι διαφορετικά και το γεγονός πως ατύπως, όπως και το 2014, στο δεύτερο γύρο, οι δύο συνδυασμοί σε δήμο και περιφέρεια, είχαν μια στρατηγική αλληλοστήριξης, κάτι αντίστοιχο και πιο ενισχυμένο, λόγω κομματικής γραμμής, θα συμβεί κι αυτή τη φορά.

Η Χύτρα

 

24 σχόλια

    • Ο Καρυπίδης μάταια προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να το παίξει ξανά ανεξάρτητος. Υπηρέτησε πιστά τον Σύριζα στρώνοντας το χαλί για τη συμφωνία των Πρεσπών και το ξεπούλημα της Μακεδονίας και της ΔΕΗ. Πανταχού παρών σε όλες τις κομματικές συγκεντρώσεις του σύριζα ακόμα και στη νότια Ελλάδα, αγκαλιές και φιλιά, φωτογραφίες κλπ. Ο Σύριζα τον στηρίζει επίσημα στις εκλογές που έρχονται. Όσο για τον Ιωαννίδη, τα βασικά στελέχη του συνδυασμού του είναι εγγεγραμμένα μέλη του Σύριζα. Δεν πείθουν κανέναν πια.

      • Ο Καρυπίδης ζητά να φύγουν οι κουκούλες και οι μάσκες από τη δημοσιογραφία. Η άποψη του κάθε πολίτη να είναι καταγραμμένη με ονοματεπώνυμο. Αγνοεί προφανώς ότι οι εκλογές διεξάγονται μυστικά πίσω από την κουρτίνα προς αποφυγή του φακελώματος. Ας βγάλει λοιπόν τη μάσκα του ανεξάρτητου. Έχει ένα ολόκληρο τηλεοπτικό κανάλι που τον στηρίζει και θέλει τηλεοπτική άδεια.

  • Δυό άνθρωποι που πήγαν την περιοχή χρόνια πίσω. Έργο μηδενικό, εγκαίνια έργων των προηγούμενων και αστοχίες. Και είναι λογικό γιατί ούτε ο ένας ούτε ο άλλος διαθέτουν την κατάλληλη ακαδημαϊκή κατάρτιση για να μπορέσουν να διαχειριστούν αναπτυξιακά θέματα. Καθαρά κομματικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, που φημίζεται για το επίπεδο των στελεχών του…..

  • Μεταξύ των προηγούμενων, με καλύτερη ακαδημαική κατάρτιση, καλύτεροι…η Κοζάνη αναβάθμισε επιτέλους το πολιτιστικό της και όχι μόνο status σε σχέση με το “τσιμέντο παντου” που στη χώρα μας διαχρονικά θεωρείται ανάπτυξη. Ο Ιωαννίδης έκανε την πόλη γνωστή με τη σοβαρότητα και το χαμηλό προφίλ που τον χαρακτηρίζει κι ας μην έχει διαδακτορικό ή μάστερ. Ο Καρυπίδης, αν και με στομφώδη συμπεριφορά ενίοτε, αγαπάει τον τόπο και προσπαθεί χωρίς να διαθέτει όμως ικανούς ή επαρκείς συνεργάτες, πλην εξαιρέσεων. Τώρα έμαθε και μπορεί να κάνει περισσότερα, αρκεί να μην τον κρεμάμε διαρκώς στα media αποκαλώντας τον με διάφορα κοσμητικά επίθετα.

    • Ειλικρινά έχεις πλάκα. Έχεις δει να καλούν πουθενά τον Ιωαννίδη, πέρα από πληρωμένες καταχωρήσεις σε έντυπα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου; Με ποιόν συνάδελφο του Δήμαρχο τον έχεις δει να συνεργάζεται; Που είναι η πολιτιστική αναβάθμιση, στο λογότυπο transformes ή στην αποκριά βαν γκογκ; Το χαμηλό προφιλ πηγάζει από έλειψη ακαδημαϊκών γνώσεων. Εξού και οι αστοχίες σε όλα τα τεχνικά θέματα του Δήμου. Όσο για την περιφέρεια, πρωταθλητής της απραξίας, τελευταίοι στο ΕΣΠΑ, έργο μηδεν! Σε ένα είναι καλοί, στην στήριξη του Σύριζα. Ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι, γι’αυτό και τα κοσμητικά επίθετα.

      • Aυτά πιστεύεις και βλέπεις εσύ. Εγώ βλέπω παρεμβάσεις του Δήμου που δεν έβλεπα χρόνια πριν, βλέπω σοβαρότητα και ναι γιατι πρέπει ο Δήμαρχος Κοζάνης να ταυτίζεται με τον Λιγνίτη; Οι υπόλοιποι Δήμαρχοι στην Ελλάδα που δεν επέτρεψαν να γίνει εξόρυξη (π.χ. Δράμα) λιγότερο νοιάζονταν για τον τόπο τους και την απασχόληση; ΕΜΕΙΣ κάναμε σημαία ότι η περιοχή δεν έχει μέλλον χωρίς τον λιγνίτη στερώντας την από άλλες επιχειρηματικές ευκαιρίες και ταυτίζοντάς την με την ρύπανση και τον καρκίνο. Αυτό θέλουμε;

        • Που τις είδες τις παρεμβάσεις, στο ντουμάνι στις καφετέριες ή στα αδέσποτα; Είμαστε ήδη πρώτοι σε ανεργία και η μοναδική περιφέρεια χωρίς θάλασσα. Αν δεν υπήρχε και η δεή, με τους ανίκανους κλάφτα…

          • Φίλε μου οι Δήμοι δεν δημιουργούν απασχόληση παρά μόνο σε οκτάμηνα και συμβάσεις συγκεκριμένου χρόνου. Απασχόληση δημιουργούν οι επενδύσεις, δηλαδή οι επιχειρήσεις.Και οι επιχειρήσεις αν δεν έχουν ευνοικό φορολογικό περιβάλλον ή υψηλότερα ποσοστά επιδότησης σε σχέση με τις γειτονικές περιφέρειες δεν πρόκειται να γίνουν στην Κοζάνη. Για τα αδέσποτα θα συμφωνήσω. Για το τσιγάρο ο Δήμος εφάρμοσε τη νομοθεσία, οι δημότες δεν την εφαρμόζουν.

          • Τότε να μην υπόσχονται “νέα αναπτυξιακή πορεία”, “ανατροπή” και φούμαρα. Αν δε μπορούν, ας αναλάβει άλλος!

  • Φυσικά ο Ιωαννίδης θα θέλει να ψαρεύει σε θολά νερά!! Πότε δεν μας είπε τι πιστεύει κρύβεται επιμελώς πίσω από τους ανύπαρκτους δήθεν οικολόγους οι οποίοι δεν έχουν καμμία έκφραση στη χώρα! Και έχει τη γνωστή έχθρα απέναντι στους λιγνιτες και βιάζεται να οδηγήσει μια ώρα αρχύτερα την περιοχή στον όλεθρο!

  • Κωστακη, τι ζόρι τραβάς με τον Κεχαγιά και τον Ιωαννίδη που ψηφίζουν ΝΔ; ΕΣΥ ΑΝΕΛ ΨΗΦΙΖΕΙΣ εκτός και αν άλλαξες!

  • Και οι δύο έκαναν την περιοχή ουραγό εξελίξεων. Δυστυχώς εκείνα τα γκαβά χρόνια των αντιδράσεων ηγήθηκαν άνθρωποι που ούτε στα όνειρα τους δεν πίστευαν πως θα τα κατάφερναν. Κρίμα αλλά έγινε.

  • Οι επαγγελματίες της προσκόλλησης στα κυκλώματα της εξουσίας συνηθίζουν να υποκύπτουν στα διαβρωτικά θέλγητρα της εξουσίας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.