Τι θέλουμε τελικά; (του Χάρη Κάτανα)

6 Νοεμβρίου 2018
15:45

 

Ο πραγματικός δρόμος της εξόδου από την κρίση εκτός από κόπο, απαιτεί και τη σωστή πολιτική επιλογή από τον καθένα μας. Η κυβέρνηση που θα μιλά τη γλώσσα αγοράς, των μεταρρυθμίσεων, της βήμα προς βήμα ανάπτυξης της χώρας με σταθερό ρυθμό που θα επιτρέπει σε βάθος χρόνου και με τα κατάλληλα για τα δεδομένα της εποχής οικονομικά κίνητρα να έρχονται επενδύσεις στη χώρα με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες και την εθνική οικονομία, είναι μονόδρομος πλέον. Ο δρόμος της κανονικότητας είναι ένας, για κάθε οικονομικά ανεπτυγμένο κράτος.

«Η μέγιστη δυνατή εργασιακή απεξάρτηση του πολίτη από την πολιτεία». Και αυτό σε βάθος χρόνου, πρέπει να περάσει στην εργασιακή συνείδηση και κουλτούρα της νέας μας γενιάς. Λέει συχνά και εύστοχα ένας καλός φίλος, συνάδελφος από το Λαϊκό κόμμα της Ισπανίας. «Όταν στην Ελλάδα φτάσετε τον ιδιωτικό τομέα να πληρώνεστε κατα μέσο όρο ένα ευρώ περισσότερο από ότι στο δημόσιο, θα έχετε βάλει τις πρώτες σταθερές βάσεις για οικονομική ανάπτυξη». Αλήθειες και μόνο αλήθειες. Η ανεργία καλπάζει ειδικά στους νέους, σε νέους με ένα επίπεδο γνώσεων και απόψεων που όμοιό του δεν υπήρξε στο παρελθόν. Μια τέτοια δύναμη δεν μπορεί να παραμείνει στο περιθώριο των εξελίξεων ή να εγκαταλείπει καθημερινά τη χώρα προς αναζήτησή εργασίας. Αποψη και γνώση σημαίνουν εφόδια για επίλυση προβλημάτων, αλλά κανένας δεν μας λογάριασε σε αυτή την κυβέρνηση… αντιθέτως μάλιστα τα αφήνουν όλα στην «τύχη», μη επιβραβεύοντας τους ανθρώπους του μόχθου, του επιχειρήν και της αριστείας. Εμείς όμως τι θέλουμε ως νέοι, να μείνουμε στο περιθώριο για πολύ ακόμα;

Ο Πλάτωνας μας δίδαξε οτι “μια απο τις τιμωρίες μας να μην ασχολούμαστε με την πολιτική είναι να μας κυβερνούν οι κατώτεροι μας». Εν έτει 2018 τι περιμένουμε; Πρέπει να σπάσει αυτό το σύστημα της δήθεν πρώτης φοράς αριστεράς, που το μόνο που κάνει είναι να οπισθοδρομεί καθημερινά τη χώρα, σχεδόν σε κάθε επίπεδο. Όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, ειδικά από τους νέους ανθρώπους που ματαιοπονούν καθημερινά στην αγορά εργασίας, το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές προς την κυβέρνηση.

Επιστροφή στα ποσοστά που σας αναλογούν. Στα ποσοστά της ιδεοληψίας και της απόλυτης θεωρίας. Γιατί στην πράξη, αποδείχθηκαν υποδεέστεροι των περιστάσεων και άκρως επικίνδυνοι για το μέλλον των παιδιών μας και της πατρίδας μας. Κάτανας Χάρης

16 σχόλια

  • Χαχαχα… Τόσα αυτογκόλ σε μια και μόνο ανάρτηση δεν έχουν ξαναμπει!

    Η κυβέρνηση των συναδέλφων σας (στη μάσα υποθέτω) του λαϊκου κόμματος της Ισπανίας έπεσε από τα σκάνδαλα διαφθοράς. Εσείς οι “άριστοι” βέβαια τα σκάνδαλα σας τα κρύβετε πίσω από γυψοσανιδες!

    Εάν τώρα η ανεργία καλπαζει, που έχει πέσει κάτω από 20%, τότε επί Νέας Δημοκρατίας που είχε φτάσει 27% τι έκανε;

    Επανέρχομαι…

  • “μια απο τις τιμωρίες μας να μην ασχολούμαστε με την πολιτική είναι να μας κυβερνούν οι κατώτεροι μας»
    ΠΆΡΑ ΠΟΛΛΉ ΣΩΣΤΆ ΠΆΡΑ ΠΟΛΛΉ ΣΩΣΤΆ ΠΆΡΑ ΠΟΛΛΉ ΣΩΣΤΆ για αυτό και εσύ είπες να βρεις την τύχη, σου συνέχισε όμως που θα πάει θα αυγατίσει

  • Δεν μπορείτε εσείς της αντιπολίτευσης να μιλάτε για ιδεοληψία όταν έχετε θεοποιήσει την “αγορά” και την κακώς νοουμενη “αριστεία”.

    Όσο για αυτό το ασυντακτο δίδαγμα του Πλάτωνα, μάλλον εκεί στη νέα Δημοκρατία προσπαθείτε να εκλεγείτε για να το επαληθεύσετε… Αλλά φτάνει! Αρκετά μας τιμωρησατε τα 40 χρόνια.

  • Aνωνυμε 3 σχόλια έκανες γιατί είσαι ο ίδιος και σίγουρα ανήκεις στους κυβερνώντες . τουλάχιστον απο όσο θυμάμαι σαν πολίτης η ΝΔ δε πούλησε καμία Μακεδονία δε έβαλε την χώρα στα Capital Control και μην αναφέρουμε άλλα πόσα . Τουλάχιστον ο συγκεκριμένος κύριος έχει Σθένος πατριωτισμό και παλεύει καθημερινώς..

    • καλα τα λες αλλα μαλλον δεν καταλαβες τι εγινε πριν τον τσιπρα φιλαρακι. λοιπον ακου να μαθαινεις 14 φορες μειωθηκαν οι συνταξεις, αυξηθηκαν κατακορυφα η φαρμακευτικη συμμετοχη και γενικα η ιατρικη περιθαλψη των ασφαλισμενων, καταργηθηκαν οι κλαδικες συμβασεις,αυξηθηκε η φορολογια επιχειρησεων και δρομολογηθηκε η απολυση περιπου 30 χιλιαδων δημοσιων υπαλληλων. επισης δρομολογηθηκε η πωληση της δεη θες να συνεχισω? απλα ο τσιπρας μας αποτελειωσε..

    • Πλάκα κανείς; και τα μνημονια Ποιος τα έφερε; ο αι Βασίλης;
      Ποιος βούλιαξε τη χώρα; Ποιος φαληρισε τα ασφαλιστικά ταμεία; Ποιος…

      Το μεγαλύτερο λάθος του σύριζα είναι που δεν έχει βάλει ακόμη τους κλέφτες στη φυλακή.

      Δεν πειράζει όμως. Θα υπάρξει και δεύτερη τετραετία γιατί ο κόσμος ξυπνάει.

    • κατι για υπουργό εξωτερικών Σαμαρά έχεις ακουστά ή δεν Αν δεν ξέρεις ψάξε στα απομνημονευματα μπαμπά Μητσοτάκη μπας και ξεστραβοθείς που μας τα πρήξατε με το όνομα των Σκοπίων και ποιοι είναι προδότες

  • Μια χαρά τα λέει ο άνθρωπος: επί τριάντα χρόνια (1980-2010) μας κυβερνούσαν κατώτεροί μας, γιαυτό χρεΟκόπησε η χώρα!!!

  • Η αμετροέπεια είναι κακό πράγμα Κάτανα. Πρέπει να ξέρεις μέχρι που φτάνεις. Ιδίως όταν προσπαθείς να γράψεις πιο σύνθετα σε πιάνει θάλασσα.

  • Ότι θέλεις θυμάσαι και λες παπ…..!!!!!!. Ξαφνικά μας έγινες και φιλελεύθερος και οικονομολόγος. Τώρα σεπιασε ο πόνος για την ανεργία των νέων?. Όταν καταπατούσαν Σύνταγμα, νόμους, συνταξεις και άλλα πολλα οι Δικοί σου που ήσουν ομορφόπαιδο?. Η ανεργία από 27% έπεσε στο 19% χωρίς να σημαίνει και πολλά για τα ανεργα παιδιά μας. Τουλάχιστον αυτοί προσπαθούν για το λαουτζίκο και όχι για τα τζακια!!!!!!.Σιγά σιγά κάτι θα μάθεις και εσύ.

  • Η πολιτική απειρία και η ιδεολογική ανεπάρκεια του υπογράφοντα, προδίδουν μέσω της διγλωσσίας τις επικίνδυνες νεοφιλελεύθερες απόψεις της Νέας Δημοκρατίας που εκπροσωπεί. Τι εννοεί με τους όρους αγορά, αριστεία, επιχειρή(ει)ν, και καταπολέμηση της γραφειοκρατίας; Θα το καταλάβουμε από πρόσφατο άρθρο του με το οποίο αντιδρούσε στην απόφαση της κυβέρνησης να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες τρέχοντας σε υπηρεσίες για την έγκριση γυαλιών οράσεως (τα οποία ενίοτε μετατρέπονταν στην πορεία σε γυαλιά ηλίου, αλλά έτσι λειτουργούν οι νόμοι της αγοράς) αλλά οι οπτικοί. Ένα μέτρο καθαρά κατά της γραφειοκρατίας με το οποίο ο κ. Κάτανας διαφώνησε.

    Στα λόγια δηλαδή κάποιοι είναι φιλελεύθεροι, αλλά στην πράξη κρατιστές. Και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που θεωρούν τις θέσεις ευθύνης του κράτους {γενικές γραμματείες υπουργείων, διοίκηση νοσοκομείων κτλ} ως λάφυρο για τους αποτυχημένους πολιτευτές.

    Οι γυψοσανίδες της ντροπής όμως πέφτουν και από πίσω τους βγαίνει τόση μπόχα που θα ξυπνήσει κάθε λογικά σκεπτόμενο πολίτη. Και οι μοναδικοί ακροατές στο τελάλι του κάθε Χατζηαβάτη που υμνεί τον πολυχρονεμένο πασά, θα απομείνουν κάποιοι σκελετοί από τα υπόγεια του “Κήρυκα Χανίων” και τις θυρίδες off shore εταιρειών.

    Υ.Γ. Σε ελεύθερη μετάφραση, αυτό που θα έλεγε ο΄Πλάτωνας αν ζούσε στις μέρες μας θα ήταν πως η μεγαλύτερη τιμωρία των απολιτικ νεοελλήνων, θα είναι να τους κυβερνήσει μια μέρα ο Μητσοτάκης.

  • γιατι αλληλοκατηγοριεστε κυριοι της μεν και της δε πλευρας;ποια η διαφορα σας;αφου και οι δυο σας και οχι μονο,για το ιδιο αφεντικο δουλευετε;γιατι μας δουλευετε λοιπον;

  • πω πω κατασπάραγμα που έχει πέσει σε ένα νέο παιδί που τέλος πάντων αγωνίζεται ψυχή και σώμα και έχει αποδείξει ότι δε αγαπάει τις καρέκλες… αν θυμάμαι καλά σε αυτή την χώρα έχουμε ακόμη ελευθερία του λόγου η κάνω λάθος σε τι αποσκοπεί αυτή η λασπολογία κύριοι μπορείτε να μου απαντήσετε ποιος ο σκοπός σας???

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.