Η διοίκηση του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης με αφορμή δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την εφαρμογή του Κανονισμού της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

12 Νοεμβρίου 2018
14:42

 

Με αφορμή δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την εφαρμογή του Κανονισμού της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) στο Γ.Ν. Κοζάνης, σας ενημερώνουμε ότι:

  1. Στο Νοσοκομείο λειτούργησε αρμόδια επιτροπή προκειμένου να αποτυπώσει και να καταγράψει τα τμήματα που επεξεργάζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Προχώρησε σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την θέση υπευθύνου επεξεργασίας, από το υφιστάμενο προσωπικό, ενώ εξέτασε και ενημερώθηκε για ανάλογες πρωτοβουλίες από άλλες μονάδες υγείας.

  2. Επειδή η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την θέση υπευθύνου επεξεργασίας από το υφιστάμενο προσωπικό της μονάδας κηρύχθηκε άγονη, λόγω έλλειψης υποψηφίων, η αρμόδια επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εξωτερικού συνεργάτη για την ανάθεση υπηρεσιών υποστήριξης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

  3. Οι υπεύθυνες δηλώσεις που χρησιμοποιήθηκαν σε άλλες μονάδες υγείας αφορούν ειδικότητες όπως φαρμακευτικών αντιπροσώπων, ερευνητών, φοιτητών, συμβασιούχων, ερευνητών κ.ά. Στο Νοσοκομείο μας δεδομένου ότι κηρύχθηκε άγονη η θέση εσωτερικού υπευθύνου επεξεργασίας δεν εξετάστηκε από την επιτροπή η δυνατότητα να υπογράψουν οι υπάλληλοι υπεύθυνες δηλώσεις σχετικά με τον ΓΚΠΔ και η διοίκηση αποφάσισε να μην χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο υλικό.

  4. Στο Γ.Ν. Κοζάνης με την ανάληψη των καθηκόντων του ο εξωτερικός υπεύθυνος επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων θα ενημερώσει το σύνολο των υπαλλήλων σχετικά με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον Κανονισμό καθώς και άλλων διατάξεων περί προστασίας δεδομένων και θα εκπαιδεύσει αυτούς που συμμετέχουν στις πράξεις επεξεργασίας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα θα προχωρήσουμε στην ενημέρωση/κατάρτιση των υπαλλήλων της μονάδας όπως προβλέπει ο ΓΚΠΔ.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΙΩΤΙΔΗΣ

3 σχόλια

  • ΤΟΣΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΧΙΩΤΙΔΗΣ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

    • Νομίζεις το διοικητικό προσωπικό που κάθεται, γνωρίζει να τα κάνει; νοσηλευτές με μέσο είναι που θελαν γραφείο να γλυτώσουν την βάρδια οι πιο πολλοί…

  • Ας κοιτάξει μια φορά να διορθώσει την υποδομή του νοσοκομείου που έχει ελλειψης σε πολλούς τομείς κ μετά ας κάνει τα υπόλοιπα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.