Βαγγέλης Σημανδράκος: Ποιοι βρίσκονται και γιατί, πίσω από τις χορηγίες κ. Ιωαννίδη;

16 Νοεμβρίου 2018
11:04

Σε χθεσινή του δήλωση ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λευτέρης Ιωαννίδης, σχετικά με την κάλυψη του κόστους των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα, ανέφερε χαρακτηριστικά, απαντώντας μάλιστα και στην κριτική που ασκήθηκε το τελευταίο διάστημα για το ύψος των δαπανών, πως: «Το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών θα καλυφθεί από χορηγίες κι αυτό γιατί δεν θέλουμε να σπαταλούμε τα χρήματα των δημοτών».

Δεν δικαιούνται να γνωρίζουν οι δημότες ποιοι θα είναι οι χορηγοί των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων; Θα προέρχονται οι χορηγίες από τον εμπορικό κόσμο της πόλης; Από τοπικές επιχειρήσεις; Ή μήπως από μεγάλους (διεθνείς) ομίλους;

Δικαιούνται οι δημότες να γνωρίζουν τι είδους θα είναι αυτές οι χορηγίες; Ποιες δαπάνες θα αφορούν; Πόσο και ποιο μέρος του κόστους των εκδηλώσεων καλύπτουν;

Τέλος θα είναι ανταποδοτικές ή όχι αυτού του είδους οι χορηγίες; Πρόκειται για εμπορικές χορηγίες, κοινωνικής ευποιίας ή δωρεές;

Ο θεσμός των χορηγιών προς τους ΟΤΑ είναι ένα πολύ ιδιαίτερο ζήτημα και πρέπει να αιτιολογείται πλήρως και με απόλυτη διαφάνεια τόσο το γιατί, όσο και το που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα, ιδίως από τη στιγμή που αφορούν την κάλυψη εκδηλώσεων και όχι άλλου είδους ανάγκες κοινωνικής πολιτικής.

Βαγγέλης Σημανδράκος

21 σχόλια

  • Άσε μας ρε Βαγγέλη που ξύπνησες μετά από 4 χρόνια και κάνεις και φασαρία. Τη μισή ικανότητα που επικαλείσαι να είχες, τα Γρεβενά θα ήταν η πρωτεύουσα σήμερα.

  • Βαγγέλη για τέταρτος που μαθαίνω ότι είσαι στις δημοσκοπήσεις, θα έπρεπε να μην κάνεις τέτοιες γκάφες. Αρχικά υπονοούσες ότι κατασπαταλουν τα χρήματα σε λαμπάκια. Τώρα που έμαθες ότι θα είναι χορηγία, ρωτάς γιατί είναι χορηγία;; Ελα, κρατά λίγη αξιοπρέπεια ρε συ. Έγινες γραφικος πια.

  • Είσαι λίγος Βαγγέλη. Ενώ σωστά ρωτάς για την διαφάνεια των χορηγιών (αν και υπάρχουν οι κατάλληλες διαδικασίες στους ΟΤΑ) οι διάφορες εκδηλώσεις όπως των Χριστουγέννων κτλ αποτελούν πνευματική τροφή για τους ανθρώπους μιας τοπικής κοινωνίας και είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σημαντικές.
    Η φτηνή αντιπολίτευση δεν αξίζει για τη νέα γενιά.
    Σαφώς και ο κ. Ιωαννίδης είναι λίγος και έχει κάνει ελάχιστα για τον τόπο, όμως δεν αξίζει τέτοιου είδους αντιπολίτευση καμία δημοτική αρχή.
    Λίγη τσίπα που λένε και στο χωριό μου, λίγη τσίπα

    • Αν διάβασες το άρθρο, θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και όχι για την ίδια τη γιορτή. Στο δικό μας το χωριό λένε καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται.

    • άσε ρε μεγάλε που θίχτηκες κιόλας!! θες να μας πεις οτι η στάση του ιωαννίδη στους άλλους ήταν καθαρή χωρίς υπονόύμενα και λάσπη;;

      Αυτός ανοιξε τον δρόμο της ¨έλλειψης τσίπας ¨.

      Αυτός και της φθηνής , λαϊκίστικης πολιτικής.
      Του αξίζει λοιπόν όπως κι αν του κάνουν αντιπολίτευση και κριτική.
      Μια χαρά τα λέει ο βαγγέλης!

  • Παρά πολύ σωστά !! Να βγούνε στην κοινωνία όλες οι πληροφορίες των χορηγών και να υπάρχει πλήρης διαφάνεια !! Αλλιώς δεν είναι χορηγίες αλλά κάτι άλλο

  • Απλη περιεργεια. αφου θα καλυφθει το μεγαλυτερο μερος απο χορηγιες τοτε γιατι λεμε οτι τις εκδηλωσεις τις κανει ο δημος; αφου χορηγοι θα το κανουν ας το κανουν οι χορηγοι.

  • Βαγγέλη Σημανδρακο πρόσεχε..
    κάτι ‘χορηγίες’ της Πε Γρεβενών (εισήγηση δίκη σου) σε κανάλια της κοζανης πριν 20 μέρες που έκανες τι ξέχασες;

  • Όταν μοίραζες τα προιντα(ΤΕΒΑ) που προορίζονταν για τους φτωχούς των Γρεβενών στην Κοζάνη τι έχεις να μας πεις;
    Βρήκες τους άλλαλους Γρεβενιώτες και το παίζεις….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.