Το otavoice.gr αναφέρει πως η ανεξαρτητοποίηση του Βελβεντού είναι προ των πυλών

16 Νοεμβρίου 2018
15:10

Το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Βελβεντού Κοζανης για την απόσχιση του από τον ενιαίο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού φαίνεται να είναι προ των πυλών. Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, στηριζόμενο σε αναφορές του Υπουργού Εσωτερικών  κ. Αλέξη Χαρίτση τις οποίες επανέλαβε και σε προχθεσινή του συνέντευξη, η πολυπόθητη χωροταξική αλλαγή σε συγκεκριμένους Δήμους θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών και σε κάθε περίπτωση πριν την περίοδο των Χριστουγέννων.

Από τις πληροφορίες που έχουμε πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ικανοποίηση του αιτήματος του Βελβεντού για την αυτονόμηση του. Σε αυτό το θετικό κλίμα εντάσσονται και οι δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Κοζάνη, στα πλαίσια των εγκαινίων του νέου κτιρίου της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Συγκεκριμένα ο κ. Χαρίτσης σχολιάζοντας το θέμα ανέφερε ότι πρόκειται για «τεκμηριωμένο αίτημα που εδράζεται σε πραγματικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί».

Αν όλα κυλήσουν ομαλά ο Δήμος Βελβεντού θα ξανακερδίσει την ανεξαρτησία του, αυτοδιοικητικά, και τον Μάιο του 2019 θα εκλέξει το δικό του Δήμαρχο και το δικό του δημοτικό συμβούλιο. Ένας Δήμος που έχει χαρακτηριστεί πρωτοπόρος με διεθνή αναγνώριση και που έχει αναπτύξει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα με τα επώνυμα προϊόντα του.

Αρχική

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.