Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! ?
Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! ?
Οδηγίες
0 από 13 βήματα ολοκληρώθηκαν
-
Για την κρέμα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τις βανίλιες.
-
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
-
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
-
Προαιρετικά αναμειγνύουμε τις σταφίδες με το κονιάκ.
-
Τρίβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε νερό με τον χυμό από ένα λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
-
Τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη.
-
Όταν χάσουν τα υγρά τους προσθέτουμε τις σταφίδες και αν έχουμε χρησιμοποιήσει κονιάκ αφήνουμε για 5-10 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με κανέλα και γαρίφαλο.
-
Σε φόρμα 34×26 cm με αντικολλητικό χαρτί, κάνουμε μία στρώση από μπισκότα.
-
Απλώνουμε την μισή χλιαρή κρέμα και σκεπάζουμε με μπισκότα.
-
Βάζουμε το κρύο μείγμα με τα μήλα και κάνουμε μια στρώση από μπισκότα.
-
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε με μπισκότα.
-
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.