Ανακοίνωση της Ταξικής Ενότητας Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης: “Έξω οι νόθοι, οι εργοδότες και το «συνδικαλιστικό» της ασφάλειας από τα σωματεία”

20 Νοεμβρίου 2018
13:55

Ένα νέο επεισόδιο στην προσπάθεια πρόσδεσης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου, αυτή τη φορά μέσω της τρομοκράτησης και του αυταρχισμού, είναι σε εξέλιξη μέσω εισαγγελικής παρέμβασης για το 35ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, μετά από αναφορά της δικηγόρου που εκτελούσε χρέη δικαστικού αντιπροσώπου κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαία. Είναι συνέχεια της τακτικής που ακολουθούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού –κυβερνητικού συνδικαλισμού σε μια σειρά πόλεις της χώρας όπου πραγματοποιούνται τα Συνέδρια των Εργατικών Κέντρων με μια άνευ προηγούμενου προσπάθεια να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς μέσω εκτίναξης της νοθείας, αποκλεισμού ταξικών δυνάμεων, επιστροφής σε μαύρες μέρες για το συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι συνέχεια της παρέμβασης της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την οποία ζητούσε την παρουσία των ΜΑΤ και του συνδικαλιστικού της ασφάλειας στα συνέδρια και τις διαδικασίες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος που βρήκε την έκφρασή του και κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης όπου οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ξεσκέπασαν ασφαλίτη σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Για παράδειγμα στην περιοχή μας από τη μία έχουν εκτοξεύσει τη νοθεία σε πρωτοφανή επίπεδα (π.χ στο νομό Κοζάνης φαίνονται συνδικαλισμένοι, σύμφωνα με στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, το 182% του συνόλου των εργαζομένων), έχουν εκφυλίσει κάθε τυπική διαδικασία (π.χ Συνέδρια Εργατικού Κέντρου Καστοριάς και Φλώρινας που πραγματοποιήθηκαν χωρίς να μπουν σε ψήφιση οι αντιπρόσωποι που αποτελούσαν το σώμα, με αποκλεισμούς ταξικών σωματείων κ.α), ενώ από την άλλη όπου βρήκαν εμπόδια σε αυτή την προσπάθεια, όπως στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, επιστρατεύουν την αστική δικαιοσύνη με στόχο την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό αγωνιστών συνδικαλιστών . Το μένος τους απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα αναδεικνύεται από και από το γεγονός ότι συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ στα πλαίσια της εισαγγελικής παρέμβασης κατονόμασε σαν υπεύθυνους για τις εντάσεις κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, συνδικαλιστές που αποδεδειγμένα δεν είχαν καμία σχέση. (ο ένας ήταν εγχειρισμένος με πατερίτσες και άλλος βρίσκονταν μακριά από το σημείο των εντάσεων).

Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς την κυβέρνηση και τους εργατοπατέρες στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης και τη ΓΣΕΕ πως δεν θα ανεχτούμε τη φάμπρικα της νοθείας και των διώξεων, της αστυνομικής παρακολούθησης των εργατικών συνεδρίων. Να σταματήσει εδώ και τώρα. Κάνουμε σε όλους σαφές ότι δε θα επιτρέψουμε στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος και των οργάνων του, να επιστρέψει ο χωροφύλακας και ο χαφιές.

Όσοι βρίσκονται πίσω από αυτές τις απαράδεκτες, δύσοσμες και κατασταλτικές παρεμβάσεις, κυβέρνηση, εργοδοσία, πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης και τη ΓΣΕΕ, να ξέρουν ότι δεν θα τους περάσει. Οι εργαζόμενοι δεν θα σκύψουν το κεφάλι. Θα οργανωθούν και θα αντεπιτεθούν για τα δικαιώματα τους, τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Έξω οι νόθοι, οι εργοδότες και το «συνδικαλιστικό» της ασφάλειας από τα σωματεία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό να καταδικάσουν τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις. Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Καμία ανοχή! Μαζικά και μαχητικά να ακυρωθούν! Το δικαίωμα στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση κατακτήθηκε με ποταμούς αίματος και αμέτρητες θυσίες ολόκληρων γενιών αγωνιστών, πρωτοπόρων εργατών και εργατριών. Να πάρουν απάντηση με την μαζική, μαχητική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών.

Όλοι στην γενική απεργία στις 28 Νοέμβρη.

2 σχόλια

  • Ενώ οι συνταξιούχοι υπάλληλοι της ασφαλείας μπορούν να συ υπάρχουν με τον ψαλίδα στα προεδρεία..! Κύριοι της ταξικής ενότητας λίγη σύνεση δε βλάπτει …

    • Οι συνταξιούχοι πρέπει να είναι ενωμένοι αν και σε διαφορετικά σωματεία τα βρήκαμε εσείς όμως βγάλατε πλέον την κουκούλα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.