H ΡΕΚ εκπαιδευτικών Εορδαίας θέλει να εκφράσει την αντίθεση της σε μαθητικές κινητοποιήσεις που γίνονται με ανώνυμα καλέσματα στο διαδίκτυο

30 Νοεμβρίου 2018
05:33

H ΡΕΚ εκπαιδευτικών Εορδαίας, με αφορμή τις κινητοποιήσεις (πορείες, καταλήψεις) των μαθητών, για Εθνικά θέματα, θέλει να εκφράσει την αντίθεση της σε κινητοποιήσεις που γίνονται με ανώνυμα καλέσματα στο διαδίκτυο, τα οποία, ως δια μαγείας, εμφανίζονται και στις ιστοσελίδες φιλοναζιστικών  εφημερίδων και περιοδικών  (Χρυσή Αυγή, Στόχος κ.λ.π) και να εκδηλώσει προς τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και γενικά την εκπαιδευτική κοινότητα, την έντονη ανησυχία της και τον προβληματισμό της  για το γεγονός ότι επωάζεται το αυγό του φιδιού  (για 2η φορά στην ιστορία ) και καλλιεργείται στις αγνές ψυχές των μαθητών μας μια ιδεολογία μίσους, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας.

  Δεν είναι δυνατόν οργανώσεις που διακατέχονται από φασιστική ιδεολογία να καλούν τα παιδιά μας να ακολουθήσουν τα χνάρια αυτών που έκαψαν τα χωριά μας, αυτών που κατέστρεψαν την χώρα, αυτών που σκότωσαν εκατομμύρια αθώων σ’ όλη την Ευρώπη, γιατί ήταν Εβραίοι ή τσιγγάνοι ή μετανάστες ή τέλος πάντων άνθρωποι που δεν ανήκαν στην Αρία φυλή.

Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή όλων των πολιτών του Δημοκρατικού τόξου και να καλέσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα να πάρει θέση  απέναντι σ’ αυτά τα φαινόμενα και να εξηγήσει στα παιδιά ότι είναι άλλο πράγμα το <ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ> για ευγενή και δημοκρατικά ιδανικά, όπως θέματα δικαιωμάτων, ισότητας, αλληλεγγύης προς τους άπορους , τους ηλικιωμένους και τους μετανάστες , το <ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ> για την υγεία και την μόρφωση των παιδιών, για την κουλτούρα και τον πολιτισμό και είναι άλλο πράγμα να αφήνω διάφορα πολιτικά μορφώματα να καλλιεργούν το μίσος μεταξύ των λαών και να εκμεταλλεύονται το πατριωτικό συναίσθημα των ανθρώπων, ώστε να τους οδηγήσουν στις ιδεολογίες του σκότους και τον φασισμό

Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε ομάδα που προσπαθεί να μολύνει και να οδηγήσει τις αθώες ψυχές των παιδιών μας σε αντιεκπαιδευτικές, αντιδημοκρατικές και αντιουμανιστικές μεθόδους και ιδεολογίες.

                                   ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

17 σχόλια

  • γνωστη η καραμελα, αυγο φιδιού ,πάπιας, μορφώματα κλπ. Εσεις είστε που αποδίδετε αυτες τις πράξεις σε αυτά τα φίδια επειδη σας ξεγυμνώνουν.Φτάνει το σανο.

    • ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΙΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΤΕ ΑΥΤΗ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ.Ο,ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΩΜΕΝΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΤΕ Ο,ΤΙ ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΧΕΤΕ;

  • Ευγενή και δημοκρατικά ιδανικά δεν είναι τα θέματα που αφορούν την Πατρίδα μας; Πάτε καλά; Σας αφήνουμε να διδάσκεται και στα παιδιά μας; Ντροπή σας. Καλά θα ήταν να γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι (εκπαιδευτικοι) έτσι ώστε να μην αφήνουμε τα παιδιά μας να τα διδάσκουν.

      • Εγώ δε βγάζω ανακοινώσεις, είμαι γονέας και θέλω να ξέρω ποιοί είναι αυτοί που πληρώνονται από τους φόρους των πολιτών και που χαρακτηρίζουν “αντιδημοκρατικό” το δικαίωμα των μαθητών να διαμαρτύρονται.

  • Σε λίγο θα μας πουν ότι ο Παύλος Μελάς ήταν Χρυσαυγίτης!!!!! Ας ελπίσουμε πως δεν διδάσκουν στα παιδιά μας με σταλινικές παρωπίδες!

  • Δηλαδή τα παιδιά 15 χρονών είναι αρκετά ώριμα ώστε να αποφασίσουν για αλλαγή φύλλου, αλλά στα 16 είναι ανώριμα και παρασύρονται από καλέσματα;

  • Προβάλλουν σφηρημένα ιδανικά όπως δικαιωμάτων, ισότητας, αλληλεγγύης, βάζουν μέσα σ’ αυτά και λίγο μετανάστες και εκτονώνουν τις ιδεοληψίες τους.Κύριοι/ες της ΡΕΚ, υπάρχει καθόλου στο πίσω μέρος της μπουρδολογίας σας η λέξη πατρίδα; Ευτυχώς για εμάς, δυστυχώς για εσάς οι μαθητές που νομίσατε με τη χρόνια προπαγάνδα σας πως έχετε στο τσεπάκι, σας γύρισαν την πλάτη και σας έδειξαν πως αν θίξεις την πατρίδα τους σας γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

  • ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ, ΤΟΝ ΑΓΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΟΥΝ ΜΕ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΠΛΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΟΥΤΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.
    ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΕΦΟΥΜΕ 45 ΧΡΟΝΙΑ.
    ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΔΑΓΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΦΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΑΝΑΣΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΦΙΞΙΜΟ ΤΟΥ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΙΔΙΟΥ!

  • Πιστευω πως δεν ειστε πανω 2 αντε 3 ατομα.. ΡΕΚ … ενα βαρυγδουπο όνομα και νατοι οι κριτές των πάντων.. κομμουνιλα μου μυρίζει…

  • Ρε παιδιά τι έγινε σας πήραν την δουλειά τόσα χρόνια είχατε την πρωτιά και τώρα να σας την πάρουν οι φασίστες οι ρατσιστές.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.