-
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, την μαγιά, το γάλα και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
-
Προσθέτουμε τους κρόκους, την ζάχαρη, το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ζυμώνουμε.
-
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη αλείφουμε το μπολ με σπορέλαιο, τοποθετούμε την ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
-
Δουλεύουμε ελαφρώς την ζύμη και την χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.
-
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι στην αρχή με τα χέρια και μετά με τον πλάστη, προσπαθώντας να του δώσουμε τριγωνικό σχήμα.
-
Αλείφουμε με πραλίνα και τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.
-
Σε ένα αντικολλητικό χαρτί σχεδιάζουμε το δέντρο μας (στην δική μας περίπτωση το τρίγωνο έχει 27 cm ύψος και 25 cm πλάτος), το βάζουμε πάνω στα φύλλα και κόβουμε.
-
Κόβουμε λωρίδες των 2 cm, αφήνοντας ένα κενό στην μέση – κορμό. Γυρνάμε τις μεγάλες λωρίδες 2 φορές και τις μικρές 1.
-
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά.
-
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
-
Όταν το βγάλουμε το αλείφουμε με ζαχαρόνερο.
Το foodaholics.gr προτείνει Λαχταριστό Χριστουγεννιάτικο δέντρο με πραλίνα