Λαζαρίνες σε playmobil, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στην Αθήνα, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

3 Δεκεμβρίου 2018
05:11
Κανένα σχόλιο

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται η χριστουγεννιάτικη γιορτή Kids’ Xmas at Cycladic στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Από τις 11.00 μέχρι τις 14.30, γονείς και παιδιά θα περιηγηθούν στις συλλογές και σε όλους τους χώρους του Μουσείου. Στους χώρους και το «μουσικό αερόστατο» της Ορχήστρας των Ανέμων που θα ζωντανέψει ιστορίες από την αρχαία Ελλάδα μέσα από παιχνίδια θεάτρου και αυτοσχεδιασμού με την Ομάδα Seveneleven.
Στη συνέχεια, μια έκπληξη σας περιμένει: Θα γνωρίσετε από κοντά τα Playmogreek του Πέτρου Καμινιώτη και θα δημιουργήσετε τα δικά σας «κυκλαδικά» Playmogreek ενώ, πριν φύγετε, θα φτιάξετε τα δικά σας λυχνάρια για να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή το δωμάτιό σας!

Τα playmogreek, τα γνωστά σε όλους μας playmobil ντυμένα με ελληνικές φορεσιές, έρχονται στο μουσείο. Ο δημιουργός τους, Πέτρος Καμινιώτης, θα μας εξηγήσει πως με απλά υλικά και πολλή προσοχή στη λεπτομέρεια, μεταμορφώνει τις φιγούρες. Με αφορμή τα playmogreek θα μεταμορφώσουμε τα κυκλαδικά ειδώλια με πολλή φαντασία και απλά υλικά. Αν τα ειδώλια είχαν ρούχα, τι θα φορούσαν; Πώς θα ήταν το πρόσωπό τους; Πώς να ένιωθαν άραγε; Ανάμεσα σε αυτά θα είναι και playmobil με την τοπική φορεσιά των Λαζαρίνων.

Με χρωματιστά χαρτιά, κόλλες, χρώματα και χριστουγεννιάτικη διάθεση, θα διακοσμήσουμε τις δικές μας φιγούρες.

Ο Πέτρος Καμινιώτης είναι φοιτητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Παράλληλα, ασχολείται με την παράδοση και το παραδοσιακό ρούχο. Συμμετέχοντας από παιδί σε χορευτικές ομάδες και συνδυάζοντας το παιχνίδι με την παράδοση, άρχισε να ντύνει τις γνωστές σε όλους μας φιγούρες playmobil με πιστά αντίγραφα των παραδοσιακών ελληνικών φορεσιών και έτσι γεννήθηκαν τα Playmogreek. Οι φιγούρες του έχουν ταξιδέψει και έχουν πάρει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και σήμερα μπορεί να τις δει κανείς και στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Αθήνας. Χώρος: Μέγαρο Σταθάτου, 1ος όροφος Συνεχής ροή, 11.30 – 14.30.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.