Οδηγίες
-
Βράζουμε το νερό μαζί με την στάχτη. (2 ποτήρι νερό και 3 κουταλιές στάχτη από ξύλα)
-
Όταν κρυώσει το περνάμε 2 φορές από σουρωτήρι με τούλι ή γάζα.
-
Αναμειγνύουμε τα καρύδια μαζί με την ζάχαρη, το γαρίφαλο, την κανέλα και το νερό.
-
Σε ένα σκεύος βάζουμε το μισό αλεύρι μαζί με το σιμιγδάλι, το μπέικιν, το σπορέλαιο, την κασταλαή και ανακατεύουμε.
-
Στον χυμό πορτοκαλιού βάζουμε την σόδα να αφρίσει και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
-
Προσθέτουμε το κονιάκ και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
-
Ανοίγουμε μία μικρή ποσότητα με τα χέρια μας και τοποθετούμε γέμιση.
-
Κλείνουμε καλά και δίνουμε σχήμα από μισοφέγγαρο.
-
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
-
Τα αφήνουμε για 24 ώρες να ξεκουραστούν.
-
Αναμειγνύουμε την άχνη με τις βανίλιες.
-
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 2-3 λεπτά.
-
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
-
Περνάμε τα κρύα γλυκά από το κρύο σιρόπι και τα βάζουμε πάνω σε άχνη.
-
Τα πασπαλίζουμε με αρκετή άχνη και πριν σερβίρουμε αχνίζουμε ξανά.
Τα σαλιαρια θέλουν ελαιόλαδο δεν θέλουν χυμούς ούτε σιμιγδάλι ούτε κονιάκ.μια κοζανιτισα !!!!!!
Το ελαιόλαδο πρέπει να είναι καφτο!!!!!!