Κωλυσιεργία για το νέο οικισμό της Ποντοκώμης (του Δημήτρη Χαϊτίδη)

14 Δεκεμβρίου 2018
10:24
Για τις ανάγκες ηλεκτροδότησης της χώρας αυτό το υπέροχο χωριό σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει στην τοποθεσία που είναι σήμερα…….Ας ελπίσουμε ότι οι υπεύθυνοι για την μετεγκατάσταση θα σεβαστούν τους πολίτες αυτού του χωριού την προσφορά του στην ηλεκτροδότηση της Ελλάδας και μετά την ιστορία του και να ενεργήσουν τάχιστα για να μην χαθεί και από τους χάρτες η Νέα Ποντοκώμη.
Δυστυχώς όμως παρατηρείται τελευταία μια κωλυσιεργία και δεν βγαίνει κανείς από τους υπεύθυνους να ενημερώσει τους λόγους για τους οποίους : 1) τα πρώτα έργα υποδομής (η λεγόμενη σκάφη) αξίας μόλις 1.000.000 ευρώ περίπου δεν έχουν ολοκληρωθεί εδώ και δυο χρόνια από την ημερομηνία δημοπράτησης του έργου(Δεκέμβριος 2016) 2) δεν ενημερώνει κανείς γιατί δεν έχει δημοπρατηθεί ακόμη η δεύτερη και μεγαλύτερη φάση των έργων(ύδρευση τηλεθέρμανση αποχέτευση κ.α) γ) τι γίνεται με την κλήρωση των οικοπέδων η οποία αναβλήθηκε στις 25-11-2018. 
Χαϊτιδης Δημήτρης
Πρώην Αντιδήμαρχος Δημητρίου Υψηλάντη
Υπεύθυνος για την μετεγκατάσταση έως το …..2010

9 σχόλια

  • Αυτά τα έργα έπρεπε ήδη να ήταν έτοιμα πριν αποζημιωθεί ο κόσμος. Έχει πάνω από δέκα χρόνια που υπογράφτηκε το ΦΕΚ της μετεγκατάστασης. Τι κάνατε κύριοι αρμόδιοι; Παίζατε και ακόμα παίζεται με τη ζωή μας… Ο κόσμος αγανάκτησε ήδη και άρχισε να σκορπά δεξιά και αριστερά…

  • Χαχαχα!

    Καλώς ήλθες στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.
    Ο νέος οικισμός της Ποντοκώμης (όχι Νέα Ποντοκώμη) όταν γίνει, θα είναι ακόμη ένα σεληνιακό τοπίο όπως ο νέος οικισμός του Κλείτου, αφού δεν υπάρχει μελετητική πρόνοια για υπογείωση δικτυων ενέργειας – τηλεπικοινωνιών, δεν υπάρχει πρόνοια για εκσκαφές και προσκόμιση φυτικής γης ώστε να φυτευτούν δέντρα, δεν υπάρχει πρόνοια για κοιμητήρια.

    Καλή χρονιά και καλά ξεμπερδέματα!

  • Έπρεπε να εμάς έχουν δώσει είδη οικόπεδα κ να είναι έτοιμες κ οι υποδομές για να ξεκινούσε ο κόσμος να χτίζει, μας δώσανε τα λεφτά θα μας διώξουν από τα σπίτια μας κ θα πάμε που στα νοίκια γιατί εποιδη κάποιοι είναι ανεύθυνοι κ αφήνουν στην μέση τα έργα του καινούργιου χωριού μας, κ αυτοί θέλουν κ ψήφους από εμάς δλδ καλά ας περιμένουν όμως, όταν κ αν φτιάξουν τις υποδομές τότε θα δούμε.

    • Φαγατε καλο παραμυθακι και σεις απο την ΑΝΚΟ. καλα να παθετε τωρα πηγαινετε να αγορασετε τα απουλητα διαμερισματακια της κοζανης και της πτολεμαιδας για να βαλετε μυαλο

      • Ποπό κακία ο ανώνυμος, ποιο το πρόβλημα σου αν εμείς αγοράσουμε διαμερισματακια δλδ, απτην στιγμή που πήραμε τα λεφτά μας τα κάνουμε ότι θέλουμε αν θέλουν ας μας δώσουν οικόπεδα έχουμε χρήμα να αγοράσουμε οικόπεδο κ να χτίσουμε.

  • Άλλος ένας οικισμός που άκουσε τους τοπικούς (άρχοντες) με παχιά λόγια που τους προέτρεψε να πάνε στην κοζανη β. Ζεπ πανεπιστήμιο κτλ. Πήρε ο δήμος τις αποζημιώσεις από το χωριό. Οι εργασίες με ρυθμούς χελώνας. Από όλο το χωριό ζήτημα να χτίσουν 30 με 40 σπίτια.. Αυτά όταν γίνει χωριό… Κάποιοι στην περιφέρεια δεσμευονταν ότι επί θητείας τους θα ξεκινήσει… Δεν το βλέπω. Δυστυχώς ένα ακόμα χωριό της περιοχής όπως και η μαύροπηγη δεν θα έχει την τύχη να ορθοποδήσει

    • Πήρε ο δήμος της αποζημίωσης αλλά ψήφους δεν θα πάρει γιατί δν κάνει τπτ για το χωριό μας κ όποιος κ να βγει πάλι τπτ δν θα γίνει, ας έρθουν όμως για ψήφους θα γελάσει κάθε πικραμένος.

  • ΑΛΗΘΕΙΑ Ο Κ.ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ?ΞΕΧΑΣΕ ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ,ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΤΙΣΤΕΙ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗ,ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ?ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΤΟΥΣ( ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ).

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.