Σισανίου & Σιατίστης Παύλος για Συμφωνία των Πρεσπών: ”Εμείς εκφράζουμε μία αγωνία και όχι αδικαιολόγητα”

23 Δεκεμβρίου 2018
07:30

«Κι εμείς θέλουμε να είναι ειρηνικές οι σχέσεις μας με τους γειτονικούς λαούς, αλλά η ειρηνική συνύπαρξη στηρίζεται στη Δικαιοσύνη», δήλωσε στον FOCUS ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, αναφορικά με την επιστολή των 22 μητροπολιτών της Μακεδονίας, με την οποία στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στην Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία να μην υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Παύλος είπε ότι μπορούν να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά χωρίς την υπόθαλψη αλυτρωτισμών.

«Εμείς εκφράζουμε μία αγωνία και όχι αδικαιολόγητα, αν δούμε τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Ζάεφ». Ο κ. Παύλος εξέφρασε μάλιστα την αγωνία ότι αυτές οι θέσεις μπορούν να διατυπωθούν εκ νέου μετά την υπογραφή της συνθήκης, με τον φόβο μάλιστα, όπως είπε, «να μας πουν τότε οι μεγάλες δυνάμεις, ‘βρείτε τα μόνοι σας’.»

«Εμείς ζούμε ανάμεσα στους ανθρώπους, ζούμε τα προβλήματα και τις αγωνίες τους, και εμείς δεν είμαστε περαστικοί», τόνισε ο κ. Παύλος.

«Η εμμονή της κυβέρνησης πιστεύω προσωπικά ότι οφείλεται στην πίεση από τον εξωτερικό παράγοντα και στη θέση των δικών μας να δείξουν ότι είναι ‘καλά παιδιά’, που είναι η μόνιμη ‘αμαρτία’ των κυβερνώντων στην Ελλάδα.»

«Μόνο κακόπιστοι άνθρωποι θα συνέδεαν τις εξελίξεις στο προσύμφωνο Εκκλησίας Κράτους, με την επιστολή μας για το Σκοπιανό» τόνισε ο Μητροπολίτης Σιατίστης. Εμείς δεν πάμε για ρεβανσισμό, δεν φοβόμαστε ακόμη κι αν μας κόψουν τους μισθούς» είπε χαρακτηριστικά.

romfea.gr

2 σχόλια

  • Σωστα συμφωνω αλλα δεν ειναι θεμα “καλων παιδιων” ουτε μονιμη “αμαρτια” κυβερνωντων. Ας παραδεχθουμε επιτελους οτι δεν ειμαστε αυτοδιοικουμενοι αλλα λουμπεν. Αυτος ειναι ο λογος που ασεχτως κυβερνωντων κομματων η πορεια του κρατους ειναι προγραμματισμενη χωρις εμας για εμας. Ολα τα αλλα των πολιτικων και της αντιπολιτευσης ειναι ενα παιχνιδι για το οποιο τους πληρωνουμε και μας κοστιζουν πανακριβα.

  • Από τις πιο καθαρές και νηφαλιες φωνές της εκκλησίας μας Σεβασμιοτατε να σας έχει ο Θεός υγιή και δυνατό Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.