kozan.gr: Σε 3 χρόνια, περίπου, από σήμερα, υπολογίζεται ότι θα πάρουν τα χρήματά τους, για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού, οι κάτοικοι των Αναργύρων

24 Δεκεμβρίου 2018
07:14
Κανένα σχόλιο

 

Πραγματοποιήθηκε, χθες Κυριακή 23 Δεκεμβρίου,  στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Τ.Κ. Αναργύρων, λαϊκή συνέλευση με θέμα «Ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη κ. Καριπίδη Θ. και τον Δ/ντη της ΑΝΚΟ κ. Αμανατίδη Γ. σχετικά με την πορεία της απαλλοτρίωσης του οικισμού και τις επόμενες κινήσεις». Επειδή το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας δεν είχε τη δυνατότητα,  λόγω του ότι  ποτέ μέχρι σήμερα δεν ανέλαβε τη συντέλεση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης οποιουδήποτε οικισμού (ως γνωστόν, τις απαλλοτριώσεις, τέτοιου τύπου, τις έκανε η ΔΕΗ, πληρώνοντας και το ανάλογο χρηματικό τίμημα), υπήρχε μια κωλυσιεργία από την πλευρά της Πολιτείας στο συγκεκριμένο θέμα. Μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδη, ζητήθηκε τη συντέλεση της διαδικασίας απαλλοτρίωσης να την υλοποιήσει η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε προς ψήφιση και πριν λίγες μέρες στη συνεδρίαση, στο Κοινοβούλιο, στις 20/12/2018,  ψηφίστηκε κι αποτελεί πλέον Νόμο του Κράτους, με τον οποίο η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας αναλαμβάνει την ευθύνη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του οικισμού των Αναργύρων. Αυτό που αναμένεται τώρα είναι η Κοινή Υπουργική Απόφαση τριών Υπουργών (Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Εσωτερικών & Οικονομίας & Ανάπτυξης) για την κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του εν λόγω οικισμού. Παράλληλα, το επόμενο διάστημα,  η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας θα αιτηθεί τα χρήματα για την απαλλοτρίωση, από το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης,  ώστε να τα έχει, από ΤΩΡΑ, σε ένα ταμείο και να πληρώνει τους δικαιούχους, αφού έχει προηγηθεί η αναγνώριση των δικαιούχων από τα δικαστήρια κτλ..  Το αίτημα για να δοθούν τα χρήματα που απαιτούνται για την αναγκαστική απαλλοτρίωση (έχουν προ-εκτιμηθεί, από τους εμπλεκόμενους φορείς, σε 42,5 εκ. ευρώ), θα κατατεθεί αμέσως μετά τις γιορτές. Με τον τρόπο ΑΥΤΌ θα έχουν κατοχυρωθεί τα χρήματα, ωστόσο η αποζημίωση των δικαιούχων υπολογίζεται να ξεκινήσει σε περίπου 3 χρόνια από σήμερα.

kozan.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.