kozan.gr: Κοζάνη: Τα γιαπράκια είχαν σήμερα, Πέμπτη 27/12, την τιμητική τους (Βίντεο & Φωτογραφίες)

27 Δεκεμβρίου 2018
13:12

 

Για άλλη μια χρονιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 27/12, η «Γιορτή Γιαπρακιού», στην κεντρική πλατεία Κοζάνης. Την εκδήλωση διοργανώνει συνδιοργάνωσαν ο ΟΑΠΝ του Δήμου Κοζάνης με το Λαογραφικό Όμιλο «Φίλοι της Παράδοσης».

5 σχόλια

  • Δήμαρχε,
    γίνονται τόσες πολλές δράσεις αυτά τα Χριστούγεννα και όμως η συμμετοχή είναι μικρή. Προσωπικά θεωρώ πως δεν έχουν επαρκώς διαφημιστεί. Ταυτόχρονα η πόλη η οποία δεν στολίστηκε και γενικά η κακή κατάσταση των οικονομικών μας ως πολίτες, δυστυχώς δε μας έδωσαν ούτε φέτος τη δυνατότητα να νιώσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων. Φυσικά η απάντηση από τους κακεντρεχείς θα είναι πως τα προηγούμενα χρόνια δηλαδή ήταν καλύτερα; Και εγώ θα πω πως δεν ήταν γι’αυτό και πήγαν σπίτι τους. Άλλωστε δεν είναι εθιμικό δίκαιο το τι έκαναν οι προηγούμενοι, ας το ακολουθήσουμε και εμείς.
    Πραγματικά θα περιμέναμε περισσότερα να έχουν γίνει.
    Και ο μόνος τρόπος στις γιορτές για να παρουσιάσει μία δημοτική αρχή κάτι όμορφο είναι να προετοιμάζεται επαρκώς αρκετό καιρό νωρίτερα και όχι απλώς λίγες εβδομάδες πριν τις γιορτές. Η αντιγραφή των καλών πρακτικών και η τεχνογνωσία του εξωτερικού δεν είναι κακή, μη ντρέπεστε να αναζητήσετε τεχνογνωσία, αντί να στρέφεστε συνέχεια προς φίλους συμβούλους που μπορεί να ξέρουν να στολίσουν το δέντρο στο σπίτι τους αλλά δε σημαίνει πως ξέρουν να στολίσουν και μια πόλη. Στοιχίζει λιγότερο ένας εξωτερικός σύμβουλος και ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός από την φετινή εικόνα, που δε θα διαφωνήσω πως δεν είναι χειρότερη από προηγούμενες αλλά αυτό δεν επαρκεί ως δικαιολογία.

    Καλό υπόλοιπο εορτών και Καλή Χρονιά.

    • Να κάνω το συνήγορο του διαβόλου; Όταν λες μικρή συμμετοχή όπως στη φωταγώγηση του δέντρου; Όπως την παραμονή Χριστουγέννων με τα ωδεία στην πλατεία; Όπως την Κυριακή με τους Μωμόγερους;Όπως το Σάββατο με τις εκδηλώσεις για παιδιά στην πλάτεία; Όπως στη συναυλία της Πανδώρας; Όπως στις συναυλίες του Ωδείου; Όπως στη συναυλία παραμονή Χριστουγέννων ΔΗΠΕΘΕ και Ωδείου Δημόπουλου; Όπως στο Φίλιππο με το ΚΑΠΗ; Όπως στα χωριά που παίζει η παιδική παράσταση; Όπως στη γιορτή σούπας;
      Εγώ θα έλεγα πως η συμμετοχή είναι εξαιρετική.
      Όσο για το στολισμό εγώ θα έλεγα πως είναι ικανοποιητικός. Καλύτερα από πέρυσι, πολύ καλύτερα από πρόπερσι. Σίγουρα αν ο Δήμος επένδυε και άλλα λεφτά θα ήταν ακόμη καλύτερα. Τότε δεν θα λέγαμε οτι πετάει τα λεφτά σε λαμπάκια και φανφάρες; Μπορεί σε ένα χρόνο να το κάνει ή καλύτερα να πηγαίνει σταδιακά;
      Η ερώτηση είναι αν μπορούμε να γίνουμε Τρίκαλα, Δράμα ή Λάρισα. Προσπάθειες που ξεκίνησαν πριν πολλά χρόνια και έχουν επενδυθεί πολλά λέφτά. Είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε να επενδύσει ο Δήμος Κοζάνης 100-200 χιλιάδες ευρώ το λιγότερο από τα λεφτά μας (γιατί ο Δήμος τα δικά μας λεφτά διαχειρίζεται) του χρόνου σε ένα τέτοιο project και μετά ένα ποσό 50-100 χιλιάδες κάθε χρόνο σε κάτι τέτοιο; Αυτό είναι ένα πολύ καλό ερώτημα και ο καθένας έχει δική του οπτική.
      Χρόνια πολλά

        • Μπράβο κ σε εσένα πολίτη της Κοζάνης που δν είσαι ευχαριστημένος με τπτ, τι θέλετε πια να σας κάνει ο δήμαρχος έλεος, κάνει δν είσται ευχαριστημένοι δν κάνει τπτ πάλι μουρμουραται, κατεβητε εσείς δήμαρχοι κ κάντε τα δήθεν όλα σωστά που κρίνεται μόνο με κακία κ όχι δν είμαι τρολακι του Ιωαννιδη κ κανενός υποψήφιου δημάρχου απλή πολίτης είμαι που βλέπω καθαρά τι γίνεται.

  • Εγώ πάλι λέω να αφήσουν τις εκδηλώσεις και να κοιτάξουν να σουλουπώσουν την πόλη, που είναι σε μαύρο χάλι!! Και να δώσουν δουλειά στους ανέργους!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.