Οδηγίες
-
Χτυπάμε το αυγό με την μισή ζάχαρη να αφρατέψουν.
-
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
-
Βάζουμε το αλεύρι, τα θρυμματισμένα αμύγδαλα και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
-
Αρωματίζουμε με κονιάκ, κανέλα, γαρίφαλο, το ξύσμα από πορτοκάλι και αναμειγνύουμε.
-
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 38×26 εκατοστά και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
-
Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο με μία οδοντογλυφίδα.