Οδηγίες

  1. Χτυπάμε το αυγό με την μισή ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε το αλεύρι, τα θρυμματισμένα αμύγδαλα και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
  4. Αρωματίζουμε με κονιάκ, κανέλα, γαρίφαλο, το ξύσμα από πορτοκάλι και αναμειγνύουμε.
  5. Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 38×26 εκατοστά και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  6. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο με μία οδοντογλυφίδα.