Η συμβολική κίνηση των «Μωμόγερων» του Πολιτιστικού Συλλόγου Τετραλόφου Κοζάνης μπροστά από τα γραφεία του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Κορδελιού (Φωτογραφία)

30 Δεκεμβρίου 2018
21:25

 

Τα Μωμο΄ έρια,  έθιμο των Ποντίων που γίνεται κάθε χρόνο στο δωδεκαήμερο από τα Χριστούγεννα μέχρι τα Θεοφάνια, αναβίωσε το πρωί στην κοινότητα του Κορδελιού.

Τη δράση ανέλαβαν ο Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού σε συνεργασία με τον Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο Τετραλόφου Κοζάνης (ένα από τα οκτώ χωριά του νομού που τηρούν το έθιμο που έχει ρίζες από την ορεινή Τραπεζούντα).

Οι Μωμόγεροι, Πόντιοι του Τετραλόφου, στην βόλτα τους στο Κορδελιό, βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Κορδελιού και απέτισαν φόρο τιμής στους έξι αδκοχαμένους φίλους του Δικεφάλου (οι περισσότεροι μέλη του συνδέσμου) στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Το σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο παρουσιάζει το “metrosport.gr”.

Πηγή http://www.metrosport.gr/

12 σχόλια

  • Και έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ να βγουν γιατί πρώτη φορά στα χρονικά του ποδοσφαίρου Πρωθυπουργός λέει και ξαναλέει να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα ..

  • Εκεί που η παράδοση συναντά την καλτ πλευρά του Νεοελληνα! Ο, τι να ναι… Ένας ιδεολογικος και συναισθηματικος αχταρμας

    • Πόντος Θράκη μικρά Ασία καππαδοκια,και η κατεξοχήν προσφυγικη ομάδα της βορειου Ελλάδος και όχι μονο,δεν έχουν σχεση???
      Για πες μας από που καταγεσαι να ξέρουμε το ύφος του σχολίου.
      Μπράβο στα παιδιά που τιμούν την παράδοση,την ομαδα,τα αδίκως χαμένα αδέρφια μας.
      Ξύδι και σουρωτη για τα αλατα να πινεις.

  • Νευμαρ και ανώνυμος 00:30 είστε τελείως τραχαναδες,δεν έχετε να ασχοληθείτε με κάτι καλύτερο;το συγκεκριμένο έθιμο κρατάει από πολύ παλιά γι αυτό και δεν θα το πιάνετε στο στόμα σας,η ιστορία του είναι βαριά και ανεκτίμητη και είστε πολύ λίγοι να αναφέρεστε με τέτοια ανούσια σχόλια. Καινούρια χρόνια θα μπει,βάλτε μυαλό αλλιώς στη λίμνη και μέσα.

    • Λογιε του έθνους και διαβασμενε ιστορικε, αστοχη και ασεβης για το έθιμο των Μωμογερων είναι να τα βαπτιζετε όλα οπαδικα, αυτό μπορείς να το καταλάβεις; Η θέλεις να σου αφιερώσω το γνωστό τραγούδι του Χάρη Κλυνν Αγκαουγκαγκα;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.