Προς τον κ. αντιδήμαρχο Εορδαίας για το Πράσινο

Για: Την κατάσταση των δένδρων μετά την χιονόπτωση

Μετά την έντονη χιονόπτωση των τελευταίων ημερών πολλά κλαδιά ή και ολόκληρα δέντρα κινδυνεύουν να καταρρεύσουν πάνω στα διερχόμενα αυτοκίνητα ή τους πεζούς. Αυτό συμβαίνει σε πολλά σημεία της Πτολεμαΐδας χωρίς να έχουν παρθεί μέτρα όταν αυτό ήταν εφικτό. Έχουμε κάνει αντίστοιχη ερώτηση πριν ένα χρόνο και μας είπατε οτι θα ληφθούν μέτρα. Δεν έγινε τίποτα όμως και ελπίζουμε να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η είσοδος απο την βόρεια πλευρά στις Ά εργατικές κατοικίες ‘οπου τα δέντρα είναι έτοιμα να καταρεύσουν πάνω στο δρόμο και όποιον περνάει απο εκεί.
Με δεδομένο ότι
βρισκόμαστε στηνκαρδιά του χειμώνα και πιθανόν να ακολουθήσουν ανάλογα των προηγούμενων ημερών ή πιο έντονα καιρικά φαινόμεναείναι σοβαρό ζήτημα το να μπορούν οι πολίτες του Δήμου μας να κυκλοφορούν χωρίς τον φόβο του να πέσει πάνω τους και ένα κλαδί μαζύ με χιόνι ή και ένα ολόκληρο δέντρο,

Καλείται η Δημοτική Αρχή να απαντήσει στο κάτωθι ερώτημα:

Ποιες άμεσες και προγραμματισμένες ενέργειες προτίθεται να κάνει ώστε να διορθωθεί και να βελτιωθεί άμεσα και δραστικά η κατάσταση με τα φορτωμένα με χιόνι δέντρα που είναι απειλή για τους διερχόμενους .

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Χόλμπα Αντωνία