Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Βοΐου για την κοίμηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου

14 Ιανουαρίου 2019
12:10

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την κοίμηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, ενός Ποιμενάρχη με ιδιαίτερα αξιόλογο εκκλησιαστικό, πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο στην Σιάτιστα για 12 και πλέον χρόνια.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης υπηρέτησε με μαχητικότητα και σθένος στην Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν τους νέους, την οικογένεια και το δημογραφικό πρόβλημα και προσπάθησε να είναι κοντά στο ποίμνιό του ως ιερέας, πνευματικός, κατηχητής και εκπαιδευτικός.

Ως Δήμαρχος οφείλω να δηλώσω την άριστη και συνάμα φιλική συνεργασία μας σε θέματα που αφορούν τους πολίτες του Δήμου μας και να εξάρω το πατριωτικό πνεύμα που τον χαρακτήριζε. Ο μακαριστός Μητροπολίτης είχε μεριμνήσει για τους άπορους συμπολίτες μας με τη διοργάνωση συσσιτίων και άλλων φιλανθρωπικών δράσεων. Ήταν κοντά στους νέους και στα προβλήματά τους και συνέβαλε στην πνευματική τους καθοδήγηση. Υποστήριζε θερμά το θεσμό της οικογένειας και την πολυτεκνία. Η συνεργασία μας στο θέμα της φιλοξενίας πολύτεκνων οικογενειών στα απομακρυσμένα χωριά του Βοΐου αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη του τόσο για το Δήμο μας όσο και για τον συνάνθρωπο. Ο Σεβασμιότατος στάθηκε αρωγός και συνοδοιπόρος μου και στήριξε τον Δήμο με απτές πράξεις.

Η απουσία του ως Ποιμενάρχη και ως φίλου προσωπικά, με θλίβει ιδιαίτερα. Παρόλα αυτά, το έργο του και ο πύρινος και πατριωτικός λόγος του θα μείνουν για πάντα.

Για την κοίμηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Ιεραρχία της Εκκλησίας, στους Ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης, στους οικείους του και στο ποίμνιό του.

Δήμαρχος Βοΐου

Δημήτριος Λαμπρόπουλος

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.