Κοζάνη: Οι καβαλάρηδες του Κρόκου στη Ζάβορδα

16 Ιανουαρίου 2019
11:31

Αναχώρησαν σήμερα (16/1/2019) λίγο μετά τις 9 το πρωί για το Μοναστήρι του Οσίου Νικάνορα στη Ζάβορδα Γρεβενών, οι καβαλάρηδες του Κρόκου Κοζάνης, προκειμένου να παραλάβουν τα Ιερά Λείψανα του Οσίου.

Η μεταφορά των θαυματουργών λειψάνων του Οσίου Νικάνορα, που έκλεισε ήδη 100 χρόνια, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1918, όταν η περιοχή  είχε πληγεί από την θανατηφόρα Ισπανική γρίπη.

Από τότε, κάθε χρόνο, νέοι της περιοχής φθάνουν με τα άλογά τους στο Μοναστήρι του Οσίου Νικάνορα, μετά από περίπου 8 ώρες, διανύοντας μια διαδρομή 52 χιλιομέτρων,.

Η υποδοχή των ιερών λειψάνων στον Κρόκο Κοζάνης θα γίνει στη περιοχή της Αγίας Παρασκευής στις 4:30 το απόγευμα της Παρασκευής18 Ιανουαρίου 2018, ανήμερα του Αγίου Αθανασίου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

2 σχόλια

  • Μπραβο αλλα να μας βαλετε και κανενα στρωσιδι στον Ναο και θερμανση να μη ξεπαγιαζουμε πατερ και επίτροποι. Ξυλιαζουμε και αδιαφορειτε. Θα μας αναγκασετε η να μην εκκλησιαζομαστε η να ερχομαστε με ατομικα πατακια και σομπες υγραεριου διπλα μας. Πουθενα δε συμβαινει αυτο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.