Η αγορά του ψωμιού στους φούρνους που το παράγουν είναι πεσμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια καθώς έκανε την εμφάνιση του και το ψωμί χωρίς ταυτότητα με τους καταναλωτές όμως να παραμένουν σε παραδοσιακά αρτοσκευάσματα. Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος. Διευκρίνισε ότι έπειτα από παρεμβάσεις και των αρτοποιιών διατηρούνται η ονομασία φούρνος και αρτοποιείο μόνο στα καταστήματα που παράγουν άρτο, ενώ υπάρχει νομοθεσία για την χρήση παραπλανητικών πινακίδων για τις οποίες θα επιβάλλονται πλέον κυρώσεις. Όσον αφορά την δράση του Σωματείου Αρτοποιών με τίτλο «Ψωμί σε αναμονή» για την στήριξη των άπορων ατόμων και οικογενειών ο κ. Μαρκόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συμμετοχή των αρτοποιών και κυρίως των πολιτών τους οποίους και ευχαρίστησε καθώς και για τις ποσότητες του ψωμιού που φτάνουν τα 150-200 καθημερινά, διευκρίνισε ωστόσο ότι οι άποροι πολίτες διστάζουν ακόμη να ζητήσουν το ψωμί. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος κανένα ψωμί δεν πάει χαμένο καθώς χορηγούνται είτε στο Γηροκομείο είτε στο κοινωνικό συσσίτιο Κοζάνης εφόσον ζητηθούν.
ΕΡΤ Κοζάνης