Εορδαία: Θεατρικό αφιέρωμα στην ιστορική μνήμη των Ποντίων

22 Ιανουαρίου 2019
11:46

Ως τον ελάχιστο φόρο τιμής στους μάρτυρες της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος των 100 χρόνων από τα οδυνηρά γεγονότα εκείνης της περιόδου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσοβούνου προετοιμάζει την θεατρική παράσταση με τίτλο « Δεν λησμονώ την πατρίδα μου». Το σενάριο « βγήκε» μέσα από τις διηγήσεις των προσφύγων που έφτασαν κυνηγημένοι στο Μεσόβουνο και κατέγραψε πριν από  χρόνια ο Παύλος Παραστατίδης, πρόεδρος του Συλλόγου, ενώ, το μουσικό μέρος της παράστασης, που παραπέμπει σε Αρχαία τραγωδία, ανέλαβε ο καθηγητής του τμήματος Ποιητικής Ποντιακής Επιστήμης του ΠΑΜΑΚ Ηλίας Παπαδόπουλος. Οι πρόβες αρχίζουν αύριο Τετάρτη, με 30 ερασιτέχνες ηθοποιούς, ενώ, η πρεμιέρα του έργου, υπολογίζεται στις 15 Μαΐου, στην Πτολεμαΐδα.

EΡΤ Κοζάνης

Ένα σχόλιο

  • Συνχαρητηρια για αυτήν την κίνηση σας να μάθουν τα παιδιά μας για τις ρίζες τους κ να κρατάν τις παραδόσεις μας, μπράβο σας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.