Οδηγίες
-
-
Χτυπάμε την μαργαρίνη που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη να ασπρίσει.
-
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
-
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
-
Βάζουμε το μπέικιν, το αλεύρι και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
-
Την απλώνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 45×39 εκατοστών.
-
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
-
Χτυπάμε τα αυγά με τους κρόκους και την ζάχαρη να αφρατέψουν.
-
Βάζουμε τα θρυμματισμένα καρύδια, την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
-
Αρωματίζουμε με γαρίφαλο και κανέλα.
-
Ενσωματώνουμε το νερό, το απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά μόνο με την πάνω αντίσταση αναμμένη.
-
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
-
Όταν είναι έτοιμη ενσωματώνουμε την άχνη.
-
Προαιρετικά προσθέτουμε τις βανίλιες και 2-3 σταγόνες από λεμόνι.
-
Την απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά χρησιμοποιώντας την πάνω αντίσταση, μέχρι να γίνει πιο σκούρα.
-
Σερβίρουμε όταν το γλυκό κρυώσει.
-