Η ηλικιωμένη κυρία, Δέσποινα Ιωσηφίδου, κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, η οποία κατοικεί στην Ζωοδόχο πηγή Πολυμύλου Κοζάνης, κάνει έκκληση στην περιφέρεια να φτιαχτεί ο ήδη υπάρχον ακατάλληλος δρόμος που οδηγεί στον στάβλο της ώστε να έχει πρόσβαση το φορτηγό, το οποίο μεταφέρει τις τροφές των ζώων. Ο δρόμος ήταν προσβάσιμος όσο λειτουργούσε το λατομείο μετά δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για την συντήρησή του. Αυτό έχει σαν συνέπεια το φορτηγό να μην μπορεί να φτάσει στον στάβλο και να αφήνει τις τροφές αρκετά μακριά από αυτόν με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη γυναίκα (ετών 72) να διανύει σε καθημερινή βάση 3,5 χλμ, κουβαλώντας ολομόναχη στην πλάτη της ελάχιστη τροφή για τα ζώα, η οποία τροφή δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες τους κι έτσι πεθαίνουν από την πείνα. Μέχρι στιγμής έχει χάσει 18 ζώα ( αγελάδες και μοσχάρια) ηλικίας από 8 μηνών μέχρι 2 ετών.
 
Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει το συντομότερο δυνατό, όχι μόνο γιατί είναι η μοναδική πηγή εισοδήματος της, αλλά είναι πολύ άδικο και για τα ζώα να φεύγουν με αυτόν τον τρόπο.
 
Επανειλημμένα, έχει επισκεφθεί τις αρμόδιες αρχές για να εκφράσει το παράπονό της, αλλά την αγνοούν καθησυχάζοντας την ότι θα επιληφθούν το θέμα της.