Εγκύκλιος του υπ. Παιδείας στα σχολεία για την γρίπη

6 Φεβρουαρίου 2019
17:50

Εγκύκλιο με οδηγίες για την πρόληψη  εξάπλωσης της εποχικής γρίπης, απέστειλε σήμερα στις σχολικές μονάδες, το υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας δίνει τις ακόλουθες οδηγίες:
1.Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

2.Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
  • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
  • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
  • Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Οι παραπάνω οδηγίες , υπογραμμίζει το υπουργείο Παιδείας, πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.

esos.gr

6 σχόλια

  • Έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου. Το υπουργείο έπρεπε να κλείσει τα σχολεία για μια εβδομάδα. Ό, τι και να κάνεις, όταν 200 και 300 παιδιά συγχρωτίζονται σε κλειστό χώρο για τόσες ώρες, οι ιώσεις θα κάνουν πάρτυ. Ο καιρός δεν βοήθησε ούτε καν για να βγαίνουν στην αυλή για διάλειμμα.

    • Καλό θα είναι οι γονείς όταν είναι άρρωστα η έχουν έστω συμπτώματα ιώσεις να μην τα στέλνουν σχολείο για να πίνουν καφέδες κ να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους γιατί έχουμε δει πολλά τέτοια να γίνονται, κ τα σχολεία να κλείσουν οι ιώσεις δν κρατάνε μια βδομάδα είναι μήνας κ παραπάνω οπότε ας είμαστε πιο προσεκτικοί με την υγιεινή μας κ φυσικά να εμβολιαζουμε τα παιδιά μας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.