O Xορευτικός όμιλος Ποντίων ΑΝΤΑΜΩΜΑΝ, με ανακοίνωσή του αποκλειστικά στο kozan.gr, για τα όσα συνέβησαν με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Κοζάνης του ΔΗΠΕΘΕ Λ. Γιοβανίδη και την παράσταση “ΓΟΒΑ ΠΑΡΘΕΝΑ”

19 Φεβρουαρίου 2019
13:06

Με αφορμή τα όσα δηλώθηκαν και αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και αφορούν την παράσταση ΓΟΒΑ ΠΑΡΘΕΝΑ που παρουσιάστηκε στην αίθουσα τέχνης σε συνεργασία με τον χορευτικό όμιλο Ποντίων ΑΝΤΑΜΩΜΑΝ γνωστοποιούμε τα παρακάτω. Στις 7 Ιανουαρίου ζητήθηκε η αίθουσα από τους υπεύθυνους του ΔΗΠΕΘΕ για την παράσταση, με αίτηση στην οποία αναφέρεται η επωνυμία του έργου,η οποία έγινε δεκτή και καθορίστηκε η ημερομηνία.Τρεις ημέρες πριν την παράσταση που καθορίστηκε για τις 13 Φεβρουαρίου, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του συλλόγου μας ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ παρουσίασε αρνητική στάση λέγοντας εκτός των άλλων ότι δεν εγκρίνει το περιεχόμενο και τον τρόπο παρουσίασης.Διευκρινίζουμε ότι είχε στην διάθεσή του έναν και πλέον μήνα να ζητήσει διευκρινίσεις ή όπως έπρεπε να ψάξει ο ίδιος τι είναι αυτό το θεατρικό έργο,δεν το έκανε. Δύο ημέρες πριν την παράσταση και επειδή το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας ήταν μεγάλο, αποφάσισε το Δ.Σ του Χ.Ο.Π.Α. να γίνει και δεύτερη έκτακτη παράσταση. Παρουσιάστηκαν ο πρόεδρος και ένα μέλος του συλλόγου στον καλλιτεχνικό διευθυντή για να τον ενημερώσουν για την απόφαση τους με γνώμονα ότι η αίθουσα παραχωρήθηκε για τη μέρα εκείνη.Η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή ήταν ευθύς εξαρχής αρνητική. Να αναφέρουμε ότι την ίδια ημέρα προηγήθηκε ένα κείμενο του ιδίου που έστειλε στον πρόεδρο του συλλόγου για την αρνητική του θέση, αλλά όπως συζητήθηκε και συμφωνήθηκε επειδή ήταν δύο ημέρες πριν την παράσταση δεν γινόταν να ακυρωθεί. Με αυτή την κατάληξη ζητήθηκε να γίνει και δεύτερη έκτακτη παράσταση. Η αρνητική στάση του συνεχίστηκε ζητώντας μάλιστα αύξηση του μισθώματος.Μη έχοντας χρονικά περιθώρια για άλλες ενέργειες ο πρόεδρος δέχθηκε,κατ εμάς τον εκβιασμό.Οι διευκρινίσεις δόθηκαν και για τις δύο παραστάσεις. Τα δύο μέλη αφού  συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν όλα έφυγαν και θεώρησαν το ζήτημα λήξαν. Παραδόξως μεσούσης της πρώτης παράστασης ο καλλιτεχνικός διευθυντής τηλεφωνεί τον πρόεδρο που εκείνη την στιγμή ήταν στα καμαρίνια με τους καλλιτέχνες κάνοντάς του έντονη φραστική επίθεση για το πότε θα τελειώσει η εκδήλωση. Δημιουργήθηκε ένταση και το γεγονός αυτό το αντιλαμβάνονται οι καλλιτέχνες και δημιουργείται πανικός, ένταση και απώλεια της ηρεμίας. Όπως πρέπει να ξέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής όντας καλλιτέχνης και ο ίδιος, η απώλεια ηρεμίας σε μία παράσταση είναι ότι χειρότερο για την απόδοσή τους. Θεωρούμε απαράδεκτα: την έντονη κριτική για την ίδια την παράσταση και για τον σύλλογο, την αύξηση του μισθώματος (και όχι για τα χρήματα) εφόσον υπάρχει απόφαση για την μίσθωση από το Δ.Σ του ΔΗΠΕΘΕ, καθώς επίσης και την τηλεφωνική παρέμβαση ενώ η παράσταση ήταν σε εξέλιξη, αναιρώντας όλα τα συμφωνηθέντα.

                 Το Δ.Σ.του Χ.Ο.Π.Α.

17 σχόλια

  • Επειδής, να πούμε, τη σήμερον ημέρα, πολλή θολούρα περί τέχνη, σινεμά και μπουρμπούτσαλο, άμα λάχει, να πούμε…
    Δεν μπορεί να έρχεται πάσα μία κερία να σου βγαίνει από ραδίου, τελεόραση και εφημερίδα και να μας φλομώνει να πούμε στο έτσι, στ’ αλλιώς, στ’ αλλιώτικο, στο πασαλιμανιώτικο υπογραφή, να πούμε, τζίφος: «Μένε Κελεμίδης, Μαρία Απαυτοπούλου, Ράβος Πασαηλίδης, Δάνος Νανίκας» να πούμε και άμα λάχει. Τι δουλειά κάνουμε εμείς, να ‘ούμε; Ψάρια πουλάμε;

    Η αχαριστία είναι το έγκλημα. Διότι ο άλλος, να πούμε, σου δώνει την τέχνη του κι εσύ αρωτάς: «Και ποίον, περικαλώ, το ηθικό δίδαγμα του έργου;»

    Δεν κάνει, ρε μάγκα. Μην τον προσβλίζεις τον καλλιτέχνη.

  • Εσείς δεν βαζατε ανθρώπους μέσα στην πρωτη παρασταση ενω είχαν κομμένο εισιτήριο για την δέυτερη παρασταση με αποτέλεσμα να ταλαιπωρειται τον κόσμο που ήταν να πάει στην πρωτη παράσταση? Και σιγα το έργο που ειδαμε….

    • Πρώτη φορά είδατε γεμάτη την αίθουσα τέχνης και πάθατε κόκο μπλόκο εκεί στο ΔΗΠΕΘΑΙ…

  • Και οι Ρωμαίοι γεμιζαν το Κολοσσαίο και εφευγαν ευχαριστημενοι, για να δουν να καρασπαραζονται άνθρωποι.(Αυτα περι “γέμισε η αίθουσα και ο κοσμος γελούσε και το ευχαριστήθηκε”

    • Δε διαφέρει πολύ από αυτό που κάνετε κάποιοι.. Η ανθρωποφαγία είναι ειδικότητα σας… Μήπως έπρεπε να περάσουν από “Ιερά εξέταση” από τους ειδικούς θεατρολόγους πριν “τολμήσουν” να ανέβουν στο σανίδι;

  • Πολύ ωραία παράσταση με πάρα πολύ γέλιο, πολύ χύμα κ άνετοι με τον κόσμο, μας διασκέδασαν πάρα πολύ, βαρεθήκαμε τα κουλτουριαρικα θεατρικά κ τους δήθεν, να μας ξανά έρθετε. Χρειαζόμαστε γέλιο κ όχι μονοτονία στην ζωή μας.

  • Μόνο την αφίσα να δει κανείς καταλαβαίνει πολλά…κρίμα που πολλοί διασκεδάζουν με αυτού του είδους τις παραστάσεις και φυσικά διαμορφώνονται αντίστοιχες προσωπικότητες. Και το αστείο και τραγικό είναι ότι η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων παριστάνουν τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου και αρχαίων Ελλήνων αγνοώντας ότι Αρχαία Ελλάδα σημαίνει πολιτισμός και τέχνη

    • Το πως θα διασκέδαση ο καθένας είναι δικό του θέμα, ο άνθρωπος δν κρίνετε ούτε από τον τρόπο διασκέδασης του, ούτε από το πώς τρώει, ούτε αν είναι μαύρος η άσπρος πόντιος η βλάχος, ο άνθρωπος φαίνεται από το πώς σέβεται τον συνάνθρωπο του κ τον δέχεται έτσι όπως είναι, για αυτό αφήστε εμάς να μας αρέσουν τα θέατρα με διασκεδαστικο θέμα κ μορφωθείτε εσείς.

  • Εχουν δικαιο οι ηθοποιοί γιατι ο Διευθυντής τους χαλασε την ηρεμια, γιατι τι νομίζετε ειναι ευκολο να ερμηνεύεις Πιπεριδη? Τι ειναι Αριστοφανης για να μην επηρεαστεί!

    • Δεν απέχει και πολύ από τον Αριστοφάνη, η ποντιακή διάλεκτος έχει τις ρίζες της σατα Αρχαία Ελληνικά, οπότε για σένα και τα δύο είναι το ίδιο δύσκολα…

      • Ευτυχως για μενα ,εχω παιξει και Αριστοφανη και Ποντιακο θεατρο. Το μονο που μου απομενει ειναι να ευτυχισω να παιξω και Πιπεριδη…στην Επιδαυρο

  • Είπε ο Κ.Γιοβανιδης ότι θα μας έκοβε την παράσταση; Και τι είναι, επιτροπή λογοκρισίας; Δεν είναι υψηλής ποιότητας είπε; Η δική του παράσταση, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, ήταν τόσο υψηλής ποιότητας που έκανε πολύ πολύ περισσότερα από τη δική μας παράσταση. Εμείς τη γεμίσουμε δύο φορές. Πόσα έκανε η δική του; Εκθέτει και το δήμαρχο. Ας αναλάβει και αυτός την ευθύνη του. Θα μας έκοβε είπε

  • Είσαι άσχετος και ανιστόρητος…μάθε Κ Διάβασε Τι σημαίνει ποντος πολιτισμός και κουλτούρα…ενημερώσου Για Τα δρώμενα που συνεχίζουν με τοση αγάπη Κ κόπο οι άνθρωποι που παριστάνουν όπως λες τον μεγα Αλέξανδρο….υπαρχει ολόκληρη ιστορία πίσω μας παράδοση Κ πολιτισμός…εύγε στον χορευτικό όμιλο ανταμωμαν ευγε σε όλους τους συντελεστές της παράστασης….συγχαρητήρια που γέμισε το θέατρο δύο φορές απογοήτευση για τον γιοβανιδη

  • Το ΔΗΠΕΘΕ είναι ΔΗμοτικό! Έρχεται μία παράσταση η οποία πληρώνει. Τουτέστιν θα υπάρχει μια χρηματορροή σε έναν ΔΗΜΟΤΙΚΟ οργανισμό. Κάποιοι προσπαθούν να στερήσουν αυτά τα χρήματα από έναν ΔΗΜΟΤΙΚΟ οργανισμό. Αν θέλουν να κάνουν κουμάντο ας στήσουν ένα δικό τους ιδιωτικό θέατρο κανένας δεν τους εμποδίζει.

    Από αυτήν την σκοπιά πρέπει να το δούμε, όχι αν είναι ποιοτική ή όχι η παράσταση.

  • Nομίζω οτι το θέμα δημιουργήθηκε απο τον τρόπο του καλλιτεχνικού διευθυντή προς τους συναδέλφους του.Εκτός και εάν
    δεν τους θεωρεί συναδέλφους!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.