Με τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό θεωρώ ότι πείστηκε και ο πιο δύσπιστος πολίτης για τις προθέσεις και τους στόχους του πρωθυπουργού και της ομάδας γύρω από αυτόν, που διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας μας. Γιατί οπωσδήποτε είναι τελείως άτοπο να μιλάει κανείς για κόμμα ( ΣΥΡΙΖΑ), αφού η μόνη αρμοδιότητα που του έμεινε, είναι να μοιράζει ρουσφετολογικά δημόσιες θέσεις στα στελέχη του, εις βάρος βεβαίως του κρατικού κορβανά.

Η προσπάθεια διαδοχής του ΠΑΣΟΚ ιδεολογικά, αλλά και πρακτικά στην κυβερνητική εξουσία, δεν κρύβεται και ούτε προσπαθούν να το κρύψουν. Από την υπογραφή του τρίτου μνημονίου τον Ιούλιο του ΄15 και μετά δεν αμφισβήτησαν ποτέ, ούτε καν στα λόγια, τους πραγματικούς πυλώνες εξουσίας που μας οδήγησαν στο σημερινό οικονομικό και εθνικό κατάντημα.

Η Ελληνική κοινωνία συνεχίζει να φτωχοποιείται, όχι μόνο με τους μισθούς πείνας, που η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις φρόντισαν να παίρνουμε, αλλά και με την καταστροφή της μεσαίας τάξης, που αυξάνει τις στρατιές των ανέργων σε πείσμα της κυβερνητικής προπαγάνδας ( ΕΡΤ ).

Ο κ. Τσίπρας βραβεύεται μαζί με τον κ. Ζάεφ από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας στο Μόναχο για το μεγάλο του « επίτευγμα», την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών. Η μήπως και γιατί υποχρεώσαμε σε μετανάστευση στη Γερμανία, εκατοντάδες χιλιάδες νέους, κυρίως με υψηλά προσόντα, όπως μηχανικούς και γιατρούς, για να καλύψουν τις ελλείψεις της Γερμανικής παραγωγής , ώστε να είναι ανταγωνιστική στο διεθνές πεδίο;

Αντί λοιπόν να είμαστε επικριτικοί εναντίον της σημερινής ΕΕ, που ενώ έπρεπε δείχνοντας αλληλεγγύη να μας βοηθήσει, ώστε να ξεφύγουμε από την κρίση, αντ΄αυτού μας έσπρωξε ακόμα πιο βαθιά μέσα στο λάκκο, οι κυβερνήσεις μας τους συμπεριφέρονται σαν τους σωτήρες μας. Η Ελλάδα δυστυχώς στο κοινωνικό και οικονομικό πεδίο είναι σαν να έχασε πόλεμο. Γιατί οι απώλειες μας, με βάση τους οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες, σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούν. Και όμως ο πρωθυπουργός μας δέχεται ανερυθρίαστα βραβεία από Γερμανούς αξιωματούχους.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα κάνει μεγάλες προσπάθειες να καταλάβει τη θέση που μέχρι το ΄12 κατείχε πολιτικά το ΠΑΣΟΚ; Γιατί θέλει να πάρει τη θέση ενός κόμματος που καταδίκασε ο λαός; Μα γιατί ο συμβιβασμός και η υποταγή στα μνημόνια τον οδηγούν (τον ΣΥΡΙΖΑ) προς τα εκεί. Από τη στιγμή που δέχτηκε να γίνει ένα από τα κόμματα που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και όχι αυτά του λαού, η πολιτική του κατεύθυνση ήταν μονόδρομος.

Αυτή η ερμηνεία εξηγεί τις πολιτικές αποφάσεις της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Τα απλά μέλη και κυρίως τα στελέχη του κόμματος, πολλά από τα οποία υπήρξαν κατά το παρελθόν αγωνιστές, γιατί συναίνεσαν σε μια τέτοια μετάλλαξη και δεν αντέδρασαν. Εδώ ίσως να χρειαστεί και η συνδρομή κοινωνικού επιστήμονα, για να δοθεί μια τεκμηριωμένη απάντηση. Το να το αποδώσουμε μόνο σε συμφεροντολογικούς λόγους (διορισμούς στο δημόσιο, κατάληψη διευθυντικών θέσεων κλπ) νομίζω ότι δεν καλύπτουμε πλήρως το ερώτημα.

Κατά τη γνώμη μου, η πολιτική τύχη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος στην υπηρεσία του ντόπιου και του Ευρωπαϊκού κατεστημένου, που στην ουσία ανήκει στην σοσιαλδημοκρατική ομάδα της ΕΕ, θα είναι όμοια με αυτήν του ΠΑΣΟΚ και των άλλων αδελφών του Ευρωπαϊκών κομμάτων. Γιατί μια του ψεύτη δυο του ψεύτη και ο λαός καταλαβαίνει.

ΠΑΤΣΩΝΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ