Ολυμπία Τελιγιορίδου: Αναβαθμίζουμε το ρόλο της Καστοριά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς θα λειτουργούν στην πόλη μας 5 Πανεπιστημιακά Τμήματα

22 Φεβρουαρίου 2019
19:56

Αναβαθμίζουμε το ρόλο της Καστοριάς στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς θα λειτουργούν στην πόλη μας 5 Πανεπιστημιακά Τμήματα. Παρά τις Κασσάνδρες, την υπονόμευση της προσπάθειάς μας και την ενορχηστρωμένη παραπληροφόρηση από όσους δεν αντέχουν να πουν έστω και μια καλή κουβέντα για καμία επιτυχία της κυβέρνησής μας για την Καστοριά, εμείς ιδρύουμε στην πόλη μας επιπλέον 2 τμήματα και μάλιστα Πανεπιστημιακά.

Το 2015 η πόλη μας είχε 2 τμήματα ΤΕΙ και ένα σε μεταβατικό στάδιο που δεν έπαιρνε εισακτέους από το 2012 καθώς θα έκλεινε το 2017 σύμφωνα με την απόφαση του σχεδίου «Αθηνά» της προηγούμενης κυβέρνησης. Το σύνολο των εισακτέων φοιτητών στο μηχανογραφικό σύστημα για την Καστοριά το 2015 ήταν 370 σπουδαστές.  

Το μεταβατικό τμήμα του Διεθνούς Εμπορίου του ΤΕΙ έκλεινε το 2017 και οι εναπομείναντες φοιτητές που δεν πρόλαβαν να πάρουν πτυχίο θα μεταφέρονταν στα Γρεβενά.

Το 2017 ξανανοίξαμε το τμήμα Διεθνούς Εμπορίου το οποίο ξαναμπήκε στο μηχανογραφικό και παρέμεινε στην Καστοριά.

Τα τρία υπάρχοντα τμήματα αναβαθμίζονται σε Πανεπιστημιακά και επιπλέον θα ιδρυθούν άλλα 2 τμήματα, το Μαθηματικό τμήμα και το τμήμα Αγωγής και Φροντίδας Πρώιμης ηλικίας.. Η Καστοριά θα έχει 5 πανεπιστημιακά τμήματα!

1. Οικονομικής Επιστήμης (πρώην Διεθνούς Εμπορίου)

2. Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων

3. Πληροφορικής (πρώην Μηχανικών Πληροφορικής)

4. Μαθηματικό

5. Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας Πρώιμης Ηλικίας 

 

Το σύνολο των εισακτέων στην πόλη μας ανά έτος θα είναι 900-1000 φοιτητές και στην τετραετία θα είναι 4000 μόνο από τα 5 Πανεπιστημιακά τμήματα.

Επιπλέον στην πόλη μας θα ιδρυθούν ακόμη 2 τμήματα διετούς φοίτησης και ένα Ινστιτούτο. Το αντικείμενο και ο ακριβής αριθμός των σπουδαστών θα προσδιοριστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Η πρόταση μου προς τη Σύγκλητο του νέου Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας και τον Δήμο Καστοριάς είναι να συνεργαστούν ώστε να αξιοποιηθεί και το πρώην 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς στην Ομόνοια για τα διετή τμήματα..

Ολυμπία Τελιγιορίδου

16 σχόλια

    • κ. Τελιοριδου σήμερα στην Καστοριά φοιτούν , σίγουρα το 2014 πάνω από 4.000 φοιτητές. Ποιος σας είπε ότι τα τμήματα που αναφέρετε παραπάνω , θα λειτουργήσουν από το 2019, και όταν λειτουργήσουν π.χ το τελευταίο θα έχει πάνω από 50 εισακτέους ;;; Επίσης όταν αυξάνονται οι εισακτέοι σε όλοι την Ελλάδα σημαίνει είτε ότι θα εισάγονται φοιτητές με βαθμό εισαγωγής 2 (δύο) κσι συνεπώς θα παρατούν τη σχολή στο δευτετο εξάμηνο , όπως κάνουν σήμερα οι φοιτητές που εισάγονται με 6 η 7,;; Μιλήστε για ποιότητα, καθηγητές , έρευνα και την προσπάθεια μέσα από εκεί να έρθει η ανάπτυξη , στην σ Καστοριά της ανεργίας και των επιχειρήσεων που κλείνουν .

      • Από αυτά τα παιδιά που εισάγονται με 6-7 πάρα πολλά μπαίνουν μετά το ΤΕΙ σε μεταπτυχιακά σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα και σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Πώς γίνεται αυτό; Πολύ απλά είχαν 6-7 στο Λύκειο, για διάφορους λόγους και όχι γιατί είναι βλάκες. Είναι επομένως εντελώς κακοπιστα όσα λέγοντααι για ποιότητα κλπ. Δηλαδή έχει ποιότητα κάποιος που πήρε 11 και όχι κάποιος που πήρε 9; Επίσης η ανάπτυξη έρχεται μέσα από τα παιδιά αυτά γιατί πολύ απλά υπάρχει κίνηση στην πόλη (ΝΑΙ, γκαρσονιέρες και σουβλάκια είναι ανάπτυξη γιατί είναι διακίνηση χρήματος, τι θέλετε δηλαδή να φέρουμε κανένα εργοστάσιο της Huawei ή της Apple στην Καστοριά;)

  • οτι να ναι… καθε πολη απαιτεί να κανει σχολη με 5 τμηματα δηλαδή 500 φοιτητες στην χειρότερη περίπτωση, αναρωτήθηκε κανένας που θα μεινουν αυτοί οι ανθρωποι..οπως και τα γρεβενα που θελουν σχολες πολλες. Αλλα μονο για το κερδος…

  • Όταν τα δείτε και σεις όπως και εμεις στην Κοζάνη… Όσο για το χρόνο θα δείξει ποια από αυτά θα αντέξουν και θα συνεχίσουν να υπαρχουν, αν γίνουν πρωτα. Όπου ακούς πολλά κεράσια πάρε…

  • ΑΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΖΑΝΗ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΕΗ. ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

  • 1.Τελιγιορίδου: Αναβαθμίζουμε το ρόλο της Καστοριάς ! ……………….
    Η κυρία βουλευτής της Βόρειας Ελλάδας ( κατά την συμφωνία), δεν σεβάστηκε την πλειοψηφία του λαού της Καστοριάς, την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους.
    Μηδενίζει την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και …..αναβαθμίζει την Καστοριά !
    2. Έχετε υπ΄όψη σας τηνέκθεση «κόλαφο» για τα ΑΕΙ ; (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 22-9-18)
    Ποιός φταίει ; μόνον η επάρατη δεξιά ;
    Και ΤΩΡΑ πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Τι τα θέλετε τα πανεπιστήμια , ενώ οικοδομείτε τον ουδέτερο άνθρωπο, χωρίς ιστορία, ρίζα και πρόσωπο.

  • Ακουγεται οτι ο μεγαλος ηγετης τσιπρας και η κυβερνηση του,επεισαν το χαρβαντ και το γεηλ να κανουν απο ενα πανεπιστημιο σε κζανη,πτολεμαιδα,φλωρινα,καστορια και γρεβενα αληθευει;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.