kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Ποιοι από τους νέους συνδυασμούς, στο Δήμο Κοζάνης, επηρεάζουν το “δίπολο” Μαλούτα – Ιωαννίδη

25 Φεβρουαρίου 2019
11:43

 

 

Στα επιτελεία των δύο βασικών διεκδικητών της εκλογικής αναμέτρησης του 2014, στο δήμο Κοζάνης, συζητούν, υποθέτουν και προβληματίζονται με τους νέους συνδυασμούς και το κατά πόσο η συμμετοχή τους στις εκλογές του 2019 θα επηρεάσει τα ποσοστά τους ή ακόμη και τη συμμετοχή τους στο δεύτερο γύρο. Τρεις νέοι συνδυασμοί, με τη μέχρι τώρα εικόνα τους, δείχνουν να εντάσσονται στη συγκεκριμένη κατηγορία.  Οι συνδυασμοί του Ε. Σημανδράκου και του Π. Αλειφέρη, είναι της ίδιας φιλοσοφίας και του αφηγήματος της “Κίνησης” του 2014, διεκδικώντας την εισχώρησή τους στην “πηγή” των ψηφοφόρων που ψήφισαν με το σκεπτικό εκείνων των εκλογών. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της δημοτικής Κίνησης “Κοζάνη – Τόπος να Ζεις”, το 2014, ήταν ο νέος, ηλικιακά, επί κεφαλής της, ο, κατά βάση, νεανικός κορμός των υποψηφίων της, το εναλλακτικό αφήγημα και τα “φρέσκα” πρόσωπα σε σχέση με το συνδυασμό της “Ενότητας”. Πλέον, αυτά τα χαρακτηριστικά δεν αποτελούν “μονοπώλιο” της Κίνησης, καθώς οι επί κεφαλής των συνδυασμών “Κοζάνη Μπροστά” κι “Όλα αλλιώς” διαθέτουν μερικά εξ αυτών. Υπό αυτή την έννοια, οι συγκεκριμένες δύο προαναφερόμενες  υποψηφιότητες δεν αναμένεται να  “κόψουν” ψήφους, αποκλειστικά και μόνο από την “Ενότητα” του  Λ. Μαλούτα, ως πρόσωπα που ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο, ή σε παρεμφερείς, που συνεργάζονται με το ΚΙΝΑΛ, αλλά κι από την “Κίνηση” του Λ. Ιωαννίδη, που μέχρι πρότινος ήταν η μοναδική που διέθετε τα προαναφερόμενα  πλεονεκτήματα. Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα του Φ. Κεχαγιά, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της ΝΔ, φαίνεται πως ο συνδυασμός του θα επηρεάσει, σε κάποιο βαθμό, την “Κίνηση” του Λ. Ιωαννίδη, καθώς μια μερίδα σημαντικών στελεχών που ανήκαν ή ανήκουν στους ΑΝΕΛ, που την προηγούμενη φορά στήριξαν το σημερινό δήμαρχο, συντάσσονται, ανοιχτά, με το σημερινό πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η Χύτρα

12 σχόλια

    • Αρκεί να κόψει την έπαρση.
      Ακόμη και τώρα, μετά από μία θητεία στην αντιπολίτευση, δε λέει να καταλάβει ότι αυτός πρέπει να “ρίξει τα μούτρα” του και να ψάξει ψηφαλάκια και όχι τα ψηφαλάκια αυτόν.
      Χρόνος υπάρχει, θα το κάνει ή θα περιμένει ως Λουδοβίκος στο παλάτι να πάει το πόπολο να τον προσκυνήσει;

  • Τόσα πάθαμε και δεν μάθαμε..ακόμη σωσίες ψάχνουμε χωρις να υπολογίσουμε ότι τα πάντα γύρω μας αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς..στη θέση τους και με ότι πρόκειται να συμβεί από την συντριβή της ΔΕΗ που είναι κι ο μεγαλύτερος οικονομικός πόρος στην περιοχή με ότι αυτό συνεπάγεται δεν θα βαζα καν υποψηφιότητα..όπου φύγει, φύγει..

    • Εσύ άμα είσαι Πόντιος εγώ είμαι η μετεμψύχωση του Αϊνστάιν χωρίς μουστάκι. Καλή η προσπάθεια, αλλά στοχεύει σε χαμηλό iq.

  • Τέρμα τα νέα πρόσωπα. 5 χρόνια τα είδαμε. Το απόλυτο τίποτα. Μόνο τις κερκίδες στο στρατιωτικό γήπεδο μπόρεσαν να ρίξουν!!5 χρόνια χαμένα!

  • Τι λέτε μωρέ. Σοβαρή δημοτική αρχή, συμαζεψε τα οικονομικά (οι γνωρίζοντες ξέρουν καλά ότι δε βγαίνει ευρώ χωρίς παραστατικό π.χ. κάποτε ο ΦΑΝΟΣ έπαιρνε ανεξέλεγκτα τώρα όλοι γνωρίζουμε πως γίνεται, σύλλογοι κ.λ.π) όλα νόμιμα όπως προβλέπεται από την νομοθεσία. Τώρα αν κάποιος υποψήφιος πει κάτι άλλο και ότι δεν ισχύουν αυτά, θα είναι υπολογοι…. Αυτά

  • Γατακια Σημανδρακος φαγκωτο Καιρος ειναι να αλλαξει αυτος ο καημενος κ εγκαταλελημενος στο χειλος του γκρεμου δημος μας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.