Το foodaholics.gr προτείνει διαφορετική πάστα σοκολάτας από την Ουγγαρία (Dobos torte)

1 Μαρτίου 2019
16:47
Κανένα σχόλιο

 

Διαφορετική πάστα σοκολάτας από την Ουγγαρία (Dobos torte).

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια με λόγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
  2. Όταν πάρει μορφή προσθέτουμε δύο κουταλιές άχνη και ανακατεύουμε.
  3. Χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη να αφρατέψουν.
  4. Βάζουμε την λιωμένη μαργαρίνη και δουλεύουμε.
  5. Με την βοήθεια μιας μαρίζ και απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε το αλεύρι και τις βανίλιες.
  6. Ενώνουμε με απαλές κινήσεις τους κρόκους με την μαρέγκα.
  7. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μεγάλα ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
  8. Χτυπάμε τα αυγά και τα βάζουμε σε μπεν μαρί για 5-10 λεπτά να παστεριωθούν.
  9. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην ψηθούν.
  10. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί.
  11. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
  12. Χτυπάμε την μαργαρίνη που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη να αφρατέψουν.
  13. Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
  14. Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και ενσωματώνουμε την σοκολάτα.
  15. Κόβουμε τα κρύα παντεσπάνια σε 5-6 ίσια ορθογώνια κομμάτια.
  16. Χρησιμοποιούμε το ένα ως βάση και από πάνω απλώνουμε κρέμα.
  17. Καλύπτουμε με ένα παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
  18. Όταν το γλυκό είναι έτοιμο στολίζουμε περιμετρικά με κρέμα.
  19. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.

Συστατικά

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.