Διαφορετική πάστα σοκολάτας από την Ουγγαρία (Dobos torte).
Οδηγίες
-
Χτυπάμε τα ασπράδια με λόγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
-
Όταν πάρει μορφή προσθέτουμε δύο κουταλιές άχνη και ανακατεύουμε.
-
Χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη να αφρατέψουν.
-
Βάζουμε την λιωμένη μαργαρίνη και δουλεύουμε.
-
Με την βοήθεια μιας μαρίζ και απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε το αλεύρι και τις βανίλιες.
-
Ενώνουμε με απαλές κινήσεις τους κρόκους με την μαρέγκα.
-
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μεγάλα ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
-
Χτυπάμε τα αυγά και τα βάζουμε σε μπεν μαρί για 5-10 λεπτά να παστεριωθούν.
-
Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην ψηθούν.
-
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί.
-
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
-
Χτυπάμε την μαργαρίνη που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη να αφρατέψουν.
-
Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
-
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και ενσωματώνουμε την σοκολάτα.
-
Κόβουμε τα κρύα παντεσπάνια σε 5-6 ίσια ορθογώνια κομμάτια.
-
Χρησιμοποιούμε το ένα ως βάση και από πάνω απλώνουμε κρέμα.
-
Καλύπτουμε με ένα παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
-
Όταν το γλυκό είναι έτοιμο στολίζουμε περιμετρικά με κρέμα.
-
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
Συστατικά