Με θέρμη στηρίζουμε τον διαχωρισμό του Βελβεντού

4 Μαρτίου 2019
23:17

 

Ο Δήμος Βελβεντού στο αρχικό σχέδιο του Καλλικράτη προβλέπονταν να παραμείνει ως ανεξάρτητος Δήμος. Αυτό για τον πρόσθετο λόγο ότι είχε μία ιδιαίτερη ανάπτυξη υιοθετώντας το συνεργατικό μοντέλο ανάπτυξης, δημιουργώντας ισχυρά συνεταιριστικά σχήματα που συμπορευόταν με την κοινωνία των πολιτών και την αυτοδιοίκηση, με ισχυρό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Οι κάτοικοι του Βελβεντού δεν αποδέχτηκαν την κοροϊδία, την ισοπέδωση και το μοντέλο που επέβαλε ο Καλλικράτης και ξεκίνησαν ένα δίκαιο αγώνα, ζητώντας την συμπαράσταση στο δίκαιο αίτημά τους για τον διαχωρισμό του ενιαίου Δήμου, από τις κυβερνήσεις που προέκυψαν μετά την συγχώνευση, από τα πολιτικά κόμματα και από την περιφερειακή αρχή. Η κοινωνία εκφράστηκε με δημοψήφισμα, οργανώθηκε με αμεσοδημοκρατικό τρόπο, έμεινε συσπειρωμένη στην κοινή προσπάθεια να έχει το δικαίωμα της αυτοδιοίκησης της.

Το αίτημα των κατοίκων, έγινε αποδεκτό από τον σημερινό πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, όταν ακόμη ήταν αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης. Έκτοτε συμπαραστάθηκαν στον αγώνα τους οι Βουλευτές και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης και η σημερινή Περιφερειακή Αρχή, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα να υπάρξει η ευρύτερη περιοχή του Βελβεντού, ως αυτόνομος Δήμος, θέση που στηρίχθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βελβεντού – Σερβίων.

Επιδιώκοντας να αντιμετωπίσουμε τα αδιέξοδα που δημιούργησαν οι μνημονιακές πολιτικές στην αυτοδιοίκηση, με τις πολλαπλές αδικίες που δημιουργήθηκαν σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, θεωρούμε ότι θα πρέπει να επιλυθούν με οργανωμένη συζήτηση για το χωροταξικό ζήτημα της αυτοδιοίκησης.

Με πρωτοβουλία του υπουργείου εσωτερικών σήμερα, αποκαθίσταται πιλοτικά σε ορισμένους Δήμους της χώρας από αυτούς εισέπραξαν τα αδιέξοδα των συγχωνεύσεων. Ο διαχωρισμός του Βελβεντού από το Δήμο Σερβίων είναι η μοναδική σήμερα εξαίρεση στην ηπειρωτική χώρα, όπου θα δοκιμασθεί η άλλη λογική της οργάνωσης της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, ικανοποιώντας ταυτόχρονα το δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Βελβεντού και πιστεύουμε πως θα δικαιώσει την ιδιαιτερότητα της περιοχής ως πρότυπο αυτοδιοικητικής διαχείρισης.

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Οι Βουλευτές

Δημητριάδης Μίμης

Μουμουλίδης Θέμης

Θεοφύλακτος Γιάννης

Ντζιμάνης Γιώργος

19 σχόλια

  • Aμα ο Καλικράτης επέβαλε την κοροϊδία και την ισοπέδωση γιατι δεν τον καταργήσατε τόσα χρόνια?

  • Έτσι χρυσώνουν το χάπι για Αιανή. Πολύ σάλτσα και πομπώδη επιχειρήματα, για να κουκουλωθούν ρουσφετολογικές/ψηφοθηρικές (δοκιμασμένες εξάλλου) πρακτικές. Είναι να μην αγανακτήσει ο ίδιος ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος ΚΕΔΕ, δηλώνοντας εγγράφως συν τοις άλλοις τα εξής;:

    “Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος θεωρεί απαράδεκτο να προωθείται ερήμην των θεσμικών οργάνων της αυτοδιοίκησης, νομοθετική ρύθμιση για επανασχεδιασμό των ορίων των Δήμων. Θεωρούμε αδιανόητο η συζήτηση αυτή να διεξάγεται το προηγούμενο διάστημα εν κρυπτώ, σε κλειστές συσκέψεις που διεξάγονται σε κομματικά γραφεία, ελάχιστους μήνες πριν τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών.
    “Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει, με πιο πρόσφατη περίπτωση την περίοδο της διαβούλευσης για τον Κλεισθένη πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, ότι δεν είναι δυνατόν σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Κράτους και της αυτοδιοίκησης, να προωθούνται πολιτικές αποφάσεις και ρυθμίσεις, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του κομματικού συμφέροντος και μόνον”.
    http://ai-vres.blogspot.com/2019/03/blog-post_75.html

    Θα το πληρώσετε στην κάλπη, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, που ξωπετάξατε έτσι σκαιά την Αιανή.Αυτά προς το παρόν.

    • Οπα!!! Εβγαλε τη μασκα ο οπαδος του Πατουλη. Μα αυτος δεν μιλησε για αυτονομια της Αιανης αλλα μονο για μη σπασιμο δημων!! Εσενα αυτό σ’ ενδιαφερει μπαγασάκο;

      • Μάλλον βραδύστροφος είσαι. Ο Πατούλης σωστά το θέτει αλλά δεν το κατάλαβες. Να στο εξηγήσω εγώ:οι Δήμοι δεν σπάνε με το ποιος θα ξεπεράσει τον άλλον στο ρουσφέτι. Δεν σπάνε κάτω απ΄το τραπέζι εν αγνοία της ΚΕΔΕ, ΕΊΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΗ ΦΤΎΝΟΥΝ.Οι διασπάσεις δε γίνονται για τον πιο μάγκα-εδώ το Βελβεντό-αλλά με βάση το δίκαιο επί τάπητος.Και η Αιανή είχε τεράστια δίκαια εν προκειμένω. Και άλλα πολλά που δεν πρόκειται να καταλάβεις. Εδώ παίχτηκαν απαράδεκτα, πολιτικάντικα πράγματα.

    • Πού ήσασταν αγαπητοί Αιανιώτες όλα αυτά τα χρόνια;;;;;;;;Αναλογιστείτε τον αγώνα που έκανε το Βελβεντό και σκεφτείτε αν τελικά το αξίζει ή όχι.

  • Θεοφύλακτος – Τζιμανης να αναγνωρίζεται το λάθος πιυ έγινε και να προσπαθήσετε να χάσει η Κοζανη τους χιλιάδες φοιτητές που είναι προγραμματισμένο να γίνει.

      • Ο άνθρωπος που η εκλογική του περιφέρεια είναι η μοναδική της Δ. Μακεδονίας που έχει χάσει φοιτητές γιατί τον έχουν απαξιώσει και θέλουν να καθαρίσουν το κόμμα από μη αριστερούς. Γι αυτόν αποκλείεται να έκανε την χάρη ο ΣΥΡΙΖΑ στο Βελβεντο

  • Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές μας είπαν κάτι για τη Μακεδονία;;

    Ανεξάρτητο Βελβεντό σε ποια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;

    • Μία Μακεδονία υπάρχει !!!!

      Ιδού :
      -Απορίες και έκπληξη προκάλεσε η παρέμβαση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, που αν και είναι ο αρχιτέκτονας της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποκαλεί την Βόρεια Μακεδονία… σκέτη Μακεδονία. ο πρωτεργάτης των εθνομηδενιστών. το ίζημα της παρακμιακής πολιτικής. iefimerida.gr 2-3-19

  • Σας ευχαριστούμε για την στήριξη. Να ξέρετε ότι οι Βελβεντινοι είμαστε από την μια και μοναδική Μακεδονία

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.