Το foodaholics.gr προτείνει διαφορετική λαγάνα (focaccia).
Συστατικά0/5 συστατικά
500 γρ αλεύρι
300 ml νερό
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
Οδηγίες0 από 9 βήματα ολοκληρώθηκαν
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη.
Την βάζουμε σε αλευρωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Λαδώνουμε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε την ζύμη.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα χέρια.
Την αφήνουμε ολόκληρη ή την χωρίζουμε σε 2-4 μέρα και τα πατάμε με τα δάχτυλα.
Βάζουμε την γεύση της επιλογής μας (καβουρδισμένο σουσάμι ή ελαφρώς καραμελωμένα κρεμμύδια ή ελιές με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη ή ντοματίνια με λίγο ελαιόλαδο θυμάρι και δεντρολίβανο).
Ψήνουμε στους 230 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.