Το foodaholics.gr προτείνει διαφορετική λαγάνα (focaccia)

8 Μαρτίου 2019
17:46
Κανένα σχόλιο

Το foodaholics.gr προτείνει διαφορετική λαγάνα (focaccia).

Συστατικά0/5 συστατικά
500 γρ αλεύρι
300 ml νερό
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι

Οδηγίες0 από 9 βήματα ολοκληρώθηκαν
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη.
Την βάζουμε σε αλευρωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Λαδώνουμε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε την ζύμη.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα χέρια.
Την αφήνουμε ολόκληρη ή την χωρίζουμε σε 2-4 μέρα και τα πατάμε με τα δάχτυλα.
Βάζουμε την γεύση της επιλογής μας (καβουρδισμένο σουσάμι ή ελαφρώς καραμελωμένα κρεμμύδια ή ελιές με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη ή ντοματίνια με λίγο ελαιόλαδο θυμάρι και δεντρολίβανο).
Ψήνουμε στους 230 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι