Το Μάρτιο του 2020 θα είναι έτοιμες οι μονάδες μικτής καύσης λιγνίτη-πέλετ για την τηλεθέρμανση του Αμυνταίου

1 Απριλίου 2019
08:39
Κανένα σχόλιο

Μπορεί τα προβλήματα με τη λειτουργία του ΑΗΣ Αμυνταίου και τις εναπομείνασες ώρες λειτουργίας να έχουν απασχολήσει πολύ την ενεργειακή αγορά και να έχουν προκαλέσει προβληματισμό και για το μέλλον της τηλεθέρμανσης, όμως του χρόνου το τελευταίο αυτό σκέλος θα πάψει να είναι πρόβλημα.

Κι αυτό γιατί το Μάρτιο του 2020 αναμένεται να είναι έτοιμες οι μονάδες μικτής καύσης λιγνίτη-πέλετ 30MW, οι οποίες θα μπορούν, σύμφωνα με το σχεδιασμό, να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες της τηλεθέρμανσης Αμυνταίου.

Πρόκειται για ένα έργο που θεωρείται πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς θα είναι το πρώτο έργο παραγωγής θερμικής ενεργείας με αποκλειστικό προορισμό την τροφοδοσία τηλεθέρμανσης.

Το έργο ωρίμασε σε σύντομο χρονικό διάστημα από μηδενική βάση, αφού οι σχετικοί σχεδιασμοί και διαδικασίες από τη ΔΕΤΕΠΑ ξεκίνησαν το 2015.

Μετά την οριστικοποίηση των μελετών, την εξασφάλιση των περιβαλλοντικών όρων και όλων των αδειοδοτήσεων, το έργο δημοπρατήθηκε στα τέλη του 2017 και η σύμβαση κατασκευής του υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2018.

Με τμήματα του έργου να μοντάρονται ήδη στο χώρο του αναδόχου εργολάβου (ΗΛΛΕΚΤΩΡ ΑΕ), το έργο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές του 2020.

Οι μονάδες θα εγκατασταθούν σε χώρο 17 στρεμμάτων, τον οποίο παραχώρησε η ΔΕΗ.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 15,5 εκατ. ευρώ και για την εκτέλεσή του η ΔΕΤΕΠΑ έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

 

energypress.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.