O χαιρετισμός της υποψήφιας ευρωβουλευτή Τίνας Κουζιάκη, από την Κοζάνη, στην εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές (Βίντεο)

2 Απριλίου 2019
07:55

O χαιρετισμός της υποψήφιας ευρωβουλευτή Τίνας Κουζιάκη, από την Κοζάνη, στην εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές.

Στην εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στο «Novotel» για τις Ευρωεκλογές και την παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, μίλησε η Τίνα Κουζιάκη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Είπε συγκεκριμένα:

«Φέτος, μπροστά στις πολλαπλές εκλογικές μάχες, χιλιάδες νέοι που είτε ψηφίζουν πρώτη φορά είτε έχουν περιορισμένη πείρα από εκλογές, θα κληθούν να κάνουν μια επιλογή. Το ΚΚΕ τούς καλεί να σκεφτούν: Κριτήριο της ψήφου, της στάσης τους και πριν και μετά τις εκλογές πρέπει να είναι η ίδια τους η ζωή. Η πείρα που έχουν αποκτήσει από τα καθημερινά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να μορφωθούν, να σπουδάσουν, να εργαστούν, να κάνουν σχέδια για τη ζωή τους. Οι νέοι αυτοί, όλη τους τη ζωή, έχουν δεχτεί αφόρητη πίεση για να αποδεχτούν την ΕΕ, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες σαν μονόδρομο, ότι “πέρα από τα δεσμά της ΕΕ δεν υπάρχει άλλος δρόμος”. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ τούς καλούμε να αναρωτηθούν: Χωράνε οι σύγχρονες ανάγκες τους μέσα στα δεσμά της ΕΕ;

Η ΕΕ φτιάχτηκε από τους καπιταλιστές, δουλεύει για τους καπιταλιστές, γι’ αυτό και τα δικαιώματα και η ζωή των λαών βρίσκονται στον πάτο. Τα επιτεύγματα της ΕΕ σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat: Το 34,8% του πληθυσμού ζει στα όρια της φτώχειας, ποσοστό που το 2010 ήταν 27,7%. Το 10,2% των νέων εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο. Το 44% των νέων ηλικίας 15 – 24 ετών δουλεύουν με προσωρινή απασχόληση. 6,4 εκατομμύρια νέων στις ηλικίες 15 – 29 ετών είναι άνεργοι. Αυτά τα στοιχεία δεν είναι νέα. Συνοδεύουν την πορεία της ΕΕ από τη “γέννησή” της και θα συνεχίσουν να καταστρέφουν τις ζωές μας. Γιατί η ΕΕ δεν χωράει τις δικές μας ανάγκες.

Λέμε δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ γιατί:

— Θέλουμε η μόρφωση να είναι δωρεάν για όλους και όλες, να προσφέρουμε τη γνώση και την επιστήμη μας προς όφελος της κοινωνίας και όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών.

— Θέλουμε να δουλεύουμε στο αντικείμενο που επιλέξαμε με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα και όχι να ξεσαλώνει στις πλάτες μας η εργοδοσία, με τσακισμένους μισθούς, με ξεχειλωμένα ωράρια, ανασφάλιστοι, χωρίς να μας καλύπτει καμία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

— Θέλουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο ειρήνης, με το λαό να κάνει κουμάντο. Παλεύουμε ενάντια σε ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, στις αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις τους που ανάβουν τη φωτιά του πολέμου και των εθνικισμών σε Βαλκάνια, Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο. Δεν δεχόμαστε η χώρα μας, η γειτονιά μας να μετατρέπεται σε ΝΑΤΟικό στρατόπεδο.

— Θέλουμε να εξαφανίσουμε τους ναζί – χρυσαυγίτες από τις γειτονιές, τις πόλεις, τα σχολεία, τις σχολές! Μόνο το ΚΚΕ είναι καρφί στο μάτι της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, που συγκρούεται καθημερινά με τους φασίστες, τους απομονώνει. Σηκώνει το βάρος του αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά το φασισμό, το ρατσισμό, την ακροδεξιά.

Οι νέοι άνθρωποι έχουν κάθε λόγο να σκεφτούν και να ψηφίσουν έξω από τα ασφυκτικά δεσμά της ΕΕ, χτίζοντας από σήμερα το μέλλον τους με μια άλλη προοπτική. Γιατί υπάρχει η δυνατότητα οι νέοι να ζήσουν καλύτερα, σε μια κοινωνία και οικονομία που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, και μόνο το ΚΚΕ παλεύει με το Πρόγραμμα και τη στρατηγική του γι’ αυτήν την προοπτική. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ελπίδας και προοπτικής, όχι μόνο για το “σήμερα” αλλά και για το “αύριο”. Είναι ψήφος που θα δώσει δύναμη στους αγώνες του λαού και της νεολαίας στις διεκδικήσεις του, εκεί θα κατατεθεί αυτή η ψήφος την επόμενη μέρα των εκλογών.

Κάθε νέος και νέα που απαιτεί σύγχρονα δικαιώματα, που θέλει πραγματικά “κάτι διαφορετικό”, ακόμα και αν έχει επιφυλάξεις, έχει επιλογή σε αυτές τις εκλογές: ΚΚΕ. Να στηρίξει τη μόνη δύναμη που αποκάλυψε από την αρχή και συνεχίζει να αποκαλύπτει τον εχθρικό για την πλειοψηφία των νέων χαρακτήρα της ΕΕ, που οργανώνει την πάλη του λαού και της νεολαίας για την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με το λαό αφέντη στον τόπο του. Τη στάση και την ψήφο της νεολαίας τη μετράνε, δεν πρέπει να τη χαρίσουμε. Γι’ αυτό και παίρνουν μέτρα, σπαταλάνε εκατομμύρια σε προγράμματα ξαναγραψίματος της Ιστορίας, διαφημίζουν την αμερικανική πολιτική για την εκπαίδευση της νέας γενιάς, όπως διατύπωσε και η περιβόητη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αν πίστευαν ότι ο λαός και η νεολαία του δεν έχουν δύναμη, δεν θα πάλευαν με νύχια και με δόντια να θολώσουν τις συνειδήσεις μας με ψέματα και παραμύθια. Με πιο ισχυρό το ΚΚΕ να κάνουμε το φόβο τους πραγματικότητα. Με δυνατό ΚΚΕ κάνουμε τη διαφορά».

5 σχόλια

  • Εύγε, ας ακούσουμε τους νέους που τόσο απαξιώσαμε με τις πολιτικές που μέχρι τώρα τους ήθελε στο περιθώριο
    Τίνα Κουζιάκη μπράβο, καλή επιτυχία, είμαστε δίπλα σου

  • Πάντως κάνει εντύπωση που ενώ “Λέμε δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ” κατεβαίνουμε υποψήφιοι Ευρωβουλευτές!!!!
    Είμαστε για γέλια μου φαίνεται!!!

  • Ας αφήσουμε τους νέους ν ανοίξουν το μυαλό και τα φτερά τους μέσα στις δυσκολίες της ζωής και του αγώνα ,χωρίς να τους στριμωχνουμε στη δογματιλα της αγνωσιας …

  • Νέοι άνθρωποι με πολύ πάλαια μυαλά. Κολλημένα σε ιδεοληψίες και απόλυτα όργανα κομματικά. Τέτοιοι νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να βοηθήσουν ούτε στο ελάχιστο

    • ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΤΙΣΑ ΠΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΜΕ ΝΕΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΑΛΑΜΕΣ

      ΣΑΒΒΑΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.