Κοινωνική Πολιτική και υπηρεσίες Υγείας στο Δήμο μας (του Αθανασίου Δερμιτζάκη)

8 Απριλίου 2019
14:05

 

Η πρόταση του Συνδυασμού Κοζάνη ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι δέσμευση καθώς οι ανάγκες των πολιτών είναι ανησυχητικά αυξανόμενες και δυσάρεστα ανεπίλυτες.

Επικροτώ τις δύο νέες προτάσεις, Δημιουργία Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας και ανέγερση ενός νέου σύγχρονου κτιρίου που θα στεγάσει το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης

Ο Δήμος Κοζάνης, ένας Δήμος Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Η δημιουργία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει ως στόχο την αξιοποίηση κάθε κονδυλίου και κάθε Ευρωπαϊκού μέσου χρηματοδότησης προκειμένου να οικοδομήσουμε ένα σύστημα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τα ΚΑΠΗ, η στέγη ηλικιωμένων, το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, ο θεσμός των κοινωνικών βοηθών θα αναβαθμιστούν ενώ εισάγουμε νέες υπηρεσίες κατ’ οίκον νοσηλείας και τηλεειδοποίησης για ηλικιωμένους και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Δημιουργία Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας (Hospice)

Η δημιουργία αυτής της δομής στην Κοζάνη στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ασθενών με προχωρημένη και μη αναστρέψιμο νόσο μέσω υπηρεσιών ολιστικής αντιμετώπισης. Στο πλαίσιο της βιωσιμότητας της δομής, θα παρέχονται υπηρεσίες αποκατάστασης έπειτα από ατυχήματα ή προβλήματα υγείας ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα και για αποκατάσταση αθλητών.

Ανέγερση ενός νέου σύγχρονου κτιρίου που θα στεγάσει το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης

Μαμάτσειο Νοσοκομείο: 1959 – 2019! Δημιουργήθηκε με χρήματα Κοζανιτών ευεργετών και παρά την ύπαρξη Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων λιμνάζει, μαραζώνει και ασφυκτιά στο κέντρο της πόλης μη μπορώντας να εξυπηρετήσει τις νοσηλευτικές ανάγκες των πολιτών. Ήρθε η ώρα για ένα Νοσοκομείο που θα μπορεί να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες και θα εξυπηρετεί πέρα από το Δήμο Κοζάνης, και την ευρύτερη περιοχή.

Προτεραιότητα άμεσης υλοποίησης είναι η διεκδίκηση για στελέχωση στο υφιστάμενο Νοσοκομείο αιμοδυναμικής μονάδας για καρδιολογικές εξετάσεις και καρδιαγγειακές επεμβάσεις. Δεν μπορεί σε ένα Δήμο χιλιάδων ανθρώπων να μην λειτουργούν τα αυτονόητα και να μένει αμέτοχος ο εκάστοτε Δήμαρχος και η εκάστοτε Δημοτική Αρχή.

Σε κάθε περίπτωση, ο χώρος του Μαμάτσειου Νοσοκομείου θα μπορέσει στη συνέχεια να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο άλλων προγραμμάτων, πάλι για υπηρεσίες φροντίδας ευπαθών ομάδων.

Τίποτα δεν θα μείνει αναξιοποίητο και τίποτα δεν πάει χαμένο.

του Αθανασίου Δερμιτζάκη, Γεν. Αρχίατρου ε.α.- Αναισθησιολόγος, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με το συνδυασμό «Κοζάνη Μπροστά» του Ευ. Σημανδράκου

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.