Σε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του νυν και πρώην Δημάρχου Κοζάνης εξελίσσεται το ζήτημα του κολυμβητηρίου, με αφορμή την ψήφιση της πρότασης για ένταξη του έργου βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του Λιάπειου Αθλητικού Κέντρου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II, στη συνεδρίαση δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου.

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στατικότητας [στο κολυμβητήριο]. Εάν κάποιος έχει την ευθύνη της απόφασης και ήθελε να βάλει τα παιδιά κάτω από αυτή τη στέγη, ίσως γιατί είναι προεκλογική περίοδος ας το έκανε. Εμείς δεν το κάνουμε.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη λειτουργία του κολυμβητηρίου Κοζάνης.

Σε ερώτηση του kozan.gr σχετικά με την επικινδυνότητα του κτηρίου του κολυμβητηρίου και εάν αυτή υφίσταται και χωρίς τα φωτοβολταϊκά πάνελ που προβλεπόταν να τοποθετηθούν στην οροφή, ο Δήμαρχος Κοζάνης απάντησε «προφανώς υπάρχει επικινδυνότητα και δεν είμαι εγώ αυτός που θα το διευκρινίσει. Υπάρχουν οι υπηρεσίες οι οποίες εισηγούνται. (…) Με βάση της εισηγήσεις ήταν πολύ μεγάλο ρίσκο».

Από την άλλη πλευρά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας σχολιάζοντας το θέμα ανέφερε πως «η πισίνα του κλειστού κολυμβητηρίου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο είναι αναίτια κλειστή, χωρίς να γίνεται απολύτως τίποτα. (…). Πρώτον η κολυβητική δεξαμενή του ΔΑΚ κάθεται χωρίς να γίνεται τίποτα απολύτως και δεύτερον οι επεμβάσεις και οι παραλείψεις στο Λιάππειο. (…) Η μελέτη δεν διατύπωνε καμία απολύτως ένσταση για την στατικότητα του υφισταμένου κελύφους. Οι επιφυλάξεις διατυπωνόταν για την επάρκεια του συστήματος μετά την τοποθέτηση των πάνελ».