Με φορείς του πολιτισμού και των ευπαθών ομάδων συναντήθηκαν χθες το απόγευμα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς και ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της ενωτικής δημοτικής παράταξης «Ενωμένη Εορδαία».

Συγκεκριμένα έγιναν συναντήσεις με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Φ.Ε.Τ.Ε. «Άρης Γαρουφαλλίδης», με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, εργαζόμενους και εκπροσώπους των Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Βαρβούτειου Ωδείου, καθώς και με το Προεδρείο του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Π.Δ.Μ.. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τον κάθε φορέα και παρουσιάστηκαν προτάσεις προς την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας τους.

Ο Παναγιώτης Πλακεντάς και οι συνεργάτες του, αφού άκουσαν τα ζητήματα που τους εξέθεσαν αναλυτικά οι εκπρόσωποι των προαναφερόμενων φορέων, δεσμεύτηκαν για την αμέριστη στήριξη από πλευράς τους ως δημοτική αρχή σε θέματα όπως:

  • Η λειτουργία και η βιωσιμότητα της Μονάδας Αυτόνομης Διαβίωσης και Διημέρευσης ΑμεΑ.
  • Η εύκολη προσβασιμότητα-προσπελασιμότητα.
  • Η αρωγή στις δημοτικές δομές πολιτισμού και στους πολιτιστικούς-εικαστικούς συλλόγους, έτσι ώστε να έρθουν πιο κοντά στον πολίτη και να δείξουν το έργο και τη δημιουργικότητά τους .

Η «Ενωμένη Εορδαία» μέσα από διαβουλεύσεις και συναντήσεις με φορείς και θεσμούς της περιοχής, καταρτίζει ένα ρεαλιστικό-σύγχρονο πρόγραμμα το οποίο δεν θα είναι αντιγραφή ή προϊόν κάποιου διαφημιστικού οργανισμού, αλλά το καρδιοχτύπι και η αγωνία των πολιτών του Δήμου μας.