Αγαπητοί συμπολίτες,

Η αυτοδιοίκηση παρά την γενική κρίση του πολιτικού μας συστήματος, ως θεσμός  εξακολουθεί να είναι πιο κοντά στους πολίτες επειδή ακριβώς κρίνεται και λογοδοτεί για τα πεπραγμένα έρχεται σε άμεση επαφή με την κοινωνία και τα προβλήματα της.  Ανταποκρινόμενος στην ανάγκη των συνανθρώπων μου για μια αλλαγή, αλλά και στην πεποίθηση μου πως οι δυτικομακεδόνες αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα, αποφάσισα να διεκδικήσω την εκλογή μου ως περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «αλλάζουμε πορεία»  του κ. Γιώργου Κασαπίδη με σκοπό την αναγέννηση και την πρόοδο της πολύπαθης  περιοχής μας. Είναι η στιγμή που οι νέοι άνθρωποι  πρέπει να γίνουμε μπροστάρηδες  στο δρόμο που χαράσουν τα όνειρα μας. Πρέπει να αποκατασταθεί η σχέση με τους πολίτες και ειδικά με την νέα γενιά, να εκφράσουμε τις αγωνίες και τα αιτήματα τους όχι με τρόπο αποστειρωμένο και στεγανό μέσα από κλειστά γραφεία αλλά δυναμικά και έξω στους δρόμους, γιατί εκεί γεννιούνται και υλοποιούνται οι ιδέες μας. Πρέπει να κάνουμε πράξη τις ευαισθησίες και τις προσδοκίες της κοινωνίας μας  με θετικό τρόπο συνεισφορά και υπεύθυνη θέση, να δώσουμε επιτέλους αναπτυξιακή ανάσα στη Δυτική Μακεδονία προς όφελος των πολιτών μας. Πρέπει να θωρακίσουμε το συμφέρον του τόπου μας , οι δικές μας  ιδέες είναι  πανανθρώπινες  και διαχρονικές  στερεώνουν αξίες  και πρότυπα. Ερχόμαστε να εφαρμόσουμε πρόγραμμα και πλαίσιο δράσης  χειροπιαστό, κοστολογημένα μεθοδικά με βήματα προόδου και εκσυγχρονισμού ώστε να πετύχουμε καλύτερη καθημερινότητα και αναβάθμιση του τόπου μας. Θα εργαστούμε με αφοσίωση για τη στήριξη των νέων, των ανέργων, των ηλικιωμένων, των οικογενειών, των επαγγελματιών, των αγροτών, των εργαζομένων,  για όλους  με το βλέμμα στα προβλήματα του παρόντος και την σκέψη μας στις λύσεις τους.  Εντιμότητα, εργατικότητα, φιλοπατρία, αλληλεγγύη, ευγένεια είναι λέξεις που έχουν νόημα στην δική μου κλίμακα αξιών.

Στις 26 Μαΐου συστρατεύομαι με τους συνανθρώπους μου γιατί μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα έχουμε κοινά χαρακτηριστικά και βιώματα.

Στις 26 Μαΐου συστρατεύομαι  με τον Γιώργο Κασαπίδη  με οδηγό το πάθος και την αγάπη για τον τόπο που μας γέννησε.  

Με βαθιά εκτίμηση

Πέτρος Ι. Μίμτσης

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ

Τεχνικός τηλεπικοινωνιών και Δκτύων Ομίλου ΟΤΕ

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Κοζάνης

Βιογραφικό σημείωμα υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου

Ο Μίμτσης Πέτρος είναι γεννημένος στις 24 Ιανουαρίου του 1983. Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. και εργάζεται ως τεχνικός τηλεπικοινωνιών και δικτύων στον όμιλο ΟΤΕ. Μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα. Είναι γιος του Μίμτση Ιωάννη (συνταξιούχου ταχυδρομικού – προπονητή ποδοσφαίρου και βετεράνου τερματοφύλακα της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας) και της Σοφίας Τσαπαράκη (ζωγράφου). Είναι παντρεμένος  με την Σένια Κυρκιλάνη, αισθητικό σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων καλλυντικών.

Είναι αιρετό μέλος του Δ.Σ. του πολιτιστικού κέντρου εργαζομένων Ο.Τ.Ε. Ν. Κοζάνης. Υπήρξε ενεργό μέλος της εθελοντικής ομάδας kailaristas, οργανωτικός γραμματέας της ο.ν.νε.δ. Πτολεμαΐδας και μέλος της περιφερειακής επιτροπής διαβούλευσης Δυτικής Μακεδονίας.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως υπεύθυνος παροχής υπηρεσιών άμεσου marketing στην “E-Value” στο τμήμα της Πτολεμαΐδας, ως σύμβουλος πωλήσεων στην αλυσίδα καταστημάτων “Welcome stores Ιωαννίδης α.ε.” Ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. στην τεχνική υπηρεσία του δήμου Εορδαίας.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την ειδική εκπαίδευση και κατάρτιση πωλήσεων, την επιμόρφωση και εξειδίκευση νέων τεχνολογιών, τις τακτικές και μεθόδους marketing, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις ευφυείς ενεργειακές τεχνολογίες και τα Smart Cities Conferences.

Είναι ενεργός πολίτης και δραστηριοποιείται σε κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά θέματα του τόπου.