Χθες Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019, ο υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας Γιάννης Καραβασίλης του συνδυασμού ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ μαζί με υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους συναντήθηκε με την Διευθύντρια, στελέχη της ιεραρχίας και το σωματείο εργαζομένων στην ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ.

Στην ιδιαίτερα ζεστή και εποικοδομητική συζήτηση που αναπτύχθηκε, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Καραβασίλης δήλωσε πως αισθάνεται ευχάριστα και οικεία, γιατί είναι ένας χώρος γνώριμος από τα πρώτα βήματα της δημοτικής επιχείρησης που συμμετείχε ως εκπρόσωπος στο Δ.Σ. επί Δημαρχίας ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ. Ζήσαμε τα προβλήματα από κοντά και είχαμε αρίστη συνεργασία, με αποτέλεσμα σε πολλά να δοθούν άμεσα λύσεις. Σήμερα, όμως, τα προβλήματα είναι πιο έντονα, πιο δύσκολα, πιο απαιτητικά, γιατί η Δημοτική Αρχή, η Αυτοδιοίκηση και η κυβέρνηση δια του κυρίου ΣΤΑΘΑΚΗ, δεν φρόντισαν και δεν έδωσαν άμεσα λύσεις, με αποτέλεσμα σήμερα η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ να βρίσκεται στο ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΕΝΟ.

Δυστυχώς οι φιλότιμες προσπάθειες της διεύθυνσης, της ιεραρχίας και των εργαζομένων δεν βρήκαν την ανάλογη ανταπόκριση.
1) ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ: από το 2013 οι λιγνιτικές μονάδες ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ 3 & 4 που τροφοδοτούν την τηλεθέρμανση, έχουν πολύ συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας, που εξαντλούνται στις αρχές του 2019. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΩΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
2) ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ
Α’ Να ιδρύσουν μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας όπως φρόντισε ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, για να υπάρχει εναλλακτική μορφή τροφοδοσίας με Η/Ε στην ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ. ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ.

Β’ Δεν εξασφάλισαν δέσμευση της κυβέρνησης, ώστε οι μονάδες 3 & 4 του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ να συνεχίσουν την λειτουργία τους έως την ημέρα που η νέα μονάδα Πτολεμαΐδα 5 θα τεθεί σε κανονική λειτουργία (δηλαδή τέλος 2021).

Γ΄ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ – ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ. Με προσφυγή μας στην Ε.Ε. ως Δήμος Εορδαίας (έχοντας το δικαίωμα αυτό, κατά παρέκκλιση της Ευρωπαϊκής οδηγίας) περισσότερες ώρες λειτουργίας των μονάδων του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ 3 & 4.
Δ΄ΟΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ δεσμεύσεις του υπουργού κ. ΣΤΑΘΑΚΗ είναι προεκλογικά πυροτεχνήματα, είναι στον ΑΕΡΑ. Υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών.

Ε΄ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΚΟΜΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ : Ότι δεν αντέδρασαν, αλλά και δεν φρόντισαν άμεσα και στο χρόνο που πρέπει, γιατί το γνώριζαν από το 2014 πως πρέπει ο Δήμος Εορδαίας, να εκπονήσει μελέτη, αλλά και να βρει εγκαίρως χρηματοδότηση του έργου ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ της ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, με την μονάδα Πτολεμαΐδα 5 . Είμαστε Απρίλιος του 2019, πέντε χρόνια μετά και ακόμα δεν υπάρχει έτοιμη ολοκληρωμένη μελέτη και χρηματοδότηση του έργου. Η μονάδα 5 θα ενταχθεί στο δίκτυο και εμείς ακόμα θα είμαστε στο ΨΑΞΕ. Το κόστος του έργου είναι συνολικής αξίας 41 εκ. ευρώ. Ο τοπικός πόρος ανάπτυξης έχει να αποδοθεί από το 2013, συνολικό ποσό 150εκ. ευρώ για τα 5 έτη.

ΠΟΙΟΙ ΑΡΑΓΕ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ; ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΙΝΩΔΙΕΣ : Ο ενεργειακός Δήμος Εορδαίας πρέπει να έχει ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ .!!!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : και γι’ αυτό θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις:
Α’ Να υπάρξει παρέκκλιση της οδηγίας της ΕΕ όπως έγινε στο παρελθόν για περισσότερες ώρες λειτουργίας των μονάδων.
Β΄Να υπάρξει εδώ και τώρα γραπτή δέσμευση της κυβέρνησης και της Διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε. για παροχή ενέργειας από τον ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ 3 & 4 ως την πλήρη ένταξη της νέας μονάδας Πτολεμαΐδα 5 .
Γ΄ Άμεσα μελέτη για νέα εναλλακτική τροφοδοσία της ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ και από άλλη πηγή, διότι σε ενδεχόμενη βλάβη της μονάδας 5 Πτολεμαΐδα, Η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.
Σε ένα Δήμο παρατημένο και στο ΕΛΕΟΣ του ΘΕΟΥ, οι πολίτες, οι Δημότες πρέπει να ενεργοποιηθούν να κινητοποιηθούν με μπροστάρη τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, για να φέρουμε θετικά αποτελέσματα.

Οι απαιτήσεις μας πραγματοποιούνται με τη σωστή διεκδίκηση αλλά και σύγκρουση όπου χρειαστεί . ΟΡΑΜΑ μας ένας σύγχρονος και λειτουργικός Δήμος Εορδαίας, στόχος μας η αδιάκοπη λειτουργία της ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΗΣ.
Εμείς τολμάμε
Εσείς αποφασίζετε
Με εκτίμηση