Καινοτόμο πλατφόρμα για την μείωση του κόστους ενέργειας σε συστήματα τηλεθέρμανσης/τηλεψύξης αναπτύσσει το ΕΚΕΤΑ

12 Απριλίου 2019
09:45
Κανένα σχόλιο

Στη δημιουργία μιας πλατφόρμας με καινοτόμες τεχνολογίες, οι οποίες θα μπορούν να βελτιστοποιήσουν τη λειτουργία υφιστάμενων δικτύων τηλεθέρμανσης και τηλεψύξης  στοχεύει το ερευνητικό έργο InDeal, στο οποίο συμμετέχει και το Ινστιτούτο Βιοοικονομίας και Αγροτεχνολογίας του ΕΚΕΤΑ.

Συγκριμένα, το InDeal επιδιώκει να δημιουργήσει αυτοματοποιημένες λύσεις για τη μετεξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων δικτύων τηλεθέρμανσης και τηλεψύξης, με την ταυτόχρονη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, πρόβλεψης ζήτησης, απόκτησης γνώσης λειτουργίας του δικτύου.

Για το σκοπό αυτό, υιοθετείται μια ολιστική προσέγγιση, με συνδυασμό τεχνητής νοημοσύνης, ελέγχου και ευφυούς παρακολούθησης, συγκομιδής ενέργειας και καινοτόμων μονωτικών υλικών, με ζητούμενο τη μείωση του κόστους ενέργειας.

Η πλατφόρμα θα λειτουργεί με δεδομένα κατανάλωσης ενέργειας τα οποία θα συλλέγονται από ευφυείς μετρητές σε πραγματικό χρόνο.

Το ερευνητικό έργο InDeal χρηματοδοτείται από το χρηματοδοτικό πλαίσιο Ορίζοντας 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα InDeal αποτελείται από μία κοινοπραξία έντεκα 11 συνεργατών από 8 κράτη-μέλη της ΕΕ.

Στα πλαίσια του έργου, το Ινστιτούτο Βιοοικονομίας και Αγροτεχνολογίας του ΕΚΕΤΑ ανέλαβε την ανάπτυξη ενός μοντέλου για τη λειτουργία μιας δεξαμενής αποθήκευσης θερμικής ενέργειας στην πόλη Vransko της Σλοβενίας.

Το κάθε σύστημα που εμπλέκεται στην δημιουργία, την ανταλλαγή και την αποθήκευση ενέργειας μοντελοποιήθηκε και τελικά αναπτύχθηκε ένα Πλαίσιο Αποθήκευσης Ενέργειας, όπου τα μοντέλα των επί μέρους συστημάτων που αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους μοντελοποιήθηκαν σε ενιαία διεργασία.

energypress.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.