Οδηγίες

  1. Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.
  2. Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό από το λεμόνι.
  3. Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι με την ζάχαρη.
  4. Προσθέτουμε την μαστίχα που έχουμε διαλύσει μαζί με λίγη ζάχαρη, το νερό και ανακατεύουμε καλά.
  5. Το απλώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί 38×28 εκατοστών.
  6. Χαράζουμε κομμάτια και στο κέντρο από κάθε κομμάτι βάζουμε ένα ασπρισμένο αμύγδαλο.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  8. Όσο το γλυκό είναι καυτό σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
  9. Σερβίρουμε τουλάχιστον μετά από 6 ώρες.