Το αναλυτικό πρόγραμμα της Γ. Ζεμπιλιάδου και του συνδυασμού “Ελπίδα” για την ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ παρουσιάστηκε την Παρασκευή 12/4 – Κριτική στη σημερινή Περιφερειακή Αρχή

13 Απριλίου 2019
01:26

 

Αγαπητοί φίλοι των ΜΜΕ

Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας σήμερα εδώ

Στην Φλώρινα έχω έρθει πολλές φορές τα τελευταία 4,5 χρόνια, και τις περισσότερες, δυστυχώς, για να δώσουμε μαζί με τους πολίτες τον αγώνα μήπως και αποτρέψουμε σημαντικές αρνητικές εξελίξεις, όπως για παράδειγμα αυτές που αφορούσαν τη ΔΕΗ και το μέλλον της.

Σήμερα, βρισκόμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε στους πολίτες της Φλώρινας τους υποψήφιους της ΕΛΠΙΔΑΣ, τους ανθρώπους που όχι απλώς θα συνεχίσουν τους αγώνες αλλά και θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα μας για να καταφέρουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε τις τύχες του τόπου μας.

Να τον βάλουμε και πάλι σε νέα τροχιά ανάπτυξης.

Και αυτό είμαστε σίγουροι πως θα γίνει μετά τη νίκη μας στις εκλογές, χάρη στο πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει και, κυρίως, χάρη στους ανθρώπους που αποτελούν το ψηφοδέλτιο μας στην Π.Ε. Φλώρινας.

Τους ανθρώπους που τους ενώνει και τους οδηγεί η πιο ισχυρή και αποτελεσματική δύναμη.

Η αγάπη για τον τόπο, οι ικανότητες και η απόφαση να πετύχουμε όλοι μαζί.

Φυσικά τίποτα δεν θα είναι εύκολο καθώς αυτά τα 4,5 χρόνια ο κ. Καρυπίδης και η παρέα του φρόντισαν να δημιουργήσουν πολλά και μεγάλα προβλήματα.

Από πού ν’ αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε.

Από τη ΔΕΗ;

Ό,τι κι αν λένε η αλήθεια είναι πως ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Την πουλούν με θολά εργασιακά δικαιώματα

Με τις απολύσεις να έχουν ξεκινήσει

Με την Μελίτη ΙΙ στον αέρα

Με τις Μετεγκαταστάσεις και τις Τηλεθερμάνσεις στον αέρα

Aυτοί που κατήγγειλαν αυτούς που πουλούσαν, τώρα ΣΙΩΠΟΥΝ και αγκαλιάζουν αυτούς που πουλούν περισσότερα.

Γιατί ήταν λογικό που ο Φλωρινιώτικος λαός και εμείς μαζί, αντιδρούσαμε στην πώληση της Μικρής ΔΕΗ το 2014.

Όταν όμως αντιδράς σε ένα πακέτο που θα απέφερε 5δις ευρώ στη ΔΕΗ και δύο σύγχρονες Μονάδες τη Μελιτη ΙΙ και τον Άγιο Δημήτριο VI, τώρα θα έπρεπε να φωνάζεις και να ωρύεσαι.

Τώρα

που η Μελίτη ΙΙ δεν υπάρχει πια στον Ενεργειακό Σχεδιασμό της Χώρας

όταν δεν ξέρεις τι θα γίνει με τους εργαζόμενους ,

όταν απολύονται εργαζόμενοι,

όταν σβήνουν οι τηλεθερμάνσεις και κυρίως

όταν έφτασε ολόκληρη η Φλώρινα να πουλιέται για 23εκ€.

που, κυρίως, έφτασε ολόκληρη η Φλώρινα να πουλιέται για 23εκ€.

Γιατί ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ.

23εκ € η μια και 50εκ€ η άλλη!

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ

Γι αυτό είπα ότι «ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

Να πάμε στο Μακεδονικό;

Ως συνδυασμός ήμασταν υπέρ του να δοθεί μια λύση στο θέμα του ονόματος. Καταγγείλαμε όμως την Κυβέρνηση για την παραχώρηση της Εθνότητας και της Γλώσσας. Είπαμε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία με προβλήματα που ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται όπως πρόσφατα μας τα έθεσε ο σύνδεσμος Οινοπαραγωγών.

Ως Περιφέρεια το επόμενο διάστημα είναι σίγουρο ότι θα έχουμε μπροστά μας να λύσουμε πολλά προβλήματα που αφορούν κυρίως στις επιχειρήσεις και στο εμπόριο. Γνωρίζοντας καλά το ενωσιακό δίκαιο και την προστασία που αυτό δίνει στα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ δεν θα αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν βλαπτικά για την οικονομία και τα προϊόντα μας. Θα οργανώσουμε τμήμα διαφύλαξης των εμπορικών δικαιωμάτων και της εφαρμογής της συμφωνίας προς όφελος της Περιφέρειάς μας.

Από αυτό όμως και μέχρι τα όσα ακούστηκαν εδώ στη Φλώρινα ένθεν κακείθεν από τους συνυποψηφίους μας μας χωρίζει η κοινή λογική και η εθνική ανάγκη για ομοψυχία που εμείς πρεσβεύουμε.

Ομοψυχία που πρέπει να υπάρχει γιατί Ανάπτυξη σε διχασμένες κοινωνίες δεν μπορεί να έρθει

Εμείς δεν χωρίζουμε τους πολίτες στην Περιφέρειά μας σε προδότες και μη. Δεν αμφισβητούμε τον πατριωτισμό κανενός και καταδικάζουμε τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δίχασε έναν ολόκληρο λαό.

Όμως δεν μπορώ παρά να ρωτήσω τον κ Καρυπίδη από πότε οι σχέσεις καλής γειτονίας εξαρτώνται από Κυβερνητικές εντολές;

Τι εμπόδισε τους ανθρώπους μας να κάνουν επενδύσεις στην γειτονική χώρα μέχρι σήμερα. Η απάντηση είναι τίποτε! Γι αυτό και έγιναν πολλές.

Το πρόβλημα είναι όμως ότι εδώ στον τόπο μας δεν έγιναν επενδύσεις. Για μας η πραγματική συνεργασία θα είναι να ολοκληρωθεί και από τις δύο πλευρές ο Διευρωπαϊκός Άξονας Χ που θα λειτουργήσει με αμοιβαίο όφελος

Είναι η εξισορρόπηση των μεταξύ μας συναλλαγών.

Είναι η ενδυνάμωση της οικονομίας στη συνοριακή περιοχή με επενδύσεις και έργα στη Δυτική Μακεδονία και τη Φλώρινα.

Αυτό θα κάνουμε εμείς. Επενδύσεις στοχευμένες στον τόπο μας

Να πούμε για τις χαμένες ευκαιρίες της Φλώρινας;

Ο Διευρωπαϊκός Άξονας Χ με το Τμήμα Πτολεμαϊδα – Φλώρινα. Ένα αναπτυξιακό έργο που θα συνδέσει την Φλώρινα με την ΕΓΝΑΤΙΑ παγωμένο πέντε χρόνια τώρα.

Τα αρδευτικά της Φλώρινας στο μηδέν ακόμη και το μεγάλο έργο του φράγματος Τριανταφυλλιάς, με 15 εκ. τόνους νερό, παραμένει ανεκμετάλλευτο

Στον Αγροτικό Τομέα η Γεωργία και η Κτηνοτροφία αφανίζονται. Η Περιφέρειά μας είχε την μεγαλύτερη μείωση αγροτικών εκμεταλλεύσεων (- 14,9%), όταν αντίστοιχα από το 2009 το 2013 είχαμε αύξηση 13,2%

Είχαμε την μεγαλύτερη μείωση στη χρησιμοποιούμενη αγροτική γη από όλες τις Περιφέρειες (-12,0%) με την μέση μείωση στη Χώρα να είναι μικρότερη κατά σχεδόν 9% ( ΜΟ Χώρας -3.3%), όταν μεταξύ 2009/2013 είχαμε αύξηση 14,5%

Στην κτηνοτροφία το ποσοστό μείωσης στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις καταστροφικό αφού έπεσε στο -33.3% για το διάστημα 2013/2016 (ΕΛΣΤΑΤ Έρευνες Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων 2013 και 2016 μεταξύ 2013/2016) μηδενική η αξιοποίηση των 47εκ€ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που έχουν δοθεί στην Περιφέρεια.

Τα κονδύλια για Βιολογικές καλλιέργειες και η εξισωτική αποζημίωση χάθηκαν για αγρότες και κτηνοτρόφους  μηδενική η αξιοποίηση των 47εκ€ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που έχουν δοθεί στην Περιφέρεια.

Από το ΕΣΠΑ η Φλώρινα έχασε το 2015 έργα 36 εκ€ μεταξύ αυτών το έργο «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΙΓΛΑΣ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ» 565χιλ€ έργα αποχετεύσεων και επεξεργασίας λυμάτων ~25εκ€ με σημαντικότερο όλων το μεγάλο έργο της «Κατασκευής και λειτουργίας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Φιλώτα και του αποχετευτικού δικτύου Φιλώτα – Αντίγονου – Πελαργού – Μανιακίου – Λεβαίας – Βεγόρας του δήμου Αμυνταίου της Π.Ε. Φλώρινας με σκοπό την περιβαλλοντική αποκατάσταση του ποταμού Σουλού» προϋπολογισμού 16εκ€.

Η στέγαση της Σχολής Καλών Τεχνών με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση που ψηφίστηκε ομόφωνα από το ΠΣ παραμένει παγωμένη. Ξεσκεπάσαμε της παράνομες διαδικασίες και τις απευθείας αναθέσεις. Το ερώτημα είναι γιατί δεν έκαναν νόμιμο διαγωνισμό. Τι τους εμπόδιζε τρία χρόνια τώρα μα κάνουν τις νόμιμες διαδικασίες δημοπράτησης του έργου; Η νομιμότητα, μήπως;

Στον τουρισμό ούτε ένας δείκτης στα τουριστικά μεγέθη δεν βελτιώθηκε. η Δυτική Μακεδονία είναι στην χειρότερη θέση στη πληρότητα από όλες τις Περιφέρειες. Είναι επίσης τελευταία στις αφίξεις (0,6%) και τελευταία στις διανυκτερεύσεις (0,3%) επί του συνόλου της Χώρας (ΕΛΣΤΑΤ οριστικά αποτελέσματα για τα έτη 2016 και 2017)

ΤΟ ΦΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΜΕΙΝΕ …ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ. ΑΠΟ ΤΟ 2019 ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΟΡΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ…. ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ

ΓΙΑΥΤΟ η ανεργία θεριεύει και η πτώση του ΑΕΠ της Περιφέρειας είναι δραματική

14% μείωση σε δυο μονο χρόνια 2015-2016! Ή μεγαλύτερη μείωση από όλες τις Περιφέρειες

122εκ€ έχασε η Φλώρινα σε δύο χρόνια μόνο από το ΑΕΠ της 617εκ€ η Περιφέρεια σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Αυτή είναι η απάντηση αυτό είναι το επίσημο νούμερο για τα εκκατομμύρια που είπε ότι έφερε εδώ στην Φλώρινα ο κος Καρυπίδης. Εκκατομύρια στα χαρτιά όχι στην οικονομία

Όλα στο ΜΗΔΕΝ

Εμείς βάζουμε ΤΕΛΟΣ σε αυτή την καταστροφική πορεία

Ξεκινάμε με τρεις αδιαπραγμάτευτες δεσμεύσεις για τη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

1. Πρώτα τα συμφέροντα της Περιφέρειας. ο Περιφερειάρχης δεν θα είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος.

2. Τέλος ο πρωταθλητισμός στην ανεργία και τη Φτώχεια.

3. Να γίνουμε μια Περιφέρεια της Ευρώπης που θα διεκδικεί ισότιμα αυτά που της αναλογούν από την Ευρωπαϊκή της οικογένεια. Να μπει τέλος στην εσωστρέφεια και την Βαλκανοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας

Αυτό είναι το Όραμά μας

Να ξεκινήσει η ανόρθωση της Περιφερειακής Οικονομίας με την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτικών Μέσων.

Για να δημιουργηθούν δουλειές για τους Δυτικομακεδόνες και πλούτος για τον τόπο.

Για να μείνουν και να προκόψουν τα παιδιά μας στον τόπο τους.

Και θα το υλοποιήσουμε με ένα συγκεκριμένο Προγραμματικό Πλαίσιο

Ένα προγραμματικό πλαίσιο για τη Δυτική Μακεδονία που πατάει γερά σε 4 επιμέρους Σχέδια Ανάπτυξης για την κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Κάτι που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ισόρροπη Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Κι αυτό συμβολίζει το νέο μας σήμα που είναι ένα λουλούδι που σχηματίζεται ισομερώς από τέσσερα πέταλα. Ένα λουλούδι που χάνει αμέσως την μορφή του αν ένα πέταλο λείπει.

Αυτό το πρόγραμμα θα υλοποιήσει ο Συνδυασμός μας

Ένας Συνδυασμός που είναι αυτοδιοικητικός και πολυσυλλεκτικός.

Γι αυτό το νέο μας σήμα είναι πολύχρωμο.

Γιατί εμείς πιστεύουμε πως κάθε άξιος άνθρωπος που θέλει και μπορεί να προσφέρει, έχει θέση και ισότιμο ρόλο. 

Αυτό είναι και το μήνυμα μας προς την κοινωνία, γιατί η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά και μπροστά μπορούμε να πάμε όλοι μαζί.

Το Πρόγραμμά μας για τη ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η Φλώρινα πρέπει να παραμείνει ενεργειακό κέντρο και να αποκτήσει ξεχωριστή ταυτότητα.

Να γίνει Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ , Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, Πρωτεύουσα ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ και να αναπτύξει ΣΕ ΕΠΊΠΕΔΟ ΠΕ Ένα Νέο μοντέλο αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης της υπαίθρου

Η Ενέργεια είναι ένας εξαιρετικά ευαίσθητος για την πορεία της περιοχής αναπτυξιακός τομέας Η επαναφορά στον Ενεργειακό Χάρτη της Μελίτης ΙΙ και η αξιοποίηση των κοιτασμάτων στην Αχλάδα και τη Βεύη θα δώσουν προοπτική και στην Μετεγκατάσταση των Αναργύρων και των Βαλτονέρων. Στον εργασιακό τομέα δεν θα δεχθούμε να υπάρχουν στην Περιφέρεια εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων. Δεν θα ανεχθούμε τον εργασιακό Μεσαίωνα που μέσω της «αποεπενδυσης» πανε να επιβάλουν στη ΔΜ

Για μας η Φλώρινα η δική μας Τοσκάνη που την συνθέτει τη γοητεία των έξι λιμνών, του κρασιού και του ορεινού τοπίου του Νυμφαίου με τα επισκέψιμα οινοποιία του Αμυνταίου και φυσικά το μεγάλο Βαλκανικό μας πάρκο στις Πρέσπες.

Η ιστορική έδρα του Δήμου το Νυμφαίο, οι Υδροβιότοποι λιμνών, τα σπάνια οικοσυστήματα του Βιτσίου και του Καϊμακτσαλάν, και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ , είναι ήδη γνωστά. Έχουν ονοματεπώνυμο.

Αυτές είναι οι δικές μας δεσμεύσεις για την Φλώρινα. Αυτά είναι το αναπτυξιακό μας πακέτο.

Ο κάθετος ΔΙΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ Χ. Ολοκλήρωση τμήματος Πτολεμαϊδα – Φλώρινα και υποβολή Φακέλου για ολοκλήρωσή του με χρηματοδοτικό μίγμα και συμμετοχή από το Πρόγραμμα Connecting Europe Facility και το Ταμείο Συνοχής.

Το Χιονοδρομικό Πισωδερίου , (η τεχνητή χιόνωση, νέο lift είναι προτεραιότητα.)

Ο δρόμος Φλώρινα – Πισωδέρι – Πρέσπες

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΙΚΟΤΗΤΑ λέμε ένα και μόνο. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ.

Για ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και να αναστροφεί το αρνητικό ισοζύγιο με τις βαλκανικές χώρες

  • Ρευστότητα: Μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης (ΠΤΑ) που ήδη υπάρχει στη Περιφέρεια. Τα εργαλεία ρευστότητας με χαμηλότοκο κεφάλαιο κίνησης μπορούν να δώσουν ανάσα ζωής στον επιχειρηματικό κόσμο . Δυστυχώς 2 χρόνια τώρα οι επιχειρήσεις δεν τα έχουν δει. Παραμένουν εγκλωβισμένα στις τράπεζες. Δημιουργία Περιφερειακού Επενδυτικού Ταμείου

  • Ενίσχυση του εμπορίου με το δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων και περιφερειακές συμφωνίες για την τοποθέτηση των προϊόντων μας στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Σημαίνει τουρισμός και εξωστρέφεια και πάνω απ΄ όλα ρευστότητα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ: Για να δώσουμε ανάσα στον κατασκευαστικό κλάδο το σχέδιο μας έχει πέντε συγκεκριμένες δράσεις:

Μετεγκαταστάσεις

Εξοικονομώ κατ΄ οίκον (Περιφερειακό Πρόγραμμα)

Αναπλάσεις όψεων και εισόδων τουριστικών περιοχών

Το κόσμημα του Νυμφαίου μας εμπνέει να αναβιώσουμε με προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας ερειπωμένα πανέμορφα χωριά της ΔΜ. Οι άνεργοι μηχανικοί μας μαζί ονομαστούς μαστόρους της πέτρας, από το Λέχοβο και από τα άλλα μαστοροχώρια της ΔΜ, μπορούν να αναβιώσουν παραδοσιακούς οικισμούς, να αναπλάσουν όψεις, και εισόδους τουριστικών οικισμών και να στήσουν στα πόδια της την ορεινή οικονομία και μαζί το δικό τους μέλλον

Μια ολοκληρωμένη οικιστική ανάπλαση στην πόλη του κρασιού το Αμύνταιο αντάξια των μεγάλων επενδύσεων που έγιναν στην οινοποιία.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.. Η πολυσυζητημένη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας φαίνεται να «κλειδώνει» σύντομα.Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες η κατάσταση που διαμορφώνεται για το νέο Πανεπιστήμιο ΔΜ επιχειρείται να εμφανιστεί θετική καθώς αριθμητικά Είναι με τη Φλω΄ρινα να αποκτάει 4 νεα τμήματα στις υπάρχουσες Σχολές της

( η παιδαγωγική σχολή μετονομάζεται σε σχολή κοινωνικών και ανθρωπιστικών Σπουδών με έδρα την Φλώρινα και με σκοπό να συμπεριλάβει και άλλα τμήματα . Οι προτάσεις που εγκρίθηκαν και φαίνονται στο πόρισμα, περιλαμβάνουν το παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και το παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, τα οποία υπάρχουν ήδη, ενώ ζητήθηκε και τμήμα μουσικής εκπαίδευσης το οποίο προκρίθηκε από την επιτροπή. Το δεύτερο τμήμα που ζητήθηκε είναι ψηφιακών ανθρωπιστικών Σπουδών. Κα ένα νέο τμήμα που προέκυψε «το τμήμα ψυχολογίας»

Για τη σχολή καλών Τεχνών με έδρα την Φλώρινα, περιλαμβάνει το τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων Τεχνών, το οποίο υπάρχει, όμως θα πρέπει να λειτουργήσει και ένα δεύτερο διότι σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να υπάρχουν δύο τμήματα.Μετά από μελέτη περιλαμβάνεται και το τμήμα ψηφιακών τεχνών στην Φλώρινα)  

Για μας το μέγα ζητούμενο είναι ναθωρακιστούν οι Σχολές με τμήματα που λειτουργούν και που δικαιολογούν την ύπαρξη τους για να μη χαθούν.

Μετάβαση του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα σε σύγχρονη Πανεπιστημιούπολη με ξενόγλωσσα τμήματα στις σχολές, τα ερευνητικά ινστιντούτα και μεταπτυχιακά τμήματα.

Η Σχολή Καλών Τεχνών στη Φλώρινα και η έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα της περιοχής, εφόσον στεγαστεί στο κτίριο της Αγίας Όλγας που θα το κάνουμε ΝΟΜΙΜΑ και ΓΡΗΓΟΡΑ γιατί για εμας αυτό είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Η Σχολή θα ενισυθεί για να απλωθεί στη πόλη της Φλώρινας, στα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΠΑΡΟΧΘΙΑ ΟΙΚΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΚΟΥΛΕΒΑ Διεθνές (όπου γυρίστηκαν οι ταινίες του Αγγελόπουλου), Μίρτσου, Σιάμκουρη, Καράτζα, κτίριο ΤτΕ). . Με σύγχρονα χρηματοδοτικά μέσα με μακροχρόνιες μισθώσεις και διάθεση στο Πανεπιστήμιο. Για να μπορούν με συστηματική δουλειά να αναδείξουμε τη Φλώρινα σε «Φλωρεντία των Βαλκανίων» όπου προσκεκλημένοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα δημιουργούν και θα ζωντανεύουν την πόλη και την περιοχή. Η πόλη θα γεμίσει ζωή, τα κτίρια θα σωθούν, η Σχολή θα στεγασθεί και το Διεθνές μπορεί να γίνει η αφετηρία του «Δρόμου του Κινηματογράφου» με Διαδρομές όπου γυρίστηκαν οι ταινίες, αναπαράσταση σκηνών σε σημεία, πινακίδες, έντυπο πληροφοριακό υλικό) κλπ

Η Δημιουργία ξενόγλωσσων τμημάτων για φοιτητές άλλων χωρών και να αξιοποιήσουμε τις πρωτοποριακές προτάσεις του ικανότατου ανθρώπινου δυναμικού των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων μας για αγγλόφωνα ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, και καλοκαιρινά τμήματα για φοιτητές ξένων χωρών, καθώς ήδη υπάρχουν αιτήματα όπως π.χ. για τη παιδαγωγική σχολή και το τμήμα γλωσσολογίας της Φλώρινας.

Πρωτογενής Τομέας/ Αγροδιατροφή

Πρωτογενής τομέας χωρίς ΓΗ δε γίνεται: Η ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ από τη ΔΕΗ μετά την εξάντληση των κοιτασμάτων πρέπει να επιστρέψει στο Δημόσιο και να δοθεί σε ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ (ΟΠ) και Αγροτικούς Συνεταιρισμούς

Κατασκευή του αρδευτικού Τρανταφυλλιάς

Η ανάπτυξη του κάμπου του Φιλώτα, του Αντίγονου και του Μανιακίου πρέπει μέσα από την ορθολογική διαχείριση του νερού, μέσα από σύγχρονα συστήματα άρδευσης και αξιοποιώντας υφιστάμενους και νέους αναδασμούς να φιλοξενήσει τις ονομαστές καλλιέργειες της περιοχής.

Ολοκλήρωση φραγμάτων και αρδευτικών έργων ολοκλήρωση του αρδευτικού της Χειμαδίτιδας και η ορθολογική διαχείριση της Βεγορίτιδας

Κατασκευή Κτηνοτροφικού Πάρκου Πρεσπών (ίσως στο Βροντερό). Στη ΠΕ Φλώρινας εκτρέφονται βοοειδή, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων βρίσκονται στο Αμύνταιο. Σημαντικός είναι και ο αριθμός των προβάτων και αιγών που εκτρέφονται στους ημιορεινούς και ορεινούς κυρίως οικισμούς του Δήμου.

Εφαρμογή επενδυτικού προγράμματος για την τυποποίηση, μεταποίηση και προώθηση τοπικών προϊόντων: Επενδυτικά Σχέδια ΟΠ για Μονάδα Τυποποίησης και Συσκευασίας Φασολιών, Μονάδα επεξεργασίας γάλακτος, Επέκταση ξυνού νερού, Πιπεριάς Φλώρινας. Επενδυτικό Σχέδιο ΟΠ για μεταποίηση στην αλιεία καθώς δεν υπάρχει μεταποιητική δραστηριότητα στον τομέα αυτό, αλλά και υποδομή για τα αλιευτικά σκάφη

Εναλλακτικός τουρισμός

  • Αιχμή του δόρατος h ιστορική έδρα του Δήμου το Νυμφαίο, και οι οικισμοί του Βιτσίου (ο Αετός, το Σκληθρο, το Λέχοβο, το Βαρικό, το Ξινό Νερό) και οι παραλίμνιοι οικισμοί (ο Άγιος Παντελεήμονας και το Λιμνοχώρι) και το ημιαστικό κέντρο της πόλης του Αμυνταίου.

  • Η ΠΕ συνδυάζει ορεινά οικοσυστήματα, λίμνες, παραδοσιακούς οικισμούς, επισκέψιμα οινοποιεία και σημαντικούς φορείς όπως είναι ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Στην περιοχή πολλοί και αξιόλογοι χώροι εστίασης, και διαμονής, επισκέψιμα οινοποιεία, επιχειρήσεις παραγωγής και πώλησης τοπικών προϊόντων, εταιρίες παροχής υπηρεσιών ελεύθερου χρόνου και γνωριμίας με τη φύση.

  • Υδροβιότοποι των έξι λιμνών, σπάνια οικοσυστήματα των Πρεσπών του Βιτσίου και του Καϊμακτσαλάν, μοναδικοί προορισμοί για τους επισκέπτες της περιοχής. Οι αρχαιολογικοί χώροι (Ελληνιστική Πόλη Πετρών, Προϊστορικό Νεκροταφείο Αγ. Παντελεήμονα, Προϊστορικοί οικισμοί Αναργύρων και Λιμνοχωρίου), τα μεταβυζαντινά και νεότερα μνημεία του Αμυνταίου, των Πετρών, του Αγ. Παντελεήμονα αποτελούν τεκμήρια της μακραίωνης δημιουργικής ανθρώπινης παρουσίας στην περιοχή. Επιπλέον, το μοναδικό οικιστικό σύνολο του Νυμφαίου, τα παραδοσιακά κτίσματα σε όλους τους οικισμούς, καθώς και οι πλούσιες σε υλικό και πληροφορίες λαογραφικές συλλογές στο Αμύνταιο, το Φιλώτα, το Λέχοβο, το Ροδώνα, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης των λιμνών, τα Κέντρα Ενημέρωσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αποτελούν επισκέψιμους χώρους με ιδιαίτερη προοπτική περαιτέρω προβολής και τουριστικής αξιοποίησης

  • Σωματείο Οικοδόμων ΛεχόβουΤο Λέχοβο αποτελεί ένα από τα πλέον γνωστά μαστοροχώρια της Ελλάδας, από τα λίγα που παραμένουν στο χώρο της Δ. Μακεδονίας. Ξακουστοί και περίφημοι ήταν κατά το παρελθόν οι Λεχοβίτες πετράδες σε όλα τα χωριά της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ ακόμα και σήμερα οι μάστορες του Λεχόβου συνεχίζουν να εργάζονται στις γειτονικές περιοχές.

  • ΈΡΓΑ : 1. Αναβίωση της Αρχαίας Εγνατίας: Via Egnatia (Εορδαία, Βεύη,ΠέλλαΘεσσαλονίκηΑμφίποληΦιλίππους, συνδέοντας τη νότια Ιταλία και τη δυτική Μεσόγειο με το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο, τον Εύξεινο Πόντο και τελικά την Ασία. Η αρχαία Εγνατία οδός άρχιζε από το Δυρράχιο, περνούσε από την Ηράκλεια και διέσχιζε τη χώρα των Λυγκιστών, τη χώρα των Εορδαίων, καθώς και την Έδεσσα και την Πέλλα, από όπου κατέληγε στη Θεσσαλονίκη.  Σε όλα τα ορατά σηµεία του δρόµου υπάρχουν ενηµερωτικές πινακίδες κοινή για όλες τις Ρωµαϊκές οδούς, σήµανση. Επίσης τοποθετήθηκαν πινακίδες κατεύθυνσης κατά µήκος όλης της γνωστής πορείας στην ορεινή διάβαση των Ζωναίων ώστε να είναι σε θέση ο κάθε ενδιαφερόµενος περιηγητής να νιώσει τη συγκίνηση της ανακάλυψης βαδίζοντας πάνω στο αρχαίο οδόστρωµα.) Για εμάς σημαίνει Φλώρινα , μύθος, ιστορία, και τουρισμός των λιμνών βιότοπο της καφέ αρκούδας (πρόγραμμα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ) παντρεμένα με αγροδιατροφή και ανάδειξη όλων των ευρημάτων που ανέδειξε η Εγνατία οδός και πληρώθηκαν εκατομμύρια για την ανασκαφή τους. Μαθητές της Ιταλίας από τη Ρώμη που ξεκινούσε έως το Βυζάντιο / Τουρκία και την Ελλάδα περπατούν την ΕΓΝΑΤΙΑ και επισκέπτονται τα μουσεία στο διάβα της. Όποιος το ξεκινήσει ενιαία και πλάσει το μύθο θα έχει κερδίσει (Φορέας λειτουργίας και διαχείρισης, (Δήμος Φλώρινας, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης Καβάλας Αλεξανδρούπολης Α.Ε, πηγές εσόδων, ενιαία ξενάγηση με αφετηρ΄’ια την Φλώρινα, ψηφιακές πλατφόρμες συνδεση με google earth, με εφαρμογές για κινητά και ταμπλετ, αναμνηστικά προϊόντα σε χώρους πώλησης μουσείων, λογότυπα κ.λ.π) πόροι από INTERREG, ΠΕΠ, ΥΠΠΟ, ΕΓΝΑΤΙΑ (Η Εγνατία Οδός Α.Ε. έχει χρηματοδοτήσει ήδη πάνω από 40 αρχαιολογικές ανασκαφές που το κόστος τους ανέρχεται στα 2,5 δις. δρχ./7,5εκ€)

Πολιτισμός

Η Φλώρινα που έγινε ευρέως γνωστή και μέσα από τις ταινίες του Αγγελόπουλου μπορεί να δημιουργήσει το «Δρόμου του κινηματογράφου» και του Μουσείου του Θόδωρου Αγγελόπουλου με ότι σκηνικά μπορούμε να σώσουμε και να επαναδημιουργήσουμε, συνδυάζοντας όλα αυτά με την ανάδειξη νέων δημιουργών

Μουσείο Αγγελόπουλου (Η καλλιτεχνική πορεία του Θόδωρου Αγγελόπουλου χαρακτηρίζεται από διεθνή αναγνώριση και κορυφαίες διακρίσεις. Οι ταινίες του έχουν συμμετάσχει στα σημαντικότερα Διεθνή Φεστιβάλ, αποσπώντας τα μεγαλύτερα βραβεία, μεταξύ άλλων το Χρυσό Φοίνικα των Καννών, το Χρυσό και Αργυρό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας, πολυάριθμα βραβεία FIPRESCI και δύο βραβεία Φελίξ Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας. Δύο από τις ταινίες του, “O Θίασος” και “To Βλέμμα του Οδυσσέα” έχουν συμπεριληφθεί στις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, είναι ο σκηνοθέτης, που καθόρισε όσο λίγοι την παγκόσμια κινηματογραφική γλώσσα και, αναμφισβήτητα, o Έλληνας σκηνοθέτης με τη μεγαλύτερη διεθνή αποδοχή. Για τον  Μελισσοκόμο,  το Τοπίο στην ομίχλη, το Μετέωρο βήμα του πελαργού, και το Βλέμμα του Οδυσσέα  το τοπίο της Φλώρινας  εκφράζει την εμμονή  του  σκηνοθέτη σε κάποιους μεμονωμένους χώρους με έντονη ιστορικότητα που αντιστέκονται στο πέρασμα του χρόνου. Με τη δομή και τη λειτουργία τους αλλά και τη μορφή τους οι χώροι αυτοί μετατρέπονται στους «τόπους» εκείνους που δέχονται την ανθρώπινη δραστηριότητα, χωρίς ωστόσο ν’ αλλάξουν την ουσία τους αλλά να καταφέρνουν στο τέλος να διατηρούν το ζητούμενο ιστορικό βάθος. )

Η Αξιοποίηση του Κέντρου Περιβάλλοντος της Χειμαδίτιδας και ανάδειξη των λουτρών της Μπάνιας.

το κόσμημα της περιοχής το όμορφο Νυμφαίο, πρέπει να αναβαθμιστεί και να προβληθεί μέσα από ένα ολοκληρωμένο τουριστικό πακέτο

Φλώρινα η Φλωρεντία των Βαλκανίων. η Πινακοθήκη Καλλιτεχνών Φλώρινας τόπος συνάντησης καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο

Περιβάλλον

  • ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Η υλοποίηση της ιδέας του Βαλκανικού Πάρκου Πρεσπών, ως βάση για την φιλοξενία εξειδικευμένων επιστημόνων σε θέματα βιοποικιλότητας και μελετητών του οικοσυστήματος των Πρεσπών πρέπει να προχωρήσει

  • Πρόσκληση και φιλοξενία εξειδικευμένων επιστημόνων σε θέματα βιοποικιλότητας και μελετητών του οικοσυστήματος των λιμνών, σε μια ετήσια συνάντηση με θέμα την παρουσίαση της δουλειάς τους, σε συνδοιασμό με τα «Πρέσπεια», με στόχο η συνάντηση να αποτελέσει έναν ετήσιο θεσμό 20.000€ (10.000€/ετήσια συνάντηση χ 2έτη) (σημ. Προκύπτει από το στρατηγικό σχέδιο Βαλκανικού Πάρκου Πρεσπών:

  • 2) Ετήσια συνάντηση και οργάνωση δράσεων με στόχο την ενεργοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών (Πολιτείας, Κατοίκων, ΜΚΟ και άλλων εταίρων) για τη διασυνοριακή συνεργασία και την προστασία των λιμνών. Οι δράσεις θα διευκολύνουν την ανταλλαγή περιβαλλοντικής πληροφορίας ανάμεσα στις δύο χώρες, με στόχο την καλύτερη διαχείριση και προστασία των λιμνών, προς όφελος της οικονομίας των περιοχών τους: 40.000€ (20.000€/ετήσια συνάντηση χ 2 έτη)

  • 3) Έκδοση τουριστικού άλμπουμ : Οι λίμνες της Καστοριάς και της Φλώρινας με το πινέλο των παιδιών και τον φακό των μεγάλων

Η πρότασή μας για τους Κοινωνικούς Τομείς και την Εργασία

Παρά την αλματώδη αύξηση της ανεργίας, ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων στη Δυτική Μακεδονία, μειώθηκε δραστικά, λόγω του υψηλού ποσοστού μακροχρόνιων ανέργων. Με τον τρόπο αυτό πολύ περισσότεροι άνεργοι , σε σχέση με το εισόδημα διαβίωσης έχουν οδηγηθεί σε φτώχεια

ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ Την καταπολέμηση της ΑΝΕΡΓΙΑΣ 60εκ€

ΔΟΜΗ: Περιφερειακό Ταμείο για ανακούφιση της φτώχιας ΠΟΡΟΙ: 20 εκ€ νέο ΠΕΠ, 10εκ€ από Τοπικό Πόρο, 20 εκ€ από το τρέχον ΕΣΠΑ

Οι άνεργοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι σήμερα 32.000

εφαρμόζουμε πρόγραμμα με συγκεκριμένες προτάσεις

Οι προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της Ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία υπακούουν σε τρεις βασικές ΑΡΧΕΣ:

  • Αρχή της εργασίας και όχι της απασχόλησης

  • Αρχή της Τελευταίας Καταφυγής: Η Αυτοδιοίκηση μαζί με τον Δημόσιο Τομέα αποτελούν την τελευταία καταφυγή του ανέργου, αν υπάρξει αδυναμία εύρεσης εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα.

  • Αρχή της ενίσχυσης της Αυτόνομης Διαβίωσης και περιορισμό της Προνοιακής υποστήριξης των ανέργων αποκλειστικά στους μη δυνάμενους να εργαστούν και στους έχοντες ανάγκη προσωρινής μεταβατικής στήριξης

  • ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τα 433 (1,5%) μονογονεϊκά νοικοκυριά, όπου ο γονέας δεν εργάζεται και τα 2.269 (8,0%) νοικοκυριά με δύο άνεργους γονείς και τα ΑΜΕΑ.

ΥΓΕΙΑ

Το μεγάλο πρόβλημαστη ΔΜ είναι η στελέχωση των Μονάδων Υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας. Η Περιφέρεια ε΄χει την ευθύνη του εξοπλισμού και των υποδομών

Πρωτοβάθμια Φροντίδα  Υγείας

  •  Στελέχωση όλων των περιφερειακών ιατρείων , για να μη ζει ο πολίτης  το δράμα της συνταγογράφησης  στο  τέλος κάθε  μήνα 

  • Ενίσχυση των κέντρων Υγείας   ως βασικό μοχλό της Πρωτοβάθμιας  Φροντίδας.

  • Κίνητρα  για την στελέχωση  του καινούργιου οργανισμού παροχής Πρωτοβάθμιας φροντίδας  (ΠΕΔΥ)

  • Στελέχωση, ενίσχυση  και εκσυγχρονισμός του ΕΚΑΒ σε επίπεδο Δυτ. Μακεδονίας  για την ασφαλή μεταφορά  και διακομιδή των ασθενών

 Δευτεροβάθμια  Φροντίδα Υγείας

Η περ. Δυτ. Μακεδονίας  έχει 800 περίπου νοσοκομειακά κρεβάτια, τα οποία είναι υπεραρκετά συμφώνα με τα διεθνή  Standards.  Είναι απαραίτητη  όμως  η ορθολογική κατανομή  τους. Κάλυψη  όλων των κενών στα  5 νοσοκομεία της περιφέρειας  σε ιατρικό, νοσηλευτικό και Παραϊατρικό  Προσωπικό.

Περαιτέρω ενίσχυση των τμημάτων των Νοσοκομείων της Περιφέρειας  μας,  τα οποία έχουν  καταξιωθεί στην συνείδηση των πολιτών  για την ποιότητα και το μέγεθος  της  υγείας που προσφέρουν.

 Το ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου πρέπει να αξιοποιηθεί. Αποτελεί το μοναδικό δημόσιο ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΊΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  στη Βόρεια Ελλάδα. Ένα Νοσοκομείο 100 Κλινών  με σύγχρονο τεχνολογικό  Εξοπλισμό, το οποίο ελάχιστα αξιοποιήθηκε, αφού ποτέ δεν στελεχώθηκε  με Ιατρικό και Παραϊατρικό προσωπικό.

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε η ΔΜ να γίνει Περιφέρεια φάντασμα

Οι δυο συνυποψήφιοι μας, Κασαπίδης και Καρυπίδης, κοιτούν την Κυβέρνηση και περιμένουν από εκεί ένα πρόγραμμα σωτηρίας.

Εμείς κοιτούμε την Ευρώπη και την προοπτική που δίνουν στις Περιφέρειες τα Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία

Εμείς αυτό το πλαίσιο βάζουμε στη συζήτηση για το ΜΕλΛΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ και της ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ. Για κάθε ένα από αυτά τα σημεία ανοίξαμε έναν ουσιαστικό διάλογο με πολίτες και φορείς της Δυτικής Μακεδονίας.

Από την Πρέσπα και τη Φλώρινα έως το Αμύνταιο και τον Φιλώτα συνεχίζουμε αυτό το διάλογο

προτείνουμε και ακούμε

αναζητούμε λύσεις και δυνατότητες

Λύσεις για να μην φύγουν και οι λίγοι νέοι που έχουν απομείνει.

Οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται δουλειές για να μείνουν στον τόπο τους

Όποιος θέλει να κερδίσει την ψήφο των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων το πρώτο που υπόσχεται είναι πως μόλις εκλεγεί το βασικό του μέλημα θα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας.

Πολλοί μάλιστα υπόσχονται πως έχουν έτοιμες και τις λύσεις.

Τα αποτελέσματα γνωστά.

Η ανεργία μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και εκείνοι που την πληρώνουν, κυρίως, οι νέοι και οι γυναίκες.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Είναι τόσο δύσκολο να αντιμετωπισθεί η ανεργία;

Ναι, είναι πολύ δύσκολο, αν δεν έχεις συγκεκριμένο σχέδιο, την κατάλληλη γνώση και δεν στρωθείς να δουλέψεις για να πετύχεις.

Ναι, είναι πολύ δύσκολο, έως ακατόρθωτο, αν υπόσχεσαι μαγικές λύσεις ή πως το πρόβλημα θα στο λύσουν κάποιοι άλλοι.

Αν δούμε τι έγινε επί της θητείας Καρυπίδη θα καταλάβουμε γιατί η ανεργία αντί να μειωθεί αυξήθηκε.

Τα εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν στέρησαν θέσεις εργασίας.

Θέσεις σε όλους τους νευραλγικούς τομείς της τοπικής μας οικονομίας.

Θέσεις που θα γεννούσαν πλούτο για τους πολλούς και θέσεις για ακόμα περισσότερους εργαζόμενους.

Γιατί χάθηκαν αυτά τα χρήματα;

Από έλλειψη σχεδίου, γνώσης και επειδή ο κ. Καρυπίδης περίμενε από την Κυβέρνηση να του δώσει λύσεις.

Το άσχημο πως ο κ. Κασαπίδης που διεκδικεί τη θέση του κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, όπως φάνηκε στην πρόσφατη τοποθέτηση του μπροστά στον Πρόεδρο του κόμματος του.

Περιμένει τις λύσεις από την επόμενη Κυβέρνηση, της Νέας Δημοκρατίας, και φυσικά ν’ ανοίξουν οι κάνουλες του κράτους και να ρέει χρήμα.

Ποιο χρήμα; Αυτό που δεν υπάρχει στα κρατικά ταμεία;

Άρα, πού οδηγούμαστε;

Για να φτιάξουμε δουλειά για τους νέους και να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, χρειάζεται δουλειά!

Χρήματα υπάρχουν, αλλά είναι στα ευρωπαϊκά προγράμματα, που κάποιος πρέπει να τα γνωρίζει, να μπορεί να τα διαβάσει σωστά και να κάνει τις κατάλληλες προτάσεις.

Η Ευρώπη έχει χρήμα και το διαθέτει αν πειστεί για τη σοβαρότητα και την αρτιότητα του σχεδίου που θα προτείνεις.

Δεν θα σου δώσει ποτέ χρήματα επειδή είσαι ο «κολλητός» ή ο «εκλεκτός» της όποιας Κυβέρνησης, αλλά αν είσαι οργανωμένος, μελετημένος, σοβαρός και έτοιμος να αξιοποιήσεις ό,τι πάρεις.

Και μπορούμε να πάρουμε πολλά για τον τόπο.

Με δουλειά, πολύ δουλειά, με πάρα πολύ δουλειά.

Έτσι όμως θα ξανανοίξουμε το δρόμο για την ανάπτυξη, έτσι θα δημιουργήσουμε ξανά θέσεις εργασίας.

Χρόνια τώρα ασχολούμαι με τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Τα ξέρω γιατί τα δούλεψα, αλλά ποτέ δεν σταματάω να τα μελετώ και να ενημερώνομαι γιατί πολλά αλλάζουν και αλλάζουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Όταν μιλάω με τους νέους μ’ αρέσει ν’ ακούω τις ιδέες τους, αλλά πάω κοντά τους πάντα έτοιμη να τους προτείνω κάτι συγκεκριμένο.

Δεν είμαι παντογνώστης, ούτε έχω κάποιο μαγικό ραβδί.

Υπόσχομαι μόνο ένα πράγμα.

Θα δουλέψουμε για να ανοίξουν οι δουλειές που τόσο έχουμε ανάγκη.

Θα πετύχουμε γιατί ξέρουμε το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Η δική μας δύναμη είναι

Η ΓΝΩΣΗ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Αυτά είναι τα τρία σημεία που μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα πετύχουμε

Εμείς δεν κάνουμε ένα κομματικό κάλεσμα. Εμείς απευθύνουμε προσκλητήριο σε ανθρώπους που βάζουν πάνω από όλα τον τόπο και τους ανθρώπους του. Ανθρώπους που έχουν την ικανότητα και τη θέληση να δουλέψουν σκληρά

Σε αυτό το κάλεσμα έχουν ήδη ανταποκριθεί άνθρωποι από όλους τους χώρους και γιαυτό κάνουμε ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο

Γιατί το ζητούμενο δεν είναι από πού προέρχεται μια υποψηφιότητα αλλά που απευθύνεται. Ποια προοπτική δίνει στην κοινωνία και τον τόπο

Και η προοπτική που εμείς δίνουμε είναι Να ζωντανέψουμε την οικονομία για να δημιουργήσουμε πλούτο που θα φέρει δουλειές για τα παιδιά μας. Για να μείνουν στον τόπο τους και ίσως να καταφέρουμε να γυρίσουν πίσω και τα παιδιά που έφυγαν.

Η υποψηφιότητα μου δεν ήρθε με χρίσμα, ούτε με «διορισμό» και γιαυτό είναι απαλλαγμένη από δεσμεύσεις που επιβάλλουν θέσεις, υποψηφίους και απαγορεύουν τη διαφωνία σε εντολές άνωθεν. Οι δεσμεύσεις μας είναι μόνο απέναντι στους πολίτες

Αισιοδοξώ ότι θα πετύχουμε γιατί κάτι που πάντα με βοήθησε όταν αναμετρήθηκα με μεγάλα προβλήματα είναι ότι δεν είμαι πολιτικός καριέρας ούτε εξαρτήσεις έχω, ούτε φοβάμαι το πολιτικό κόστος και τις σκληρές αποφάσεις.

Η πείρα μου από την πολύχρονη ενασχόλησή μου με τα ευρωπαϊκά προγράμματα και η συνεργασία μου με άλλες Περιφέρειες άλλων Χωρών μού έμαθε να σέβομαι τους κανόνες συνεργασίας και να αξιοποιώ την γνώση όπου την βρίσκω

Τα σημερινά αδιέξοδα χρειάζονται ανθρώπους που μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους .

Πάνω από όλα χρειάζεται ανθρώπους που μπορούν να κάνουν την προσωπική τους υπέρβαση για να υπηρετήσουν ένα μεγάλο στόχο. Και τέτοιος στόχος είναι η σωτηρία του τόπου μας και ο αγώνας για να μείνουν τα παιδιά μας στο τόπο τους.

Αυτούς τους ανθρώπους έχω σήμερα δίπλα μου και τους ευχαριστώ από την καρδιά μου που αποδέχθηκαν την πρόταση που τους απηύθυνα για να δώσουμε μαζί αυτό τον αγώνα και θέλω να σας τους παρουσιάσω

9 σχόλια

  • Η μοναδική υποψήφια με έτοιμο προγραμμα χωρις κραυγές και συνθήματα ,με γνώση και προτάσεις ,συγχαρητηρια

  • Επιτέλους ένας υποψήφιος που δεν αρκείται στις γνωστές αερολογίες! Μπράβο Γεωργία! Μόνο αυτό! Μπράβο!

  • δουλευταρού. πολιτική σκέψη. τεχνοκρατική υπερεπάρκεια.Ήρεμη ξέρει να συνθέτει και όχι να διαιρεί την κοινωνία μας Πολυτέλεια για την περιφέρεια μας αυτή η υποψηφιότητα

  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Νικητής
    Κλείνει: 26/05 07:00
    Γιώργος Κασαπίδης1.20
    Γεωργία Ζεμπιλιάδου6.50
    Θεόδωρος Καρυπίδης7.50
    Αθανάσιος Χαστάς50.00
    Στέφανος Πράσος80.00

  • Άντε παραμυθάδες πασόκοι. Οι μόνοι που θα θέσουν στα μέσα της δεκαετίας σε λειτουργία λιγνιτική μονάδα θα είναι οι Πολωνοί που πήραν δωρεάν δικαιώματα εκπομπών ενώ εμείς όχι. Σε λίγο θα πείτε πως σχεδιάζατε και Αμύνταιο 3.

    • Ρε Καρυπίδη πασοκ δεν ήσουν και συ τότε; Πέστα στον φίλο και κουμπάρο σου τον Αθανασιάδη … κάτι θα ξέρει

      • Φίλε μου δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ή τι έκανε ο Καρυπίδης. Εγώ ξέρω ότι η λιγνιτική κιλοβαττώρα κοστίζει τα διπλάσια λόγω ρύπων πλέον. Και ότι αν γίνουν καινούργια εργοστάσια μπορεί να μην βγει η επένδυση γιατί θα πρέπει να δουλεύουν πάνω από 10 χρόνια. Εδώ σημαίνει ότι ένας υποθετικός Άγιος 6 θα πρέπει να δουλεύει για πλάκα μέχρι το 2035, με την Ευρώπη να έχει τα στερεά καύσιμα στην μπούκα και εμείς δεν έχουμε πάρει καμία εξαίρεση. Ε δεν δέχομαι να με παραμυθιάζουν έτσι. Δεν είναι τυχαίο που κανείς δεν ενδιαφέρεται να πάρει την Μελίτη και να χτίσει δεύτερη μονάδα. Εκτός αν το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ κατά Κουκουλόπουλο-Ζεμπιλιάδου πρέπει να χάνει λεφτά.

  • επιτελους παραδεχτειτε οτι η γυναικαεχει γνωση και ολοι το αποδεχονται κατα βαθος και εσεις απλα ακομα ειστεκολλημενοι σε κομματα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.