Aνακοίνωση Α.Σ.Ε.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ και Α.Σ.Ε.Α. ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ για το το πρώτο φεστιβάλ αλιείας Κυπρίνου 2019 – Τα παράπονα για επαγγελματίες αλιείς

16 Απριλίου 2019
00:55

Από το Σάββατο 13/04/2019 έως την Κυριακή 14/04/2019 , διεξήχθη το πρώτο φεστιβάλ αλιείας Κυπρίνου 2019. Το πεδίο του αγώνα δυστυχώς ήταν μικρό καθορίζοντας τον αριθμό των θέσεων σε 25 οι οποίες και υπερκαλύφθηκαν. Τα αποτελέσματα του αγώνα αν και αποθαρρυντικά δεν πτόησαν τους διαγωνιζόμενους να παρευρεθούν και να τιμήσουν τον μοναδικό αθλητή, μέλος του ΑΣΕΑ ΚΟΖΑΝΗΣ, Κώστα Λαβαντσιώτη, ο οποίος κατάφερε και αλίευσε 2 Κυπρίνους συνολικού βάρους 6,7χλγ. ( 2,7χλγ και 4χλγ έκαστος) κερδίζοντας την μια και μόνη θέση στη κατάταξη χωρίς 2ο και 3ο.

Τα φεστιβάλ αλιείας που διοργανώνονται από τους Α.Σ.Ε.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ και Α.Σ.Ε.Α. ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ σκοπό έχουν να μυήσουν τους ερασιτέχνες αλιείς στη νοοτροπία που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη, το πιάνω και απελευθερώνω(catch and release).Το συγκεκριμένο όμως φεστιβάλ είχε και άλλο ένα, σημαντικότερο όλων, σκοπό. Κάποια από τα ψάρια που θα αλιεύονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή γόνου με απώτερο σκοπό τον εμπλουτισμό της λίμνης.Η κίνηση αυτή υποτίθεται ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας των Α.Σ.Ε.Α.Κοζάνης, Α.Σ.Ε.Α. Πτολεμαίδας, του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων και της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Για άλλη μια φορά όμως βρέθηκαν άτομα που επαλήθευσαν τις φήμες που κυκλοφορούσαν. Επαγγελματίες αλιείς ενώ είχαν ενημέρωση από τον πρόεδρό τους, όχι μόνο δεν απομάκρυναν τα αλιευτικά εργαλεία από το πεδίο αγώνα, αλλά με τη χρήση ακόμη περισσότερων μείωσαν το πεδίο αγώνα στο ελάχιστο εμποδίζοντας την ομαλή εξέλιξη του φεστιβάλ άρα και την οποιαδήποτε από κοινού προσπάθεια εμπλουτισμού της λίμνης.

Οι δικαιολογίες οι οποίες ακούσαμε, από τους κύριους που με τη στάση τους προσπάθησαν να σταματήσουν ένα φεστιβάλ αθλητικής αλιείας και έναν εμπλουτισμό στη λίμνη Πολυφύτου, δυστυχώς ξεπερνούν κάθε φαντασία. Σαν σύλλογοι , σεβόμενοι πάντα την ανάγκη για το μεροκάματο και γνωρίζοντας πολύ καλά τι σημαίνει στέρηση των χρημάτων και δικαιωμάτων, Κρίνουμε τέτοιες συμπεριφορές μεμονωμένων ανθρώπων μικροπρεπείς και καταστροφικές ταυτόχρονα.

Τέλος ευελπιστούμε στη συνεργασία φορέων και συλλόγων για την προστασία και ανάδειξη της λιμνης Πολυφύτου.

Με εκτίμηση τα Δ.Σ. Α.Σ.Ε.Α.Κοζάνης και Α.Σ.Ε.Α.Πτολεμαίδας

Ένα σχόλιο

  • Στη λίμνη επιτέλους πρέπει να γίνεται συνεχείς έλεγχος για τους επαγγελματίες ψαράδες. Όταν ξεκινά η περίοδος ψαρέματος δωλωνουν μέχρι και τις ακρες. Αυτό ρωτάω επιτρέπετε; δεν υπάρχει ρέμα και περιοχή κοντά στις ακτές που να μην έχει δυχτια και παγίδες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.