Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας: “Οι «προοδευτικοί» της Υψικαμίνου έστησαν χορούς και πανηγύρια για να γεμίσουν πολιτισμό την Πτολεμαΐδα την ίδια ώρα που θα την άδειαζαν από τους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς”

16 Απριλίου 2019
12:10

Η Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας αρνήθηκε να καεί στην Υψικάμινο του ΣΥΡΙΖΑ, στην Υψικάμινο δηλαδή που η όμορφη ΔΕΗ, οι όμορφοι ατμοηλεκτρικοί σταθμοί της Εορδαίας όμορφα καίγονται. Η Υψικάμινος είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος που ιδρύθηκε από «προοδευτικούς» και «αριστερούς», οι οποίοι θα έσκιζαν τα μνημόνια, προκειμένου να κάνουν την πόλη της Πτολεμαΐδας να γιορτάσει και να αλλάξει!

Οι «προοδευτικοί» της Υψικαμίνου έστησαν χορούς και πανηγύρια για να γεμίσουν πολιτισμό την Πτολεμαΐδα την ίδια ώρα που θα την άδειαζαν από τους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς, από θέσεις εργασίας κι από χρήμα, την ίδια ώρα που θα την καθιστούσαν από βιομηχανικό κέντρο σε ζητιάνο, την ίδια ώρα που θα την καθιστούσαν πένητα και ψωροκώσταινα! Έστησαν λοιπόν οι Συριζαίοι γλέντια και πανηγύρια στην Πτολεμαΐδα και την απογύμνωσαν από τα Μέσα Παραγωγής. Και τα κατάφεραν μια χαρά οι Συριζαίοι όπως δεν θα τα κατάφερνε κανένας Πασόκος και Νεοδημοκράτης. Πότισαν τους κατοίκους της Εορδαίας με χορούς, τραγούδια, θέατρο, πολιτισμό και μπόλικο πιοτό ώστε να τους κάνουν να ξεχάσουν τις σβησμένες καμινάδες του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, τις καμινάδες του «Δεκατέσσερα», του ΑΗΣ Καρδιάς που τρεμοσβήνουν, τις ξεπουλημένες καμινάδες του Αμυνταίου. Πότισαν με ευκαιριακό πανηγυρτζίδικο πολιτισμό τους κατοίκους της  περιοχής όχι για να καλλιεργήσουν τον πολιτισμό, αλλά για να κοροϊδέψουν τον κόσμο, όπως τον κορόιδεψαν με το σκίσιμο των μνημονίων.

Μια χαρά γλέντια και πανηγύρια έστηνε στην Πτολεμαΐδα η Υψικάμινος, την ώρα που έπρεπε να οργανώνονται αγώνες για να μην τσακιστεί η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από την εγχώρια πηγή ενέργειας, τον λιγνίτη, για να μην καταδικαστεί σε οικονομικό μαρασμό, φτώχεια και εξαθλίωση ολόκληρη η περιοχή. Την ώρα που οι Συριζαίοι στη Βουλή, μαζί με Νεοδημοκράτες και Πασόκους, καταδίκαζαν την περιοχή της Εορδαίας σε θάνατο, στην Πτολεμαΐδα η Υψικάμινος έστηνε πανηγύρια, στα οποία μετά χαράς συμμετείχαν Πασόκοι και Νεοδημοκράτες! Έπαιξε τόσο καλά το ρόλο της η Υψικάμινος που ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τον πρόεδρό της ως εκλεκτό του για υποψήφιο δήμαρχο Εορδαίας!

Έστησε λοιπόν η Υψικάμινος debate των υποψηφίων δημάρχων της Εορδαίας με θέμα τον Πολιτισμό και σ’ αυτό το debate πήγαν όλοι όσοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έβαλαν το χεράκι τους για να καταστραφεί η βιομηχανική παραγωγή της περιοχής, όλοι όσοι χόρεψαν και πανηγύρισαν με την Υψικάμινο στα αποκαΐδια των Ατμοηλεκτρικών Σταθμών με λιγνίτη! Ήταν όλοι παρόντες! Όλοι πλην Λακεδαιμονίων. Οι Λακεδαιμόνιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αρνήθηκαν να καούν στην Υψικάμινο στην οποία κάηκαν οι ατμοηλεκτρικοί σταθμοί. Όλοι όσοι ψηφίζουν περικοπές μισθών και συντάξεων, όλοι όσοι ψηφίζουν περιστολή δαπανών για πολιτισμό, παιδεία, αθλητισμό μαζεύτηκαν στο debate που οργάνωσε η Υψικάμινος για να μιλήσουν για το όραμα και το σχέδιό τους να φτιάξουν πνευματικά κέντρα, θέατρα, ωδεία και άλλα. Σ’ αυτό το θέατρο σκιών που διοργάνωσε η Υψικάμινος, η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα μπορούσε να συμμετέχει. Άλλωστε είπαμε… στην όμορφη Υψικάμινο όμορφα κάηκαν οι όμορφοι ατμοηλεκτρικοί σταθμοί…

Πτολεμαΐδα Απρίλιος 2019

10 σχόλια

  • Έλεος σταματήστε πιά αυτή τη στείρα κριτική!! Η Υψικάμινος μας πρόσφερε για τρίτη χρονιά πολιτισμό που στη πόλη που ζούμε μας λείπει. Για αυτό και την ευχαριστούμε. Και https://kozan.gr/archives/180262 που είσαστε; Αντί να το αγκαλιάσετε και να συμμετέχετε σε όλο αυτό που γίνεται κάνετε μια κριτική που δεν τιμάει το ΚΚΕ. Που ήταν η κ. Χολμπα τη Κυριακή; Περιμέναμε να την ακούσουμε γιατί δεν ήμασταν όλοι ΣΥΡΙΖΑ εκεί. Επιτέλους σταματήστε. Μας διώχνετε και δεν έχετε το δικαίωμα.

    • Καλά έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση και απείχε από το “debate” που τελικά μόνο για τον πολιτισμό δεν έγινε συζήτηση. Μόνο την τελική ομιλία του Κοκκινίδη να δει κάποιος θα καταλάβει ότι περί παντός επιστητού αναφέρθηκε αλλά από πολιτισμό ιδέα ο “πρόεδρος της Υψικαμίνου”. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά…

      • Ήσουν εκεί και δεν άκουσες να γίνεται συζήτηση για τον πολιτισμό; Γιατί εγώ ήμουνα και άκουσα πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις

  • Έλεος σταματήστε πιά αυτή τη στείρα κριτική!! Η Υψικάμινος μας πρόσφερε για τρίτη χρονιά πολιτισμό που στη πόλη που ζούμε μας λείπει. Για αυτό και την ευχαριστούμε. Και εσείς που είσαστε; Αντί να το αγκαλιάσετε και να συμμετέχετε σε όλο αυτό που γίνεται κάνετε μια κριτική που δεν τιμάει το ΚΚΕ. Που ήταν η κ. Χολμπα τη Κυριακή; Περιμέναμε να την ακούσουμε γιατί δεν ήμασταν όλοι ΣΥΡΙΖΑ εκεί. Επιτέλους σταματήστε. Μας διώχνετε και δεν έχετε το δικαίωμα.

    • Κανένα άλλο κλισέ Πανουσικού τύπου έχεις ή χάθηκαν μαζί με τον δημιουργό τους; Έχετε μείνει στο χιουμοράκι του ’80…

  • Ήσουν εκεί και δεν άκουσες να γίνεται συζήτηση για τον πολιτισμό; Γιατί εγώ ήμουνα και άκουσα πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.